gibson les paul standard plus dc

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Cíha

gibson les paul standard plus dc

Příspěvek od Cíha »

Nedávno jsem si pořídil tenhle nástroj:http://www.youtube.com/watch?v=QfXAVNnt ... lated.Zvuk je úžasnej,vrchní deska je AAA javor,krk má nezvykle na gibsona 24 pražců,řekl bych ,že odpovídá 60kovému profilu,do ruky jde úplně nádherně.Co stojí fakt za to je sustain - jeden z nejdelších co jsem na kytaře zažil.Snímače jsou tuším 490ky,mechanika grover kidney/custom/.Celkově to má trošku kultivovanější zvuk než klasickej standard.Na čistej zvuk tam procházej výborně jazzový vyhrávky,prostě mi to přijde jako velmi povedená série,i když asi z důvodu,že to je dc hodně podceňovaná.Původně jsem chtěl jít do SG,tohle mi přijde o hodně lepší za ty samý peníze/ o studiu ani nemluvím/.Chce se také ještě někdo podělit o zkušenost s tímhle nástrojem?Tahle série by vám rozhodně měla stát za pozornost.
Gibson LP DC standard plus,Fender stratocaster MIJ,combo Brunetti 50w,box 4x12 carvin,ESH series 2000
Velda
Kontaktovat uživatele:

Re: gibson les paul standard plus dc

Příspěvek od Velda »

Nechceš se o tom nějak víc rozepsat a dát dohromady recenzi? Je tady na to i speciální sekce :wink: Ale jinak to vypádá moc zajímavě!
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

o tehle kytare jsem se zminoval jiz v threadu "gibsony ktere se vam libi" co je vedle, pro me momentalne jasny favorit z LP :)

mas tam dutiny? jsou tam stejne problemy s ladenim jako u LP obecne?
Cíha

Příspěvek od Cíha »

Co se ladění týče,nemám s tím nějaké extra problémy.Před tím jsem měl půjčeného standarda i ten docela ladil a jakžtakž to i udržel,samozřejmě G a H struny dost namáhám bendingem,takže se to nakonec trochu rozjede.Je fakt,že to DC poměrně kvalitně seřídil chlápík co jsem to od něj kupoval - starej bigbeatovej vlk z Kladna co už má za sebou 35 let hraní.Určitě si pohrál s krkem a pak trochu povytáhl stop bar,takže za kobylkou se to tolik nezalamuje.Já jsem akorát promázl nulák tuhou,snažil jsem se pečlivě navíjet struny - LP mi na tohle přišly vždycky docela háklivý/co mám ještě MIJ stratocastera - ten snese kdejakou prasárnu a ani se nehne/Těžko říct - LP je dost o seřízení kytary,možná taky fakt,že struny od kamene ke kolíku nejdou v jedný rovině - zahnutá hlava to může komplikovat.
Ohledně komorování/děrování těla,možná je to i dláblý každopádně vzhledem k váze a zvuku/na sucho je ten nástroj nebývale hlasitej,což ukazuje i ten týpek na odkazu z You tube/tam určitě díry jsou.Nevím odkdy přesně,ale řekl bych že Gibson tak od 90.let komoruje všechno.Jirka Eckert z Joly Joker má customa ze 70.let,naprosto ultimátní zvuk,ale je to těžký jak kovadlina.Co mě u mý kytary fakt dostává je krk,typickej pro standard,ale jak luxusně sednul do ruky,takhle dobře mi snad žádnej standard do ruky nešel,snad jen PRS - ty jsou v ergonomii krku hodně daleko.
Gibson LP DC standard plus,Fender stratocaster MIJ,combo Brunetti 50w,box 4x12 carvin,ESH series 2000
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Komorování - od X/2006
Odvrtávání (swiss cheese) - od 1982/83

Aby nevznikaly fámy :wink:
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“