Jakej Aparát do 15 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakej Aparát do 15 000

Příspěvek od patrik_m »

rene píše:
patrik_m píše:Nejsem si jistej, je možný že se pletu. Určitě Engl má dobrej zvuk předevšim na rock, ale na metal si myslím, že to moc není.
No pleteš se no. Engl je předevšim na metal. A zvuk co z toho leze je mnohem lepší než VK. A nikdy nebudeš mít nedostatek zkreslení, je to vážně použitelný na všechny možný metalový výmysly a budeš mít pořád konkrétní zvuk. Rozhodně ne jako Valveking kterej se se zkreslením za polovinu totálně rozsype a jediný co z toho rozeznáváš je dlouhej sustain čehosi, co se za tón moc považovat nedá.
tak jsem toho názoru, že občas se plete každý, jen jsem chtěl vnést do debaty muj osobni názor.

Jinak jsem se už na foru setkal i s nazorama, že si o Valvekinga někdo neopře ani stagga. To bych zase neurážel Valvekinga. S kvalitou značky Stagg snad nejde nic dělat, ale Valveking není špatnej aparát. Možná že se někomu nelíbí, to nikomu vyvracet nebudu, ale mezi nama ja jsem s nim opravdu spokojeny a hraje mi perfektně. A to si myslím, že hluchej zase nejsem. 8)

Tím jsem chtěl říct, že když se koupí Valveking, tak je to docela dobrá volba do začátku. Dá se sehnat za 12 000 novej a nebo zhruba za 8 z druhé ruky. Pak stačí jen vyměnit elektronky a je to...
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Teď je Thunder na kytarách za 17k. Dobrá cena
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
rene

Příspěvek od rene »

patrik_m píše:tak jsem toho názoru, že občas se plete každý, jen jsem chtěl vnést do debaty muj osobni názor.

Jinak jsem se už na foru setkal i s nazorama, že si o Valvekinga někdo neopře ani stagga. To bych zase neurážel Valvekinga. S kvalitou značky Stagg snad nejde nic dělat, ale Valveking není špatnej aparát. Možná že se někomu nelíbí, to nikomu vyvracet nebudu, ale mezi nama ja jsem s nim opravdu spokojeny a hraje mi perfektně. A to si myslím, že hluchej zase nejsem. 8)

Tím jsem chtěl říct, že když se koupí Valveking, tak je to docela dobrá volba do začátku. Dá se sehnat za 12 000 novej a nebo zhruba za 8 z druhé ruky. Pak stačí jen vyměnit elektronky a je to...
Já neurážim Valvekinga, kdyby byl tak špatnej, tak ho nebude každej doporučovat. Jen řikam, že Engl Thunder je mnohem lepší a Valveking je aparát, kterej hraje hezky, když si člověk pořizuje první lampu. Je ale spousta lepších aparátů a když má autor k dispozici 15 000 a je třeba ochotnej hledat na bazaru, tak mi přijde škoda shánět Valvekinga.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jasne ze je thunder lepsi kdyz stoji skoro o 10k vice
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ano, takže logicky - když člověl shání aparát do 15 000 a za 15 000 se s trochou štěstí ten Thunder sehnat, tak je jasný, že by měl volit Engla. :wink:

Jinak k té rockovosti a metalovosti - Engly patří rozhodně k jedněm z nejmetalovějších aparátů. Stačí se podívat na seznam kapel, které je používají. Málokterý zesíky mají takové gainové rezervy jako právě Engly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Engl Thunder jednoznačná volba - velká paleta zvuků, gainové rezervy s dobrým uchem i vynikající uziverzálnost.

V ceně kolem 15tis. by to byl můj favorit.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

engl = metal. nenapada me na co jinyho ty zesaky nejak smysluplne pouzit :) a za 15 litru je to super, je to profi aparat
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pro mě to před rokem byla jedna z možností vylepšení aparátu z Hocke. Ano odnože metalu a rocku to umí úplně nejlépe, ale když jsem to zkoušel, tak se z toho dá vytáhnout kde co. Opravdu Thunder se mi, když jsem ho zkoušel líbil.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:engl = metal. nenapada me na co jinyho ty zesaky nejak smysluplne pouzit :) a za 15 litru je to super, je to profi aparat
Skoč si zahrát na Classica :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
elien

Příspěvek od elien »

Thundera davam ani nie na 10 hodinu gain a to nehram zrovna ludovky. Nejaky naznak metaloveho zamerania tam je:)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Hm, já teda hrávám hlavně lehčí styly na ENGLovi. Dost se zvukem ale dělají 3 singly... Sice používám všechny kanály, ale 4. spíš jen když se chci vyřádit, či zahrát si nějaké solíčko s kulatějším zvukem.
Zvuk je u toho dobrý na country, jazz, blues, hard rock, rock'n roll i metaly... Pro mé ucho. Rozhodně bych netvrdil, že ENGL=metal.

Možná někdy nahraju na net své demo na Screamera (,myslím, že zvuk je podobný i u Thunderu, možná stejný...). Se stratem na své ,,oblíbené" ekvalizaci...
Ale nejdřív budu muset nechat seřídit strata (ladění a pár blbostí, ale nejvíce mne štve vlk na 14. pražci, který tam rozhodně nebyl od toho, co jsem to koupil) a nevím, jestli to pobere kamera, pač nemám pořádný mic.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si za tim celkem stojim, pravda ten classic jsem jako jedinej nezkousel (vsechny ostatni engly stejne hrajou defakto s mirnejma odlisnostma stejne). vsechno to ma vanu na stredech, hodne komprese a kotel gainu (ale dobre udelanyho, je to porad konkretni i s vyhulenym gainem coz moc zesaku neumi). nejvic me stvala absence tech stredu, proto ty zesaky nemam moc rad. ale uz jsme tezce OT :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Kdyz se juknes do schemat, tak zjistis, ze Engl uspesne doji jeden napad. Ale podle mne je to fajn: nekomu to sedi, nekomu ne. To je jeho pivo. Engl je perfektne profilovanej, kdyz z nej zvuk nedostanes, tak na nej nehraj. (Wow:"Tahle zeme neni pro stary."). A kdyz to z nej vymlatis,tak pochopis, ze to neni jen o higainu. Osobne mam 100x radsi Jose de Castra pres crunch Engl nez pres novy Diesel... Engl ma velmi pekne navrzeny preamp treba na funk a crunch... Cili Jopi je pres nej uzasnej. Je to vsechno o tom, co s tim aparatem ches delat. Pokud to nevis a nepoznas, tak je lepsi odejit do pouste, 40 dnu byt o hladu a pak do nebe kricet "tak mi to uz rekni, boze" a z nebe se ozve "kup si Soundkinga, vole".
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

wow... asi jsem to prehnal, ale jednoho Engla mam, takze vim ze umi byt blbej i dobrej. Ale pokazdy je svuj - englovskej.
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mam svoje mesy se kterjma jsem spokojenej (ackoliv cas od casu me chytne vrtoch ze bych to mohl vymenit za diezel ci vht) a engly mi jsou viskde :D jenom muj nazor proc na ty zesilovace nehraju ;)

to s tim schematem jsem si myslel
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Osobně si myslím, že do 15 tisíc se dá sehnat hromada zesilovačů a za ty prachy určitě i kvalitní kousky. Já osobně se nebráním koupi některých aparátů z bazarů. Když si pro to člověk zajede osobně a vyzkouší si to se svojí kytarou, myslím, že nemůže udělat chybu... :twisted:
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“