jo už je to okreal_dead_one píše:dotáhni pružiny ze zadu kytary... už to tady někdo psal tak si kdyžtak projeď tohle vlákno
btw nevadí kyž je to tremolo tak o cca 3 mm nad ??
jo už je to okreal_dead_one píše:dotáhni pružiny ze zadu kytary... už to tady někdo psal tak si kdyžtak projeď tohle vlákno
Tak podle mně má být ve vodorovné poloze, jestli má vyčnívat, nebo ne, to je už otázka dohmatu,ne?Teorge píše:Mě rovnoběžně vyčnívá, ale není ze šikma.
Prosím?Teorge píše:A ladí ti to takhle na všech pražcích?
To co popisuješ se určitě dělo i před výměnou strun. Je to logický a jiný to u Floyda nebude. Musíš upravovat jak tah strun, tak tah pružin, aby byly v rovnováze a kytara ladila. Při výměně strun se tomu neubráníš, ale občas je potřeba hrábnout do pružin třeba i při změnách teplot.Janick píše:Přispěju taky jedním problémem a zároveň dotazem. Doufám, že ne už zmíněným. Mám taky FR a před pár dny jsem natáh nové struny (10-ky za 10-ky). Jedna byla prdlá a potřebovali už prostě vyměnit všechny. Samozřejmě jsem je měnil po jedný, aby se nerozházelo tremolo. Protože si ještě pravděpodobně nesedly, tak se trochu po hraní podladí. Když chci potom struny doladit na tremolu, tak po naladění jedné struny se podladí ostatní. Bude to tím, že se kobylka při natažení jedný struny pohne a podladí se ostatní struny. Před výměnou jsem nic takovýho nezaregistroval. První dotaz asi nebyl myšlen k dolaďování na tremolu, proto píšu svůj dotaz. Asi budou potřeba přitáhnout pružiny, ale nejdřív se rád optám na vaše zkušenosti a názory. Díky