Kytara a PC
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: KYTARA A PC
Kytara, basa - to ti při hraní přes PC vyjde nastejno. Jediný možná rozdíl bych viděl v tom, jak to budou zvládat reproduktory, ale to je věc konkrétního modelu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jeste jedna vec - treba petistrunna basa muze uz dost tlacit na HW limity prevodniku, takze na levnejsich zvukovkach s tim mohou byt drobnejsi problemy s kvalitou zvuku. Ale nejde o nic vazneho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Basa bude 4-strunka.
Jinak mi jde hlavně o to, aby to nezničilo ty bedýnky (model toho mikrosystému jsem uváděl).
Jinak mi jde hlavně o to, aby to nezničilo ty bedýnky (model toho mikrosystému jsem uváděl).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Ahoj,bez externi zvukovky to vazne nejde
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Ale jde, ale je při tom potřeba předzesilovač, pokud ho sama zvukovka nemáblondos píše:Ahoj,bez externi zvukovky to vazne nejde
PS: Takto to mám já: interní zvukovka E-MU 0404 PCI a předzesilovač ART Tube MP, a jsem spokojen
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Cau, zajimali by me tedka nejaky zvukovky se kterejma by se dalo slusne nahravat a hrat pres Amplitube a Guitar Rig, nahravani i akustiky pres mikrofon a chtel bych za ni dat tak 2 500. Predpokladam, ze nic jinyho nez zvukovka kvalitu zvuku u nahravani/hrani pres PC neovlivnuje ze? Koukal sem na tuhle ktera uz tu byla zminena: http://www.shop4djs.com/obchod/m-audio/ ... k-usb.html ...mate nekdo nejake zkusenosti? Nebo v jaky podobny cenovy kategorii by se dala sehnat lepsi? Diky
Hele, sice je to mírně OT, ale chtělo by to zavíst nějakou tu SEO optimalizaci - jelikož vyhledávání pracuje se slovy o čtyřech a více písmenech, je tenhle topic dost problematicky dohledatelný; nešlo by to přejmenovat např na "Kytara a počítač"? 
Ono teda to minimum znaků pro vyhledávání je celkově podivný, když máme názvy jako PRS, ESP, LTD, J.J., AXL, Pod, box atp
Ono teda to minimum znaků pro vyhledávání je celkově podivný, když máme názvy jako PRS, ESP, LTD, J.J., AXL, Pod, box atp
- Nero
- Rádce
Vím o tom, snažil jsem se s tím něco dělat, ale fórum se nějak bouřilo.Sadam.S píše:Hele, sice je to mírně OT, ale chtělo by to zavíst nějakou tu SEO optimalizaci - jelikož vyhledávání pracuje se slovy o čtyřech a více písmenech, je tenhle topic dost problematicky dohledatelný; nešlo by to přejmenovat např na "Kytara a počítač"?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, kontrolní otázka soudruzi. Když strčím před PC Solid Metala a ten pujde rovnou do vstupu jako Mic IN nebo vnější zdroj, nemělo by se stát nic zlého ni?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Když pošleš silnější signál do vstupu pro mikrofon (předpokládám, že ho ta krabka příslušně zesílí), tak se něco stát může a nemusí. To poznáš
Mám kamaráda, kterého zvukovka to odnesla, ale zas třeba moje integrovaná v notebooku s tím problém neměla.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
No prinejmensim bude ten vstup prebuzenej a nebude to znit dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
To se dá stáhnout. Sám jsem hrál na gain zhruba 1 z 25 (nastaveno v ovládacích panelech) a bylo to bez zkreslení.Wohma píše:No prinejmensim bude ten vstup prebuzenej a nebude to znit dobre.
- Nero
- Rádce
Lepší by bylo strčit to do Line-In a pak by to mělo být bez problémů a mělo by z toho jít dostat i poměrně dost slušný zvuk, když si s tím člověk pohraje... (Slyšel jsem opravdu skvělý nahrávky jen přes Xotic BB Preamp přímo do line-in, že jsem se fakt divil, co je možné z toho dostat...)
PetrPeter 1975 - 2008
Jde to bez problému mám notebook Acer Extensa 5220.Do kytary sem zapojil kabel a přes redukci do Line-in (modrá zdířka) a potom sem si stáhnul program AmpliTube 2 a vše je v pohodě.Je lepší si stáhnout driver ASIO4ALL . Zvuk je 100% a odezva je minimální. Dá se říct jako přes kombo.
A to že to bez extérní zvukovky to nejde je blbost všech blbostí ..... nemám žádnou ozvěnu.... jak brnku tak se to ozve a zvuk vyníkající ..... a mám obyč notebook Acer Extensa 5220
A to že to bez extérní zvukovky to nejde je blbost všech blbostí ..... nemám žádnou ozvěnu.... jak brnku tak se to ozve a zvuk vyníkající ..... a mám obyč notebook Acer Extensa 5220
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - ale problém je v tom, že to takhle nehraje dobře (impedanční nepřizpůsobení) a druhak to, že slyšíš zvuk hned znamená, že ho neslyšíš s případnýma efektama a podobně
neboli monitoruješ vstup zvukovky - nikoli zpracovaný zvuk.
P.
P.
- Nero
- Rádce
Ono jde ledacos, otázkou je, v jaké kvalitě. A ať děláš, co děláš, tak i s obyčejným Lexicon Alpha dosáhneš mnohem lepších výsledků než co zvládne interní zvukovka na noťasu.
PetrPeter 1975 - 2008
Hraju s efektama ....pavlii píše:No - ale problém je v tom, že to takhle nehraje dobře (impedanční nepřizpůsobení) a druhak to, že slyšíš zvuk hned znamená, že ho neslyšíš s případnýma efektama a podobněneboli monitoruješ vstup zvukovky - nikoli zpracovaný zvuk.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - pokud je latence do řekněme 5ms, tak se to dá
ale i tak to není ono, prostě jen proto, že nemáš kytaru do nástrojového vstupu - elektrika/fyzika se prostě neošidí
P.
P.
- Jens Ludwig
- Odborník
eletrika/fyzika ne, ale ucho jo;)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara a PC
Jen jsem záměrně dvakrát ty věc podotknul, aby z tohohle threadu nevzešel mylný názor, že strkat kytaru do linkového vstupu je správná věc.
P.