Dark Axel píše:jen mám trochu obavy ohledně toho 10" repra...
zatím bych to měl určitě spíše nadomam, takže ZATÍM by to bylo hlasitostně určitě fajn. nevím, co by to dělalo v nějakých hlasitějších situacích...
hlavně prodat Laneyčko to je první krok
Upravil jsem ten předchozí post. Je tam to video.
Pokud jde o hlasitost... Nikdo mi tu moc nevěří, jak hodně to dokáže řvát, takže asi zkrátka vyzkoušet.
Ale to menší repro se na vnímání hlasitosti asi taky podepíše.
dík za to video... ale teoreticky kdyby se vypl nejdříve delay bez trailingu (jako je třeba ten můj memory man), tak by to mohlo být snad v pořádku
edit: koukám na to poněkolikáté a začínám být trochu bezradný jelikož za těch dejme tomu 10 000 nevidím moc jinou variantu co si koupit a tohle vypadá jako dost špatný nedostatek... něco se vymyslí
uvidíme jak se prodá Laney a co bude s dostupností
našel jsem mod, který by měl onen boost odtsraňovat jde vlastně o konstrukční chybu, špatné umístění smyčky vůči volume... tento mod by to měl řešit (sledujte modře zvýrazněnou část)
Řekl bych, že nemusíš mít. Samozřejmě, že 12 by byla asi příjemnější, ale i ty 10, co do toho strkají, jsou podle mě v pohodě a obzvláště na doma to je úplně v klidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Řekl bych, že nemusíš mít. Samozřejmě, že 12 by byla asi příjemnější, ale i ty 10, co do toho strkají, jsou podle mě v pohodě a obzvláště na doma to je úplně v klidu.
Na internetu se najde dokonce hodně majitelů, kteří mají ten interní 10" raději než připojený 12" box.
Zkoušel někdo přeřvat kombíčkem bicí? Má šanci? Neleze z toho 10" při maxu jen kaše? HT5 je pro mě asi jasná volba ale asi by mě celkem mrzelo, kdybych koupil kombo (pro mě ideální) a to o pár deci zaostávalo za bicákem. Dík
Vyzkoušet. Na to se nedá nic jinýho říct. Osobně bych do zkušebny být tebou volil spíš hlavu, protože tam se ti každý palec na repru hodí. A i tak je to spíš nouzovka (i když já tak hraju už půl roku a bez problému i s basou a druhou kytarou - když si postavím repro tak, že mi to nehraje do bot, tak stačí volume i jen lehce přes půlku).
Bummer píše:Vyzkoušet. Na to se nedá nic jinýho říct. Osobně bych do zkušebny být tebou volil spíš hlavu, protože tam se ti každý palec na repru hodí. A i tak je to spíš nouzovka (i když já tak hraju už půl roku a bez problému i s basou a druhou kytarou - když si postavím repro tak, že mi to nehraje do bot, tak stačí volume i jen lehce přes půlku).
Však to jako nouzovku taky zamýšlím. Tedy přesněji - potřebuji něco na domácí brnkání a pokud by to navíc zvládalo odehrát zkoušku, tak by to bylo víc než super. Ale bylo to zamýšleno pouze jako takový bonus . NM, vezmu to kombo a zkusím to pak jen tak for fun.
BTW, bicmen je řezník první kategorie. Troje palice za dvě hoďky je u něj normál. V zimě dobrý - máme čím topit .
Možná ten 10" reprák v kombu bude hlasitý, u mého blackstaru mám taky custom repra a jsou to nějaké neodymové. Dočetl jsem se k tomu, že se použili z důvodu snížení hmotnosti a zvýšení citlivosti. Repru moc nerozumím, tak mě nekamenujte pokud si blbě myslím, že vyšší citlivost = vyšší hlasitost (jen mě případně opravte)
no myslím, že 5w do 10 palcového repra je prostě pro hraní s bubeníkem sakra málo... možná tak 5w do dvanáctipalce s velkou citlivostí, ale desítka, která bude mít asi citlivost nějakých 95-97db/1w to asi nedá
Ahoj
Jaký box by jste mi nejlépe doporučili k Blackstar HT-5RH head ????
Když bych nechtěl brát ten ministack.......
A jak velký bude rozdíl mezi těmi repráky BLACKBIRD a CELESTION ????
Má s tím někdo zkušenost ??
Díky
Betks
Tak především je rozdíl ve velikosti. Nové HT-5 mají 12" repra Blackbird (IMHO nějaké OEM repráky, akorát pojmenované), ty staré HT-5 mají 10" Celestion G10N-40.
Abys dostal doporučení na box, budeš muset uvést, kolik do toho chceš vrazit a co hraješ.