gibson les paul standard plus dc
Pravidla fóra
gibson les paul standard plus dc
Nedávno jsem si pořídil tenhle nástroj:http://www.youtube.com/watch?v=QfXAVNnt ... lated.Zvuk je úžasnej,vrchní deska je AAA javor,krk má nezvykle na gibsona 24 pražců,řekl bych ,že odpovídá 60kovému profilu,do ruky jde úplně nádherně.Co stojí fakt za to je sustain - jeden z nejdelších co jsem na kytaře zažil.Snímače jsou tuším 490ky,mechanika grover kidney/custom/.Celkově to má trošku kultivovanější zvuk než klasickej standard.Na čistej zvuk tam procházej výborně jazzový vyhrávky,prostě mi to přijde jako velmi povedená série,i když asi z důvodu,že to je dc hodně podceňovaná.Původně jsem chtěl jít do SG,tohle mi přijde o hodně lepší za ty samý peníze/ o studiu ani nemluvím/.Chce se také ještě někdo podělit o zkušenost s tímhle nástrojem?Tahle série by vám rozhodně měla stát za pozornost.
Gibson LP DC standard plus,Fender stratocaster MIJ,combo Brunetti 50w,box 4x12 carvin,ESH series 2000
Re: gibson les paul standard plus dc
Nechceš se o tom nějak víc rozepsat a dát dohromady recenzi? Je tady na to i speciální sekce
Ale jinak to vypádá moc zajímavě!
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
o tehle kytare jsem se zminoval jiz v threadu "gibsony ktere se vam libi" co je vedle, pro me momentalne jasny favorit z LP
mas tam dutiny? jsou tam stejne problemy s ladenim jako u LP obecne?
mas tam dutiny? jsou tam stejne problemy s ladenim jako u LP obecne?
Co se ladění týče,nemám s tím nějaké extra problémy.Před tím jsem měl půjčeného standarda i ten docela ladil a jakžtakž to i udržel,samozřejmě G a H struny dost namáhám bendingem,takže se to nakonec trochu rozjede.Je fakt,že to DC poměrně kvalitně seřídil chlápík co jsem to od něj kupoval - starej bigbeatovej vlk z Kladna co už má za sebou 35 let hraní.Určitě si pohrál s krkem a pak trochu povytáhl stop bar,takže za kobylkou se to tolik nezalamuje.Já jsem akorát promázl nulák tuhou,snažil jsem se pečlivě navíjet struny - LP mi na tohle přišly vždycky docela háklivý/co mám ještě MIJ stratocastera - ten snese kdejakou prasárnu a ani se nehne/Těžko říct - LP je dost o seřízení kytary,možná taky fakt,že struny od kamene ke kolíku nejdou v jedný rovině - zahnutá hlava to může komplikovat.
Ohledně komorování/děrování těla,možná je to i dláblý každopádně vzhledem k váze a zvuku/na sucho je ten nástroj nebývale hlasitej,což ukazuje i ten týpek na odkazu z You tube/tam určitě díry jsou.Nevím odkdy přesně,ale řekl bych že Gibson tak od 90.let komoruje všechno.Jirka Eckert z Joly Joker má customa ze 70.let,naprosto ultimátní zvuk,ale je to těžký jak kovadlina.Co mě u mý kytary fakt dostává je krk,typickej pro standard,ale jak luxusně sednul do ruky,takhle dobře mi snad žádnej standard do ruky nešel,snad jen PRS - ty jsou v ergonomii krku hodně daleko.
Ohledně komorování/děrování těla,možná je to i dláblý každopádně vzhledem k váze a zvuku/na sucho je ten nástroj nebývale hlasitej,což ukazuje i ten týpek na odkazu z You tube/tam určitě díry jsou.Nevím odkdy přesně,ale řekl bych že Gibson tak od 90.let komoruje všechno.Jirka Eckert z Joly Joker má customa ze 70.let,naprosto ultimátní zvuk,ale je to těžký jak kovadlina.Co mě u mý kytary fakt dostává je krk,typickej pro standard,ale jak luxusně sednul do ruky,takhle dobře mi snad žádnej standard do ruky nešel,snad jen PRS - ty jsou v ergonomii krku hodně daleko.
Gibson LP DC standard plus,Fender stratocaster MIJ,combo Brunetti 50w,box 4x12 carvin,ESH series 2000
Komorování - od X/2006
Odvrtávání (swiss cheese) - od 1982/83
Aby nevznikaly fámy
Odvrtávání (swiss cheese) - od 1982/83
Aby nevznikaly fámy
I´m wheels... movin´wheels