Blackstar HT5

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Blackstar HT5

Příspěvek od Dark Axel »

jen mám trochu obavy ohledně toho 10" repra...

zatím bych to měl určitě spíše nadomam, takže ZATÍM by to bylo hlasitostně určitě fajn. nevím, co by to dělalo v nějakých hlasitějších situacích...

hlavně prodat Laneyčko :-) to je první krok
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dark Axel píše:jen mám trochu obavy ohledně toho 10" repra...

zatím bych to měl určitě spíše nadomam, takže ZATÍM by to bylo hlasitostně určitě fajn. nevím, co by to dělalo v nějakých hlasitějších situacích...

Upravil jsem ten předchozí post. Je tam to video.

Pokud jde o hlasitost... Nikdo mi tu moc nevěří, jak hodně to dokáže řvát, takže asi zkrátka vyzkoušet. :)
Ale to menší repro se na vnímání hlasitosti asi taky podepíše.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dík za to video... ale teoreticky kdyby se vypl nejdříve delay bez trailingu (jako je třeba ten můj memory man), tak by to mohlo být snad v pořádku :wink:

edit: koukám na to poněkolikáté a začínám být trochu bezradný :-D jelikož za těch dejme tomu 10 000 nevidím moc jinou variantu co si koupit a tohle vypadá jako dost špatný nedostatek... něco se vymyslí

uvidíme jak se prodá Laney a co bude s dostupností
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud je smycka paralelni, tak by mela mit na 100% dry/wet potak. U seriove jsou max. potaky na nastaveni fx-send/fx-return urovni.

ten blackstar bude mit nejspise seriovou ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

našel jsem mod, který by měl onen boost odtsraňovat :-) jde vlastně o konstrukční chybu, špatné umístění smyčky vůči volume... tento mod by to měl řešit (sledujte modře zvýrazněnou část)

http://www.box.net/shared/pqkb3f4uuf
Teorge

Příspěvek od Teorge »

aha ty máš Laney a já celou dobu myslel, že jedeš přes Bugeru. :-) Se mi zdálo, že jsi tu někdy před vánoci psal, že jsi nějakou kupoval...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Řekl bych, že nemusíš mít. Samozřejmě, že 12 by byla asi příjemnější, ale i ty 10, co do toho strkají, jsou podle mě v pohodě a obzvláště na doma to je úplně v klidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nero píše:
Řekl bych, že nemusíš mít. Samozřejmě, že 12 by byla asi příjemnější, ale i ty 10, co do toho strkají, jsou podle mě v pohodě a obzvláště na doma to je úplně v klidu.
Na internetu se najde dokonce hodně majitelů, kteří mají ten interní 10" raději než připojený 12" box.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak ono pak záleží na tom, o jakou dvanáctku jde :wink: Ale proč ně - jsou i lidé, kteřé radši 10 než 12...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nero: nevíš náhodou jaký tam dávají dovnitř reprák? Jestli nějaký custom nebo nějakou klasiku?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Myslím, že si do toho strkají nějaký Celestion custom dělaný speciálně pro tyhle aparáty.

PetrPeter 1975 - 2008
Demogorgon

Příspěvek od Demogorgon »

Zkoušel někdo přeřvat kombíčkem bicí? Má šanci? Neleze z toho 10" při maxu jen kaše? HT5 je pro mě asi jasná volba ale asi by mě celkem mrzelo, kdybych koupil kombo (pro mě ideální) a to o pár deci zaostávalo za bicákem. Dík
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono dost záleží na tom, jak velký je bicman řezník...

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vyzkoušet. Na to se nedá nic jinýho říct. Osobně bych do zkušebny být tebou volil spíš hlavu, protože tam se ti každý palec na repru hodí. A i tak je to spíš nouzovka (i když já tak hraju už půl roku a bez problému i s basou a druhou kytarou - když si postavím repro tak, že mi to nehraje do bot, tak stačí volume i jen lehce přes půlku).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Demogorgon

Příspěvek od Demogorgon »

Bummer píše:Vyzkoušet. Na to se nedá nic jinýho říct. Osobně bych do zkušebny být tebou volil spíš hlavu, protože tam se ti každý palec na repru hodí. A i tak je to spíš nouzovka (i když já tak hraju už půl roku a bez problému i s basou a druhou kytarou - když si postavím repro tak, že mi to nehraje do bot, tak stačí volume i jen lehce přes půlku).
Však to jako nouzovku taky zamýšlím. Tedy přesněji - potřebuji něco na domácí brnkání a pokud by to navíc zvládalo odehrát zkoušku, tak by to bylo víc než super. Ale bylo to zamýšleno pouze jako takový bonus :D. NM, vezmu to kombo a zkusím to pak jen tak for fun.

BTW, bicmen je řezník první kategorie. Troje palice za dvě hoďky je u něj normál. V zimě dobrý - máme čím topit :).
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Možná ten 10" reprák v kombu bude hlasitý, u mého blackstaru mám taky custom repra a jsou to nějaké neodymové. Dočetl jsem se k tomu, že se použili z důvodu snížení hmotnosti a zvýšení citlivosti. Repru moc nerozumím, tak mě nekamenujte pokud si blbě myslím, že vyšší citlivost = vyšší hlasitost :-) (jen mě případně opravte)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no myslím, že 5w do 10 palcového repra je prostě pro hraní s bubeníkem sakra málo... možná tak 5w do dvanáctipalce s velkou citlivostí, ale desítka, která bude mít asi citlivost nějakých 95-97db/1w to asi nedá :wink:
Betks

Příspěvek od Betks »

Ahoj
Jaký box by jste mi nejlépe doporučili k Blackstar HT-5RH head ????
Když bych nechtěl brát ten ministack.......
A jak velký bude rozdíl mezi těmi repráky BLACKBIRD a CELESTION ????
Má s tím někdo zkušenost ??
Díky
Betks
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak především je rozdíl ve velikosti. Nové HT-5 mají 12" repra Blackbird (IMHO nějaké OEM repráky, akorát pojmenované), ty staré HT-5 mají 10" Celestion G10N-40.

Abys dostal doporučení na box, budeš muset uvést, kolik do toho chceš vrazit a co hraješ.

Betks

Příspěvek od Betks »

rock takový lehčí, žádné řezaní :)
ta hlava by mě vyšla cca na 9k počítal jsem ze do boxu dam tak 4-5 k
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“