chtěl ybch se zeptat, jeslti někdo z vás nemá náhodou schímata k gibsonovi typ les paul..přemýšlel jsem, že bych si nějakou kytaru zkusil postavit..
Jeden z oroblémů je, že neznám přesně postavení snímačů, kobylky atd...
Díky všem
I ten nejšikovnější stolař si musí nasbírat hodně nových zkušeností, které patří k řemeslu kytaráře nebo houslaře. A i on se učí chybami...ale tak dělal bych to se známým stolářem..ten by mi všechno ohledně dřeva poradil.
Má to být krk šroubovaný nebo vklížený?krk bych koupil..na ten odvahu nemám..
To by byla pohoda! Bohužel dřevo má vždycky nějaké nepředvídatelné vrtochy a všechno je nakonec jinak. Každá kytara je unikát. Ať už A-class, průměr nebo zmetek. Mimo to jsou často chyby i v mnoha poměrně solidních výkresech. Ty se musí při výrobě vychytat a přizpůsobit. Ale to je na domácí výrobě kytar to nejnapínavější.eventuelně, kdybych to udělal přesně podle nákresu, mělo by to sedět, jako dohmat atd ne?
Pravda. Pravda. Já jak si zrovna stavím ten JB tak sice mám nějaké plány. ale je to velká improvizace když je to první kytara co si stavím od začátku. Člověk si něco vymyslí, pak si o tom něco přečtu na netu a zjistím, že to co jsem vymyslel je špatně. Pak už vím jak na to, ale zjistím že mi chybí nějaké nářadí. Prostě to fakt není sranda. A právě kvůli jednoduchosti jsem si vybral Fendrovskou kytaru s rovným tělem. Dělat klenutou plochu na LP je těžké a ani mě nenapadlo to na první kytaře zkoušet.kocour píše: To by byla pohoda! Bohužel dřevo má vždycky nějaké nepředvídatelné vrtochy a všechno je nakonec jinak. Každá kytara je unikát. Ať už A-class, průměr nebo zmetek. Mimo to jsou často chyby i v mnoha poměrně solidních výkresech. Ty se musí při výrobě vychytat a přizpůsobit. Ale to je na domácí výrobě kytar to nejnapínavější.
kocour
telecaster má pevnou kobylku...noguitarnolife píše:krk šroubovanej:)..
dobře..les paul je na začátek asi moc...
lákal by mě i fender telecaster, ale ten mě zase odrazuje tím, že nemá pevnou kobylku - zbytečně práce navíc ne?
btw..kocour kolik si už postavil kytar?
ani ne deset. Stavěl jsem si je jen pro vlastní potřebu. Víc se zajímám o konstrukci, technologii, design apod. Taky jsem kdysi přihlásil patent na varhanní kytaru, ale nakonec jsem si postavil plně polyfonní el. varhany i s pedálovou klávesnicí. Zatím nic dalšího nestavím, nemám vlastní dílnu.btw..kocour kolik si už postavil kytar?
Originál krk s logem Fender, výrobce Fender pokud vím, neprodává. US-Firma Warmoth prodává ale velmi kvalitní krky podle licence Fender:dá se sehnat originál krk na telecaster?
Nahrávky nemám, protože jsem poslední kompletní kytaru postavil v roce 1984. A tehdy jsme hráli 2x týdně hard rock "čaje" a na nahrávání nebyl čas ani vybavení. Pak jsem všechno pověsil na hřebík, kytary prodal, rodina mi byla důležitější. Teď, když mám zrovna čas, si stavím kytary na papíře a "do šuplíku" nebo PC. A občas mi synové přinášejí kytary k seřízení nebo k opravě. Takže mám trénink a zatím nezrezavímkocour: máš nějaky nahrávky kytar, které jsi postavil, docela by mě zajímal zvuk..nebo fotky;)
Na zvuk se už pomalu začínám těšit, foto zatím jen pracovní:noguitarnolife píše:.................................. .. .
kocour: máš nějaky nahrávky kytar, které jsi postavil, docela by mě zajímal zvuk..nebo fotky;)