Nepřipojená elektroakustická kytara
Pravidla fóra
- DaveMurray
Nepřipojená elektroakustická kytara
Ahoj, chtěl bych se neodborně dotázat, zda lze efektivně a efektně (hlavně ale efektivně) použít elektroakustickou kytaru i bez připojení k reprosoustavě. Prostě jestli to bude hrát. Děkuji za kvalitu a kvantitu odpovědí. Dave Murray osobně
Re: Nepřipojená elektroakustická kytara
já s ní normálně hraju u táboráků a na chatě s kámošema a neni problém. Nevidim důvod proč nevyužít vždyť je to normální kytara akorát má snímač
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Elektroakustika by měla bez připojení hrát víceméně stejně, jako ekvivalentní akustika - vpodstatě je tam rozdíl jen ve snímači...
Ale Dave, to bys po tak dlouhý kariéře fakt měl vědět
Ale Dave, to bys po tak dlouhý kariéře fakt měl vědět
- DaveMurray
Děkuji za efektní perfektní odpovědi. Právě mi o to jde, že bych na ni mohl doma něco nahrát do PC či hrát někde přes bednu, ale že by se dala využít i venku popř. ve vzdálenějších koutech světa, kam bednu nechci tahat (školní výlet
), jako ekv. akustika bez připojení. No já jsem si to myslel, ale s Mejdny jsem vždy hrál se zapojenou a tak jsem se chtěl ujistit
A na závěr se dotáži, zda tohle je dobrá kytara pro střevně pokročilého začátečníka s dobrým poměrem cena/výkon (poměr té kytary, ne toho začátečníka): http://kytary.cz/cort-ad-850ce/HN102667/
A na závěr se dotáži, zda tohle je dobrá kytara pro střevně pokročilého začátečníka s dobrým poměrem cena/výkon (poměr té kytary, ne toho začátečníka): http://kytary.cz/cort-ad-850ce/HN102667/
Cortky jsou, obzvlášť v "lowend" sektoru, hodně chválený a to PŘEDEVŠÍM díky poměru cena/výkon, takže ok
Dreadnought k táboráku a na "takové to domácí brknání" ideální
ALE: v týhle cenový relaci se hodně lišej kytary stejného typu kus od kusu, takže by bylo určitě dobrý ji před koupí vyzkoušet
Dreadnought k táboráku a na "takové to domácí brknání" ideální
ALE: v týhle cenový relaci se hodně lišej kytary stejného typu kus od kusu, takže by bylo určitě dobrý ji před koupí vyzkoušet
Dovolím si přednést trošku odlišný názor - jsou elektroakustiky a elektroakustiky...
Pokud je normální akustika, do které je pouze namontován snímač, rozdíl tam nebude... Nicméně nemalé množství elektroakustik je stavěno primárně na hraní přes aparát - většinou mají menší tělo a nižší luby. Akusticky se na ně dá hrát také, ale je to spíše taková nouzovka. Typickým příkladem je podle mne Ibanez Talman - na hraní na sucho to fakt moc není...
Jinak Cort - ano, když si pohlídáš nějaký vyloženě nepovedený kus, je to dobrá volba. A ten model patří do té první kategorie - bez zapojení bude znít dobře, resp. jako stejná kytara bez snímače
Jinak Cort - ano, když si pohlídáš nějaký vyloženě nepovedený kus, je to dobrá volba. A ten model patří do té první kategorie - bez zapojení bude znít dobře, resp. jako stejná kytara bez snímače
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Proto jsem psal jako ekvivalentní akustika - Ibanez Talman, předpokládám, akustickej ekvivalent nemá
.D:D
Jasně...takhle si rozumíme
Popsal jsem šmahem všechny elektroakustiky 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- ...EDGE...
No...obcas nekterym kytaram trosku nevyhovuje ten vyrez co je na akustikach casto.
čau,
elektroakustika je prostě akustika, do které namontujou piezzo snímač. Někdy taky nahoru na tělo dávaj ovládání (EQ, tónová clona, volume...) a to by mělo teoreticky měnit zvuk !
Já mám doma Ibanez AEL10E, která má navíc aji vestavěnou ladičku (supr věc!)m mám tam 11" struny a hraje perfektně jak přes kombíčko, tak normálně !
