Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
lunchie

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od lunchie »

tak tady je fotka vysledku meho snazeni za poslednich par tydnu ...
Obrázek

ten spodni ... ma to mark2c/mark4 pre-amp s oddelenyma korekcema a hlasitosti pro rhythm1 a lead kanal, presence master volume. Preamp obsahuje efektovou smycku a jde do parallel push-pull se dvema double triodama v konci (6sn7) a melo by to mit vykon cca 4W.
Az prijde mikrofon (co jsem objenal pred 14 dny a jeste tu neni :( ), tak neco nahraju ...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

chlape tak to je paráda, koukam, že budu muset hodně zvednout kvalitu :oops: těšim se na nahrávky :twisted:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nebyt toho vrtaku, co si me doporucil ... :), bednu jsem udelal z nejaky dreveny fosny, co jsem koupil v kramu, hrany zaoblil frezkou a prestrikal to barvou - bohuzel jsem byl nedockavy a nepockal, az to poradne zaschne, takze ... :), no pro priste budu chytrejsi.

jinak muzu ten mark jenom doporucit, zvukove je to naprosta pecka. O GEQ jsem se ani nesnazil, pac jsem si rikal, ze stejne mam geq jako krabku, kterou ted davam do efektove smycky pred delay a reverb. Jen jsem tam mel maly problem, chtel jsem jit simulclass cestou v preampu a vynechal jsem tam 2 kondiky, jeden pres plate rezistor a druhy na napetovem delici na vystupu z lead obvodu. No a pri nastaveni gain/drive/volume+pull bright+pull fat na lead to zacalo vzdycky pekne oscilovat. Uz jsem byl i tak zoufaly, ze jsem se koukl do manualu od markiv a zjistil, ze je tam ta moznost. No ale pak jsem se nekde docetl, proc se na plate rezistor dava ten kondik (nejen, ze je to low-pass filter, ale taky ma trochu pomoci proti oscilacim), tak jsem to rozebral, pripajel 1x 1000pF a 1x500pF a oscilace jsou ty tam. Co se tyce napeti, tak tam mam B+ od 435V na PI, do 421V na prvni elektronce. Coz je v limitu, ktery jsou ve schematu od markIV.

no a ted planuju predelat hi-octane - chtel bych tam udelat puhs-pull konec se dvema 6v6 a pridat tam jednu cold biased triodu za 2. triodu - neco ve stylu slo (39k anodovy rezistor) nebo bogner (10k anodovy rezistor) aby to melo trochu vetsi grady :).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ja ted planuju vykonnejsi 2kanal, konec 2x6L6, celkove asi ve stylu engl fireball (společnej eq, 2xgain, 2xmaster + naky ty prepinace Bright/Depth) + nejaky upravy aby to nebyl tak "jednostranej" aparat 8) za tejden matura, tak pak se do toho pustim :twisted:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak s tou maturou drzim palce, at to vyjde!

mas schema na fireball? me se nikde nepodarilo najit neco, co by vypadalo jako opravdovy schema. Neco malo jsem nasel na sloclone, ale i ty vypadaji jako ne moc uplny.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ty voe, to je kurvitek :D. Profi prace, fakt cumim. Ja se tedka planuju pustit do Mmjuzova mrnuza. Porad se mi ale nedari sehnat odpovidajici radio. Tedka mam neco rozjednane, tak snad to vyjde. Po zkouskach bych se k tomu snad mohl dostat.

Jinak preju hodne stesti u matury Stanley. Ja to delal minuly rok, je sranda jake mas pred tim nervy, ale pak si vsichni na maturitaku reknete jaka to byla pakarna :D . Hlavni je mit stesti na otazky (stejne jako pak na VS na projekty :D).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Lukus píše:Ty voe, to je kurvitek :D.
ty uz jsi jako moje manzelka :) ... a to jeste nevi, ze uz mam v garazi sasi a trafa na dalsi heblo domu ;). No ale rikam si, ze bych se zase mel pustit trochu vice do hrani nez bastleni ... :)
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ja myslel pocet tech potaku na tom Marku :D. Ale i jinak mas slusnout vybavicku :D. Mam ale pocit, ze dopadnu stejne. Dlouho sem tedka hral na zapojeni kytara -> supercharger -> multak -> ampec. Dneska jsem pujcil multak kamosovi, zapl to bez nej a cumim, zvuk tak o 20% lepsi. Neskutecne to v bypass modu kurvi zvuk (zahuhlava) a pridava to hafec sumu, jde to hlavne slyset u zkreslenem kanulu. Pouzival jsem ho stejne jen jako reverb, delay a chorus ,takze asi taky prejdu na true bypass krabicky (a bude hafec kurvitek :D).
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

