pomoc s výběrem jolany

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pikus

Re: pomoc s výběrem jolany

Příspěvek od Pikus »

Já mám vikomta, ale byť tam má nějakej lacinej singl, nehraje špatně a ani se na něj nehraje špatně. Navíc krásně rezonuje a na sucho hraje dost nahlas. Jenom jsem musel vyměnit potenciometry a budu dávat jiný kondíky, protože jsem tam dal menší hodnoty, takže tónová clone nemá takový záběr, jak by měla.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mám Alexandru (ES335), na svůj věk hraje výborně, Tornádo taky slušný ale díky zbytečně komplikovanému zapojení slabý výstup, krk z Jolany Strat, který je imho 10x lepší než krky současných lowcostových nástrojů čínské provenience! Je přeci naprosto jasné, že Jolany nejsou a nemohou být ani Gibson ani Fender ale napsat o těchto kytarách, že jsou to "lopaty" může jedině člověk, který neslyší, neumí hrát, nehrál na nástroje jiných evropských výrobců té doby, neuvědomuje si, že tady byl bolševik, tím pádem velmi omezené možnosti výrobce... :lol: :lol:
Na Jolany hrála spousta výborných muzikantů, dosahovat jejich kvalit bych se rozhodně nestyděl, v šedesátých se některé vyvážely i do "kapitalistické" ciziny...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no ja si taky myslim ze to lopaty byly. teda vetsina produkce - najde se mezi nima par kytar ktery po vynalozeni urcityho usili a prostredku budou pouzitelny v realnym zivote, nicmene porad to je promile celkovy produkce :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

NApíšu jen postřehy z mých zkušeností:
Měl jsem doma 4 jolany

Proxima - kytara která se mi zdá dosti nehezká a hrála celkem opravdu špatně.Špatné materiály i snímače, a vůbec vše

Tornado - Měl jsem ho né teda úplně kompletní.Přepínání už bylo předěláno na klasický 3 polohový switch. Akusticky měla skvěle vyzrálej lubovej zvuk. ABsolutně neladila už někde po 6.pražci a nedala se seřídit.Materiály taqky poněkud nešťastné.

Galaxis - Ideální na zeď , nebo využitelná jako topné dřevo do krbu (doporučuje se předem odmontovat elektroniku) - asi nejhorší Jolana na kterou jsem hrál

Diamant - Musím podotknout, že je to jedna z hratelně nejlepších jolan. I po letech kytara drží a dá se na ní dobře hrát. Nevýhodou je podivuhodné řešení nultého pražce a šroubovaný krk.Dřevo je celkově taky šílenost.ale krk často bývá hratelný a pokud nejde o historický pocit a dopustíte výměnu snímačů tak je možné z kytary dostat i slušný zvuk.

Závěr: Komunisti neuměli dělat kytary. :D
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

galaxisku jsem mel jako svoji prvni elektriku, docela se divim ze mi ta kytara hrani neznechutila :) byla totiz docela fatalnim zpusobem nefunkcni (os tragickeho zvuku pres nemene tragickou elektriku po srandovni kobylku ktera pri silnejsim uhozu dokazala zmenit pusobiste o nekolik centimetru). kdyz mi nasi pak koupili misto galaxisky toho nejlevnejsiho strata od cortu tak to byl skok o deset trid nahoru.

hrozne se mi treba libej ty jejich stary lubovky ala marina, diskant atd - zvuk je bohuzel ale casto tristni (videl jsem ale predelany kousky co docela hraly), nemluve o ladeni.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Kinx píše:galaxisku jsem mel jako svoji prvni elektriku, docela se divim ze mi ta kytara hrani neznechutila :) byla totiz docela fatalnim zpusobem nefunkcni (os tragickeho zvuku pres nemene tragickou elektriku po srandovni kobylku ktera pri silnejsim uhozu dokazala zmenit pusobiste o nekolik centimetru). kdyz mi nasi pak koupili misto galaxisky toho nejlevnejsiho strata od cortu tak to byl skok o deset trid nahoru.

hrozne se mi treba libej ty jejich stary lubovky ala marina, diskant atd - zvuk je bohuzel ale casto tristni (videl jsem ale predelany kousky co docela hraly), nemluve o ladeni.