Jinak tu Cortku bych ti mohl doporučit, hrál jsem nani a pokud fakt nenarazíš na špatnej kus(jak už bylo zmíněno), je to skvělá volba!
elektroakustika je prostě akustika, do které namontujou piezzo snímač. Někdy taky nahoru na tělo dávaj ovládání (EQ, tónová clona, volume...) a to by mělo teoreticky měnit zvuk !
Já mám doma Ibanez AEL10E, která má navíc aji vestavěnou ladičku (supr věc!)m mám tam 11" struny a hraje perfektně jak přes kombíčko, tak normálně !
Jinak tu Cortku bych ti mohl doporučit, hrál jsem nani a pokud fakt nenarazíš na špatnej kus(jak už bylo zmíněno), je to skvělá volba!
tak já sem eště neviděl elektrakutiku, která by to neměla. Jinak zvuk to mění docela brutální daj se s tim dělat nevídaný věci navíc kdy si eště pohraješ e EQ na kombu.JohnyWM píše:čau,
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Vorech, řekl bych že autor postu měl na mysli změny akustické po instalaci těch elektrických serepatiček. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No my máme ve škole jakousi Ovationku na které jsou jenom dva poťáky a jinak nic. Z toho usuzuji že je snímač pasivní.(existují vůbec pasivní piezzo snímače ??)vorech6 píše:tak já sem eště neviděl elektrakutiku, která by to neměla. Jinak zvuk to mění docela brutální daj se s tim dělat nevídaný věci navíc kdy si eště pohraješ e EQ na kombu.JohnyWM píše:čau,
Cort AD 880 NAT LH
Pasivní piezzo ? To snad neee...... Každopádně někde by tam měl být kryt na baterky ne ?
;)
Edit: někde u toho knoflíku, jak se připíná popruh
Edit: někde u toho knoflíku, jak se připíná popruh
Já právě ten kryt nemohl nemohl nikde najít, ale nijak zvlášť jsem to nezkoumal (dolítla učitelka a seřvala mě, co na to šahám
)
Cort AD 880 NAT LH
V týhle cenový relaci vůbec nemá smysl kupovat elektroakustickou kytaru.Uvědom si ,že slušná akustika stojí řekněme 6-7 tisíc aspoň.A je bez elektriky.A teď si představ,že tohle stojí 3 a půl a ještě je tam elektrika,takže sh*t nic víc.Čili slušná elektoakustika bude stát dejme tomu nějakejch 10-11 tisíc.Možná seženeš něco kolem 8-9.Každopádně vždycky bude hrát líp akustika za 5 než elektroakustika za 5.Nebo aspoň ve většině případů.DaveMurray píše:Děkuji za efektní perfektní odpovědi. Právě mi o to jde, že bych na ni mohl doma něco nahrát do PC či hrát někde přes bednu, ale že by se dala využít i venku popř. ve vzdálenějších koutech světa, kam bednu nechci tahat (školní výlet), jako ekv. akustika bez připojení. No já jsem si to myslel, ale s Mejdny jsem vždy hrál se zapojenou a tak jsem se chtěl ujistit
![]()
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
to mě taky napadlo ale říkal sem si že to tak myslet nemůže, prorože jestli jo tak to néééAtkins píše:Vorech, řekl bych že autor postu měl na mysli změny akustické po instalaci těch elektrických serepatiček.
-
woro90-1
Ale ano, i to se dělá.JohnyWM píše:Pasivní piezzo ? To snad neee......
tyjo, tak to sem netušilworo90-1 píše:Ale ano, i to se dělá.JohnyWM píše:Pasivní piezzo ? To snad neee......
A když prachy na kytaru za 10 000 zrovna nejsou, tak myslíš, že je lepší čekat rok, než se nastřádají?!panedge píše:Uvědom si ,že slušná akustika stojí řekněme 6-7 tisíc aspoň.A je bez elektriky.A teď si představ,že tohle stojí 3 a půl a ještě je tam elektrika,takže sh*t nic víc.Čili slušná elektoakustika bude stát dejme tomu nějakejch 10-11 tisíc.Možná seženeš něco kolem 8-9.Každopádně vždycky bude hrát líp akustika za 5 než elektroakustika za 5.Nebo aspoň ve většině případů.
Já si teda myslím, že je lepší hrát, cvičit, bavit se a užívat si to, nežli sedět s rukama pod prdelí jenom proto, že kytara, kterou si můžu momentálně dovolit má o několik tříd horší zvuk, než by "slušná akustika" měla mít.
Za dobu, co by čekal na tu se "správným zvukem" už může umět hromadu věc.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY