Ma smysl pilovat zlozvyk k dokonalosti?
Pravidla fóra
Re: Ma smysl pilovat zlozvyk k dokonalosti?
To každopádně zpřesňuje hru ... hlavně při hraní bez koukání na kytaru a rychlých skocích z basových strun na vysoké .... viz. Megadeth - Holy wars druhá část 
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
já se taky přiklánim na to pilovat zlozvyk, protože když je ti to pohodlný tak to přece neni zlozvyk. Třeba mě kámoš, říká že tu kytaru držim jak prase kost a když sme pak hráli nějakou písničku(mam dojem, že tears in heaven nebo něco podbnýho) tak se strašně divil, že ta moje technika tam zní líp a pohodlnějc se hraje než ta jeho předepsaná ze školy.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Problém je v tom, že každý zlozvyk zpočátku člověku přijde pohodlnější a lepší než vypilovaná technika. Kdyby ne, tak si nikdo nebude žádné zlozvyky pěstovat. Avšak po nějaké době, až se posuneš hudebně dál, tak dost pravděpodobně zjistíš, že tě tvůj zlozvyk začíná omezovat. A čí později na tohle přijdeš, tím hůř se budeš odnaučovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasím, byl jsem také názoru "oni tomu nerozuměj, jsou blbí, mě se tak hraje líp tak o co jim jde" ale pak přišel takovej jeden človíček jménem Red Bull a řekl "jó? tak to seš profík takhle umět hrát, a zahrej mi prosím tohle jak to zvládneš" no a já byl v pr. protože ta "moje" technika tam prostě nešla vložit.Nero píše:Problém je v tom, že každý zlozvyk zpočátku člověku přijde pohodlnější a lepší než vypilovaná technika. Kdyby ne, tak si nikdo nebude žádné zlozvyky pěstovat. Avšak po nějaké době, až se posuneš hudebně dál, tak dost pravděpodobně zjistíš, že tě tvůj zlozvyk začíná omezovat. A čí později na tohle přijdeš, tím hůř se budeš odnaučovat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono se na to stačí podívat jednoduše - na kytaru se hraje už desítky a desítky let a za tu dobu měl člověk možnost vymyslet nějaký cca optimální způsob, jak na ten nástroj hrát. Samozřejmě jsou možné odchylky, každý máme jiné ruce a nejsme roboti, ale v zásadě by se člověk nějak měl držet toho, co je dáno. Málokdy přijde s takovou inovací, která by opravdu přinesla něco lepšího...
Už samo slovo zlozvyk evokuje pocit, že půjde o něco špatného. A není to náhoda - proto by si je člověk pěstovat neměl.
Už samo slovo zlozvyk evokuje pocit, že půjde o něco špatného. A není to náhoda - proto by si je člověk pěstovat neměl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008