diky, snad tu maturu dam :lol:
jinak co jsem zatim nasel schema, tak akorat tohle http://www.freeinfosociety.com/electron ... reball.pdf ale stejne to nebudu používat celý... jde o ten preamp... přepínání a konec už se nějak vymyslí... zatim jsem to nějak moc nezkoumal... jenom si řikam, že bych nedělal smyčku... myslíte, že bych pak musel mít ty další dvě triody kolem smyčky (přišel bych jen o smyčku nebo i o část zvuku)? nebo by mi pak stačily 2 ECC83 v preampu, jedna před koncem a 2x6L6 v konci? uvidim, po matuře si nad tim sednu a vemu to blok po bloku jestli to vubec muze fungovat :twisted:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak presne tohle schema jsem taky videl - bohuzel, jak je u englu znamy, v pre-ampu chybi hromada komponent, at uz to jsou filtry mezi gain stages, tak i nejaky by-pass kapacitory atd. atd. Co jsme tak koukal, tak engl ma jednu vec, kterou pouziva vice mene ve vsech zesilovacich ... jde to pekne videt na schematku e-530. Ja sem postnu link na schematka, co jsem nasel na powerball a e530, jen co to hodim nekam na web...
co se tyce smycky, tak ji tam urcite nech ... uvidis, kolik dalsich zvukovych moznosti najednou dostanes - a to za cenu 1 elektronky, patice a par odpurku a kondiku. Prijde me, ze tim, ze ji tam nedas moc neusetris. Leda, ze by byl problem misto v sasi ....

EDIT:
tak tady to je
Powerball:
http://mageo.cz/home/LUNCHIE2/engl.jpg
http://mageo.cz/home/LUNCHIE2/powerball_elofok.jpg
http://mageo.cz/home/LUNCHIE2/englpower ... ticln7.jpg

e530
http://mageo.cz/home/LUNCHIE2/E530.ZIP

vice informaci bys mohl najit nekde na sloclone nebo na ruskych forech (bohuzel, link nemam po ruce)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

dík, po matuře to začnu studovat 8)
nejsou to tyhle rusky stranky? http://guitaramps.ru/
tady je taky něco málo:

Engl Blackmore
http://guitaramps.ru/Schematic/Engl/engl_bm.gif

Engl E620
http://guitaramps.ru/Schematic/Engl/engl%20E620.gif
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ten e620 vypada, ze by mohl byt spravny ... taky mam v planu engl pre do 6v6 PP konce :). Ale rikal jsem si, ze bych udelal spise e530 ... zrovna tady je jedno tema venovany stavbe e530.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

noo... uvidime... je to ještě za dlouho... porovnam par schemat a zkusim neco spachat... udelam velky šasi na 4xECC83 + 2x6L6, necham dost mista na předním panelu na nějaký ty další tlačítka a kroutítka :lol: zajímalo by mě, podle čeho je stavěný tohle http://www.youtube.com/watch?v=VhYofqPU2fg (to mě k tomu cely inspirovalo :twisted: ) ma tam napsany engl fireball, ale jakypa asi schema... :lol:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tady je cely tema venovany fireballu...

http://sloclone.yesterdaysrevolt.com/vi ... l+fireball
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

snažil jsem se registrovat a nepřišel mi aktivační mail :( ted jsem zkusil dat reactive tak schválně jestli něco přijde... každopádně díky :wink:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

no to sloclone muzu vrele doporucit! neni teda tak aktivni jako treba ax84, ale zase je to ciste venovane modernim zesilovacum ... :) .... 'your hi-gain channel is our clean channel' :twisted:

ja tam prave nasel schemata na marka, recto, slo, bogner xtc ... vht ... chce to jen mit cas a prolizt si to tam.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já si klidně rád počtu, když mi přijde ta registrace... bohužel, když jsem to zkoušel dřív tak nic nepřišlo :(
St.Anley Tube Amps
spina

Příspěvek od spina »

Budte zdravy.
Mam mensi problem s postavenym zesikem Hi-Octane. Pri pouziti vetsiho gainu se ten zvuk nejak divne houpe. jako by si nekdo hral s volume potakem, nebo nejaka promenliva frekvencni propust??? Nevim. Jestli s tim ma nekdo skusenost...prosim o radu. Jinak dik za cas kterej jste venovali cteni tohodle textu :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

je možný, že to začíná nějak zajímavě oscilovat, takže se asi nějaká část obvodu dostala přes tu hranu zesilovač/oscilátor... je teda normálně slyšet co hraješ, akorát v proměnlivej hlasitosti? a když přestaneš hrát tak co? píská to nebo je ticho?
St.Anley Tube Amps
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Jestli myslis to, ze kdyz pri velkem gainu zahrajes treba nejaky powerchord a nechas doznivat, tak to dela jakoby takove razove vlny (jak popisujes houpa se hlasitost), tak to je, podle me, normalni (alespon me to dela taky). Myslim ze to je zpusobeno tim, ze se preampove lampy pri te vetsi hodnote gainu uz dostavaji do saturace.

Me to uz zvlastni neprijde, chvili uz na lampu hraju, ale kdyz tu byl u me kamos, co zatim hral jen na tranzitor, tak ho dost zarazelo.

Taky to muze byt problem s oscilaci, jak pise stanley. Trosku vice to popis.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“