To mi připomíná že jsem měl doma ještě totálně předělanou Marinu. Už tam byly vyměněné snímače, sundaný lak a udělán jen bezbarvý, vyměněné ladící mechaniky a struník. Docela se na ní dalo i hrát, až na to, že teda v polohách neladila a měla hrozné důlky v hmatníku způsobené stářím-intenzivním hraním.
Gibson Les Paul studio
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Já osobně s Jolanama nemám špatný zkušenosti, asi hodně záleží na tom, jaký hovádko nástroj vlastnilo před vámi. V současnosti používám jako hlavní nástroj Jolanu Jantar (po rozsáhlym faceliftu, přesnímačování a opravě krku) a nemám proti ní nejmenších výhrad.
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Ja jsem přemýšlel, že bych si koupil starší diamantku a celou ji kompletně renovoval. Přepražcoval krk, udělal novej lak, nový snímače a mechaniky. Netuším, do jaké míry by to bylo výhodné... Ale jako nápad se mi to jistou chvilku docela zamlouvalo xD 8)
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Hele to se ti nevyplatí ja sem si jí koupil jenom kvuli tomu že je to česká stará kytara. Kup si jinou novou a budeš na tom líp :wink:
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

petrvach píše:Hele to se ti nevyplatí ja sem si jí koupil jenom kvuli tomu že je to česká stará kytara. Kup si jinou novou a budeš na tom líp :wink:
No například já jsem tohle udělal.Totálně jsem jí rekonstruoval.Ale koupil jsem jen Diamantku bez elektroniky. a HW.Takže jen skelet az 600,- Děl snímače GB ve zlatě, zlatý mechaniky a hw. poťáky gotoh a tak a hrála slušně. Celkově vyšla i s cestama pro věci asi an 2800,-
Gibson Les Paul studio
sgaba

Příspěvek od sgaba »

Obrázek

Tak Michal Mareda z kapely vypsaná fixa na Jolanu hraje i na koncertech.
Ví někdo ještě o někom jiným z těch známějších co hrajou na Jolany? Teda krom těch novejch modelů?

Jo a todle stojí za vidění...
http://www.youtube.com/user/Zapek90#p/u/5/RCQ5XPVklHQ

A todle teda taky...
http://www.youtube.com/user/Zapek90#p/u/3/_YBSiVxZQrk
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A nebyl z Krnova?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

michal hruza driv hraval na stary resonet grazioso s vymenenejma nekterejma komponentama, pak ho myslim prevzal jeden typek co hral s nim.
kure221

Příspěvek od kure221 »

Podle mě je to zbytečný, aorát ti tam bude hníít :D , noa ale když to tak moc chceš tak si kup něco jiného, jolanu bych nekupoval...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

sgaba píše: Tak Michal Mareda z kapely vypsaná fixa na Jolanu hraje i na koncertech.
Můžeš prosím tě upřenit, kde jsi přišel na to, že to jeho pádlo má něco společnýho s Jolanou :-) ?
sgaba

Příspěvek od sgaba »

Máš tam fotku ne? Jolana strat... Snímače teda budou měněný...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Skiner píše:
sgaba píše: Tak Michal Mareda z kapely vypsaná fixa na Jolanu hraje i na koncertech.
Můžeš prosím tě upřenit, kde jsi přišel na to, že to jeho pádlo má něco společnýho s Jolanou :-) ?
fakt je to jolana strat. je videt ze snimac u kobyly je nejakej SD, jinak krnov reprazent :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jasne, jeste jsou na pickguardu pod kobylkovym HB videt ty tri dirky od jakychsi demonickych prepinacu - http://www.jolana.cz/strat-1/
Hraju výhradně na šrot.
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

ještě třeba štelování výztuhy krku ( u těla )
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“