Nepřipojená elektroakustická kytara

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
DaveMurray

Nepřipojená elektroakustická kytara

Příspěvek od DaveMurray »

Ahoj, chtěl bych se neodborně dotázat, zda lze efektivně a efektně (hlavně ale efektivně) použít elektroakustickou kytaru i bez připojení k reprosoustavě. Prostě jestli to bude hrát. Děkuji za kvalitu a kvantitu odpovědí. Dave Murray osobně
vorech6

Re: Nepřipojená elektroakustická kytara

Příspěvek od vorech6 »

já s ní normálně hraju u táboráků a na chatě s kámošema a neni problém. Nevidim důvod proč nevyužít vždyť je to normální kytara akorát má snímač
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Elektroakustika by měla bez připojení hrát víceméně stejně, jako ekvivalentní akustika - vpodstatě je tam rozdíl jen ve snímači...
Ale Dave, to bys po tak dlouhý kariéře fakt měl vědět ;)
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Děkuji za efektní perfektní odpovědi. Právě mi o to jde, že bych na ni mohl doma něco nahrát do PC či hrát někde přes bednu, ale že by se dala využít i venku popř. ve vzdálenějších koutech světa, kam bednu nechci tahat (školní výlet :lol: ), jako ekv. akustika bez připojení. No já jsem si to myslel, ale s Mejdny jsem vždy hrál se zapojenou a tak jsem se chtěl ujistit :lol:

A na závěr se dotáži, zda tohle je dobrá kytara pro střevně pokročilého začátečníka s dobrým poměrem cena/výkon (poměr té kytary, ne toho začátečníka): http://kytary.cz/cort-ad-850ce/HN102667/
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Cortky jsou, obzvlášť v "lowend" sektoru, hodně chválený a to PŘEDEVŠÍM díky poměru cena/výkon, takže ok
Dreadnought k táboráku a na "takové to domácí brknání" ideální
ALE: v týhle cenový relaci se hodně lišej kytary stejného typu kus od kusu, takže by bylo určitě dobrý ji před koupí vyzkoušet ;)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Dovolím si přednést trošku odlišný názor - jsou elektroakustiky a elektroakustiky... :D Pokud je normální akustika, do které je pouze namontován snímač, rozdíl tam nebude... Nicméně nemalé množství elektroakustik je stavěno primárně na hraní přes aparát - většinou mají menší tělo a nižší luby. Akusticky se na ně dá hrát také, ale je to spíše taková nouzovka. Typickým příkladem je podle mne Ibanez Talman - na hraní na sucho to fakt moc není...

Jinak Cort - ano, když si pohlídáš nějaký vyloženě nepovedený kus, je to dobrá volba. A ten model patří do té první kategorie - bez zapojení bude znít dobře, resp. jako stejná kytara bez snímače :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Proto jsem psal jako ekvivalentní akustika - Ibanez Talman, předpokládám, akustickej ekvivalent nemá ;) .D:D
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Jasně...takhle si rozumíme :wink: Popsal jsem šmahem všechny elektroakustiky :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No...obcas nekterym kytaram trosku nevyhovuje ten vyrez co je na akustikach casto.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

čau,
elektroakustika je prostě akustika, do které namontujou piezzo snímač. Někdy taky nahoru na tělo dávaj ovládání (EQ, tónová clona, volume...) a to by mělo teoreticky měnit zvuk !
Já mám doma Ibanez AEL10E, která má navíc aji vestavěnou ladičku (supr věc!)m mám tam 11" struny a hraje perfektně jak přes kombíčko, tak normálně !
Jinak tu Cortku bych ti mohl doporučit, hrál jsem nani a pokud fakt nenarazíš na špatnej kus(jak už bylo zmíněno), je to skvělá volba!
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

JohnyWM píše:čau,
elektroakustika je prostě akustika, do které namontujou piezzo snímač. Někdy taky nahoru na tělo dávaj ovládání (EQ, tónová clona, volume...) a to by mělo teoreticky měnit zvuk !
tak já sem eště neviděl elektrakutiku, která by to neměla. Jinak zvuk to mění docela brutální daj se s tim dělat nevídaný věci navíc kdy si eště pohraješ e EQ na kombu.

ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vorech, řekl bych že autor postu měl na mysli změny akustické po instalaci těch elektrických serepatiček. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tempest

Příspěvek od Tempest »

vorech6 píše:
JohnyWM píše:čau,
tak já sem eště neviděl elektrakutiku, která by to neměla. Jinak zvuk to mění docela brutální daj se s tim dělat nevídaný věci navíc kdy si eště pohraješ e EQ na kombu.
No my máme ve škole jakousi Ovationku na které jsou jenom dva poťáky a jinak nic. Z toho usuzuji že je snímač pasivní.(existují vůbec pasivní piezzo snímače ??)
Cort AD 880 NAT LH
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Pasivní piezzo ? To snad neee...... Každopádně někde by tam měl být kryt na baterky ne ? ;);)

Edit: někde u toho knoflíku, jak se připíná popruh ;)
Tempest

Příspěvek od Tempest »

Já právě ten kryt nemohl nemohl nikde najít, ale nijak zvlášť jsem to nezkoumal (dolítla učitelka a seřvala mě, co na to šahám :twisted: )
Cort AD 880 NAT LH
panedge

Příspěvek od panedge »

DaveMurray píše:Děkuji za efektní perfektní odpovědi. Právě mi o to jde, že bych na ni mohl doma něco nahrát do PC či hrát někde přes bednu, ale že by se dala využít i venku popř. ve vzdálenějších koutech světa, kam bednu nechci tahat (školní výlet :lol: ), jako ekv. akustika bez připojení. No já jsem si to myslel, ale s Mejdny jsem vždy hrál se zapojenou a tak jsem se chtěl ujistit :lol:

A na závěr se dotáži, zda tohle je dobrá kytara pro střevně pokročilého začátečníka s dobrým poměrem cena/výkon (poměr té kytary, ne toho začátečníka): http://kytary.cz/cort-ad-850ce/HN102667/
V týhle cenový relaci vůbec nemá smysl kupovat elektroakustickou kytaru.Uvědom si ,že slušná akustika stojí řekněme 6-7 tisíc aspoň.A je bez elektriky.A teď si představ,že tohle stojí 3 a půl a ještě je tam elektrika,takže sh*t nic víc.Čili slušná elektoakustika bude stát dejme tomu nějakejch 10-11 tisíc.Možná seženeš něco kolem 8-9.Každopádně vždycky bude hrát líp akustika za 5 než elektroakustika za 5.Nebo aspoň ve většině případů.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Atkins píše:Vorech, řekl bych že autor postu měl na mysli změny akustické po instalaci těch elektrických serepatiček. :lol:
to mě taky napadlo ale říkal sem si že to tak myslet nemůže, prorože jestli jo tak to nééé

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

JohnyWM píše:Pasivní piezzo ? To snad neee......
Ale ano, i to se dělá.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

woro90-1 píše:
JohnyWM píše:Pasivní piezzo ? To snad neee......
Ale ano, i to se dělá.
tyjo, tak to sem netušil :D aspoŇ se taky něco přiučím :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

panedge píše:Uvědom si ,že slušná akustika stojí řekněme 6-7 tisíc aspoň.A je bez elektriky.A teď si představ,že tohle stojí 3 a půl a ještě je tam elektrika,takže sh*t nic víc.Čili slušná elektoakustika bude stát dejme tomu nějakejch 10-11 tisíc.Možná seženeš něco kolem 8-9.Každopádně vždycky bude hrát líp akustika za 5 než elektroakustika za 5.Nebo aspoň ve většině případů.
A když prachy na kytaru za 10 000 zrovna nejsou, tak myslíš, že je lepší čekat rok, než se nastřádají?!
Já si teda myslím, že je lepší hrát, cvičit, bavit se a užívat si to, nežli sedět s rukama pod prdelí jenom proto, že kytara, kterou si můžu momentálně dovolit má o několik tříd horší zvuk, než by "slušná akustika" měla mít.
Za dobu, co by čekal na tu se "správným zvukem" už může umět hromadu věc.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“