VOX AC4TV

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX AC4TV

Příspěvek od Bummer »

Jeden z důvodů bude určitě to, že kombo 4*12" nebo 8*10" se ti bude blbě shánět. :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Bummer píše:Jeden z důvodů bude určitě to, že kombo 4*12" nebo 8*10" se ti bude blbě shánět. :lol:
jo jo to je prvda vlastně, ale co když budu mít externí bednu s např. 1x12???
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jako nevím, co chceš slyšet. I 1*12 je lepší než 1*10. Může ti poskytnout otevřenější zvuk s plnějšími basy. A když už tě Vox nebude bavit, prodáš ho a do repra píchneš třeba nějakou hlavu...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Amid

VOX AC4TV

Příspěvek od Amid »

Zdar, mám pár otázek ohledně tohoto komba:

1. Jaký je zvukový rozdíl mezi VOX AC4TV s osmi palcovým a deseti palcovým reprákem? Myslíte, že se vyplatí připlatit si 1300 Kč za větší repráK?

2. Bude dobře spolupracovat s metalovým zkreslovadlem?

http://kytary.cz/vox-ac4tv-8/HN107805/
http://kytary.cz/vox-ac4tv/HN103227/
RickX

Příspěvek od RickX »

Větší reproduktor se ti odmění lepší odezvou v basovém spektru. Mimochodem už se vyrábí i verze s 6,5 repro http://www.voxamps.com/us/modernclassic/ac4tvmini/ :)

Jinak tohle kombíčko zřejmě není určeno na nějaké metalové řádění, má krásné kreslení samo o sobě, docela málo headroomu, ale na druhou stranu se krásně vyčistí stažením potenciometru volume na kytaře. Mé zkušenosti s kreslícími krabičkami a tímto kombem jsou bohužel nemilé, proto se také poroučelo k dalšímu majiteli :) Zkoušel jsem s ním 3 různé druhy kreslítek a výsledek byl v podstatě od všech krabiček stejný, čili se to nakonec opět podobalo vlastnímu zkreslení toho komba.

Za mě říkám, že jestli chceš kombíčko na metal, tak lov v jiných vodách :)
Amid

Příspěvek od Amid »

dík za comment, díval jesm se ještě na Peavey Valvekinga 5W, ale co jsem četl, tak všeobecně se lépe hodnotí spíše ten vox...
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Ale každý kombo je na něco jinýho. Ten vox je prostě na čistej a starej rock, žádnej dždž metal. Valveking se mi moc nelíbil - jak 112, tak tohle malý kombo, ale když si s tim pohraješ, tak je to na metal fajn věc.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten malej VK hraje na prd. Narozdíl od toho je ten Voxík neuvěřitelně dospělej aparát s velkým zvukem. Je opravdu parádní...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Po tomto kombe pokukujem. Chcem niečo vintage hlavne pre môjho classic 50 stratocatera. Štýl Jimmi Hendrix a podobne. A chcel by som taký čistokrvný Rockový sound čo má svoju silu, ale aj zachováva zvuk gitary. Myslíte, že by to mohlo byť na to dobré?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
woro90

Příspěvek od woro90 »

mirko píše:Po tomto kombe pokukujem. Chcem niečo vintage hlavne pre môjho classic 50 stratocatera. Štýl Jimmi Hendrix a podobne. A chcel by som taký čistokrvný Rockový sound čo má svoju silu, ale aj zachováva zvuk gitary. Myslíte, že by to mohlo byť na to dobré?
Fender Champ + krabka? Je drahý a těžko sehatelný, ale mým uším třeba nejlépe zní kombinace fender + fender :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
panedge

Příspěvek od panedge »

mirko píše:Po tomto kombe pokukujem. Chcem niečo vintage hlavne pre môjho classic 50 stratocatera. Štýl Jimmi Hendrix a podobne. A chcel by som taký čistokrvný Rockový sound čo má svoju silu, ale aj zachováva zvuk gitary. Myslíte, že by to mohlo byť na to dobré?
Myslím,že zrovna tohle by bylo to pravý
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, trochu bych se bál, jestli AC4TV nebude na styl Jimiho Hendrixe trochu moc čistý a uhlazený...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
RickX

Příspěvek od RickX »

Taky si myslím, že na Jimiho je to kombo absolutně nevhodné..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:Mno, trochu bych se bál, jestli AC4TV nebude na styl Jimiho Hendrixe trochu moc čistý a uhlazený...
Čistý a uhlazený bude sám o sobě, s Fuzz Face to bude znít podle mě dobře, ale lépe by to znělo s nějakým Fenderem, to klidně i bez fuzzu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
panedge

Příspěvek od panedge »

Když máš stratocaster a dobrej lampovej zesilovač nevidím důvod,aby to dobře nehrálo zvuk podobnej Hendrixovi,jistě vytavená plexina to není,ale furt si myslím,že AC4 je k tomu dobrá
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Chcel by som to najmä kôli Stratocateru, ale pripájať tam chcem aj svoje LP.
Z krabičiek sa mi páčil DUNLOP MXR Classic 108 Fuzz, alebo niečo podobného charaketeru. Ale krabičku v zatiaľ neplánujem. Rozpočet nepustí :D
Zas na druhú stranu nechcem čisto hendrix štýl, ale možnosť hrať rock a blues na tom kombe.

Myslíte ale, že s Fender Champ 600vkou by som dosiahol silnejší rockový sound ako s Voxom? Na tom Voxe ma zaujal reproduktor od Celestion.
RickX

Příspěvek od RickX »

Jak už jsem psal už ve druhém příspěvku - kombíčko si vůbec neporadí s charakteristikou jednotlivých kreslítek, ať už to byl booster, overdrive nebo fuzz. To stejné platí i pro Fender Champion 600, který jsem s krabičkami taky zkoušel. A znova - ne, AC4TV není vhodný na Jimiho Hendrixe.

Někdy mi přijde, že lidi mají jakési přehnané požadavky. 4W kombo, kteréhožto hlavním smyslem je napodobit klasická stará Vox komba z 50. let prostě nemůže být vhodné na všechno co si zamanete, ne na Hendrixe, ne na dž dž dž. Má své charakteristické zkreslení, které krabičkama lze leda zesílit, nikoliv však změnit jeho charakter, a svůj typický "polodřevěný" čistý zvuk. Pak si to někdo koupí kvůli radám lidí, kteří na to ani nehráli a kteří si "myslí, že to na Hendrixe bude fajn."
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vox ac4tv mám a jednou za měsíc jej použiju a on je to opravdu spíše takový "malý ňouma na cvičení" s jedním zvukem, nehraje ale špatně :) Myslím, že je fajn pro někoho, kdo chce čistý zvuk a nemůže to nějak extra přehánět s volume - v tohle je super, je to určitě nej malý aparát na čistý zvuk na cvičení za pár korun co jsem kdy měl... Zkreslení z něj leze takové "podivné", určitě bych jej na hendrixe příliš nedoporučoval :) Pro mě je to rozhodně cičítko, není to dospělý aparát... A srovnání s opravdovou AC30 - asi jako srovnávat favorit a nový superb :D
panedge

Příspěvek od panedge »

já si nemůžu pomoc,ano je to youtube,ale takhle nějak si klidně zvuk Hendrixe představuju
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

No len 50W kombom by ma asi vyhnali susedia z paneláku vidlami. Ale ďakujem za rady zoberiem si ich k srdcu.

Inak na tom strate keď dám krkový snímač, clean na mojom kombe a zahrám the wind cries mery, tak ten zvuk je autentický. Ale to je zas pesnička hraná bez efektov.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“