Pomoc pro začátečníka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
proteus

Re: Pomoc pro začátečníka

Příspěvek od proteus »

Tojo, jenže já jsem lempl, ale díky moc :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

proteus píše:jenže já jsem lempl
Ale s takovou se daleko nedostaneš. Možná by chtělo trochu přehodonotit priority :wink:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
proteus

Příspěvek od proteus »

Myslel jsem to s tím tremolem, nikdy jsem to nedělal a mám z toho strach. Jinak naladit umít
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

proteus píše:Myslel jsem to s tím tremolem, nikdy jsem to nedělal a mám z toho strach. Jinak naladit umít
Tak to zaneseš na seřízení někam ke kytaráři, budeš mu při tom koukat pod ruce a příště si to uděláš sám :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
proteus

Příspěvek od proteus »

Oki takže lepší g250 než ten ibanez?
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Pro mě jo
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

MrB14ck píše:ten orange je zvukově průser...
jestli chceš univerzalitu tak kup roland cube 15X nebo i 20x nebo 30x
jestli chceš jeden pořádnej zvuk tak si kup (nebo raději nech od někoho postavit) 5W lampičku...
Ten Orange mám doma, sice 20CR a zvukově mi přijde hodně dobrý,ale tak každému se může líbit jiný zvuk
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tadeasp píše:
jestli chceš jeden pořádnej zvuk tak si kup (nebo raději nech od někoho postavit) 5W lampičku...
Ten Orange mám doma, sice 20CR a zvukově mi přijde hodně dobrý,ale tak každému se může líbit jiný zvuk
já mám rád klasickej zvuk lampovejch orange ale tohle je prostě šumák - sorry ale za tu cenu se dá pořídit mnohem líp...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

MrB14ck píše:
tadeasp píše:
já mám rád klasickej zvuk lampovejch orange ale tohle je prostě šumák - sorry ale za tu cenu se dá pořídit mnohem líp...
určitě dá, u mě to byla prostě láska na první pohled a poslech tak jsem ho hned vzal
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
proteus

Příspěvek od proteus »

a co si myslíte o tomto setu http://www.musiccenter.cz/Ibanez-GRX70D ... m/:3:26833 , bude mi to stačit na domácí hraní?
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

proteus píše:a co si myslíte o tomto setu http://www.musiccenter.cz/Ibanez-GRX70D ... m/:3:26833 , bude mi to stačit na domácí hraní?
jedním slovem: hrozný
na domácí hraní by ti to stačilo ale až trochu pokročíš v hledání zvuku tak si budeš rvát vlasy
ta kytara by ještě šla ale to kombo je průs*r...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Vy ste mu kluci nějak zazdili tu M200, já si myslím, že zrovna ta by pro kolegu mohla být ta pravá, zvuk, i když tu definici PRSaři nemají rádi, prostě má mezi tím LP a stratem, sou to vesměs dobrý kousky (byl sem z nich rozhodně daleko míň rozpačitej než z Xovejch řad - akorát zbrousit lože krku, usazení je pod blbým úhlem, ale to u všech) a je "jednoduchá" na provoz... s tremolem se dá naučit fungovat, než sem si ho sám nepořídil, tak sem taky tvrdil, že se to blbě ladí atp., ale přece, do první kytary bych to necpal...

Když jde o kombo, tak já sem neústupnej z FW15R, i když rolandy znám víc než dobře...

O tom kytarovým setu se doufám nemusíme ani bavit, myslel si to jako vtip že?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mycountry píše: než sem si ho sám nepořídil, tak sem taky tvrdil, že se to blbě ladí atp.
Připadá mi že takhle to mají téměř všichni zdejší odpůrci tremol :lol: Stačí ho mít a zkusit to s ním a ono to najednou není tak hrozné jak se tu píše :lol:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

woro90-1 píše:
mycountry píše: než sem si ho sám nepořídil, tak sem taky tvrdil, že se to blbě ladí atp.
Připadá mi že takhle to mají téměř všichni zdejší odpůrci tremol :lol: Stačí ho mít a zkusit to s ním a ono to najednou není tak hrozné jak se tu píše :lol:
Přesně tak, já nevím mám rád svůj fixed :D ale kamarád má floyda a prostě opravdu je sranda se stím vyblbnout :lol:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

woro90-1 píše:
Souhlas :lol:
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Malda

Příspěvek od Malda »

Ahoj, Zatím jsem hrál 6 roků na akustiku, ale teď bych chtěl vyzkoušet i elektriku. Už jsem skoro rozhodnutý, ale potřeboval bych ujistit, že jsem vybral správně :D
Rozhoduju se mezi dvuma Squier Standard Stratocaster, rozdíl je jen (pokud se nepletu) v barvě (na té mě vůbec nezáleží) a ve snímačích (nevím, jestli je lepší HSS nebo SSS, když s ní chci hrát téměř všechny styly):
http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... -30343.php
http://kytary.cz/squier-standard-strato ... /HN021533/

Kombo mám vybrané toto: http://kytary.cz/fender-mustang-i/HN114170/

Napište, prosím, která z nich je lepší, a případné návrhy na něco kvalitnějšího v této cenové kategorii (dražší už si nemožu dovoli) budou vítány :D
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

HSS je přece jen univerzálnější, jestli chceš hrát od každého trochu bral bych tohle...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Přikláním se k Mjklovi :wink: Rozhodně H-S-S je na různorodost stylů lepší. Jenom se zeptám, o bazaru jsi nepřemýšlel? Za 6 000 se tam dají pořídit krásné kytary. :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

šel bych do kytary z bazaru a kombo když už toho mustanga, tak Mustang II , tam už je 12tka reprak.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
D3ntista

Příspěvek od D3ntista »

Zdravím
jsem začátečník v hraní na kytaru, hrál jsem na španělu ale uvažuji o koupi el. kytary. Hrát bych chtěl hard rock a hlavně metal (od Iron Maiden po Cannibal Corpse :D) a chtěl bych se zeptat co říkáte na tenhle set... jsem úplný začátečník. Předem děkuji

http://www.audiotek.cz/product-41154-ib ... lack-night
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“