Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: KYTARA A PC

Příspěvek od Nero »

Kytara, basa - to ti při hraní přes PC vyjde nastejno. Jediný možná rozdíl bych viděl v tom, jak to budou zvládat reproduktory, ale to je věc konkrétního modelu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jeste jedna vec - treba petistrunna basa muze uz dost tlacit na HW limity prevodniku, takze na levnejsich zvukovkach s tim mohou byt drobnejsi problemy s kvalitou zvuku. Ale nejde o nic vazneho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Basa bude 4-strunka.

Jinak mi jde hlavně o to, aby to nezničilo ty bedýnky (model toho mikrosystému jsem uváděl).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
blondos

Příspěvek od blondos »

Ahoj,bez externi zvukovky to vazne nejde
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

blondos píše:Ahoj,bez externi zvukovky to vazne nejde
Ale jde, ale je při tom potřeba předzesilovač, pokud ho sama zvukovka nemá
PS: Takto to mám já: interní zvukovka E-MU 0404 PCI a předzesilovač ART Tube MP, a jsem spokojen
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

Cau, zajimali by me tedka nejaky zvukovky se kterejma by se dalo slusne nahravat a hrat pres Amplitube a Guitar Rig, nahravani i akustiky pres mikrofon a chtel bych za ni dat tak 2 500. Predpokladam, ze nic jinyho nez zvukovka kvalitu zvuku u nahravani/hrani pres PC neovlivnuje ze? Koukal sem na tuhle ktera uz tu byla zminena: http://www.shop4djs.com/obchod/m-audio/ ... k-usb.html ...mate nekdo nejake zkusenosti? Nebo v jaky podobny cenovy kategorii by se dala sehnat lepsi? Diky
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, sice je to mírně OT, ale chtělo by to zavíst nějakou tu SEO optimalizaci - jelikož vyhledávání pracuje se slovy o čtyřech a více písmenech, je tenhle topic dost problematicky dohledatelný; nešlo by to přejmenovat např na "Kytara a počítač"? :)

Ono teda to minimum znaků pro vyhledávání je celkově podivný, když máme názvy jako PRS, ESP, LTD, J.J., AXL, Pod, box atp :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sadam.S píše:Hele, sice je to mírně OT, ale chtělo by to zavíst nějakou tu SEO optimalizaci - jelikož vyhledávání pracuje se slovy o čtyřech a více písmenech, je tenhle topic dost problematicky dohledatelný; nešlo by to přejmenovat např na "Kytara a počítač"? :)

Ono teda to minimum znaků pro vyhledávání je celkově podivný, když máme názvy jako PRS, ESP, LTD, J.J., AXL, Pod, box atp :)
Vím o tom, snažil jsem se s tím něco dělat, ale fórum se nějak bouřilo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zdar, kontrolní otázka soudruzi. Když strčím před PC Solid Metala a ten pujde rovnou do vstupu jako Mic IN nebo vnější zdroj, nemělo by se stát nic zlého ni?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Když pošleš silnější signál do vstupu pro mikrofon (předpokládám, že ho ta krabka příslušně zesílí), tak se něco stát může a nemusí. To poznáš :D Mám kamaráda, kterého zvukovka to odnesla, ale zas třeba moje integrovaná v notebooku s tím problém neměla.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No prinejmensim bude ten vstup prebuzenej a nebude to znit dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Wohma píše:No prinejmensim bude ten vstup prebuzenej a nebude to znit dobre.
To se dá stáhnout. Sám jsem hrál na gain zhruba 1 z 25 (nastaveno v ovládacích panelech) a bylo to bez zkreslení.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Lepší by bylo strčit to do Line-In a pak by to mělo být bez problémů a mělo by z toho jít dostat i poměrně dost slušný zvuk, když si s tím člověk pohraje... (Slyšel jsem opravdu skvělý nahrávky jen přes Xotic BB Preamp přímo do line-in, že jsem se fakt divil, co je možné z toho dostat...)

PetrPeter 1975 - 2008
TH3M4RTY

Příspěvek od TH3M4RTY »

Jde to bez problému mám notebook Acer Extensa 5220.Do kytary sem zapojil kabel a přes redukci do Line-in (modrá zdířka) a potom sem si stáhnul program AmpliTube 2 a vše je v pohodě.Je lepší si stáhnout driver ASIO4ALL . Zvuk je 100% a odezva je minimální. Dá se říct jako přes kombo.

A to že to bez extérní zvukovky to nejde je blbost všech blbostí ..... nemám žádnou ozvěnu.... jak brnku tak se to ozve a zvuk vyníkající ..... a mám obyč notebook Acer Extensa 5220
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No - ale problém je v tom, že to takhle nehraje dobře (impedanční nepřizpůsobení) a druhak to, že slyšíš zvuk hned znamená, že ho neslyšíš s případnýma efektama a podobně :wink: neboli monitoruješ vstup zvukovky - nikoli zpracovaný zvuk.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono jde ledacos, otázkou je, v jaké kvalitě. A ať děláš, co děláš, tak i s obyčejným Lexicon Alpha dosáhneš mnohem lepších výsledků než co zvládne interní zvukovka na noťasu.

PetrPeter 1975 - 2008
TH3M4RTY

Příspěvek od TH3M4RTY »

pavlii píše:No - ale problém je v tom, že to takhle nehraje dobře (impedanční nepřizpůsobení) a druhak to, že slyšíš zvuk hned znamená, že ho neslyšíš s případnýma efektama a podobně :wink: neboli monitoruješ vstup zvukovky - nikoli zpracovaný zvuk.

P.
Hraju s efektama .... :D Prostě to de .... musíte si s tím umět poradit a ty efekty mám taky přes počítač .... zvuk je fakt dobrej ... nehledejte v tom vadu ... vím o čem mluvím .
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - pokud je latence do řekněme 5ms, tak se to dá :wink: ale i tak to není ono, prostě jen proto, že nemáš kytaru do nástrojového vstupu - elektrika/fyzika se prostě neošidí :wink:

P.

Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

eletrika/fyzika ne, ale ucho jo;)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od pavlii »

:D Jensi - souhlasím, ale jakmile se naskytne porovnání, tak to bude více/méně jasné :wink: samozřejmě záleží taky na čem se poslouchá a podobně - to se ale dostaneme v diskusi zcela jinam.

Jen jsem záměrně dvakrát ty věc podotknul, aby z tohohle threadu nevzešel mylný názor, že strkat kytaru do linkového vstupu je správná věc.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“