Kombo dle stylu
Pravidla fóra
Kombo dle stylu
Měl sem Marshall avt150X a musel sem ho reklamovat a teď mám nějakejch 16-18K a přemejšlim co si koupit za kombo, chtěl bych se přiblížit zvuku Zakka, nebo Alexiho, ale na druhou stranu hraju i hard rock jako Guns'n'roses, koukal sem na novinku Marshall MA, ale je to děs ten zvuk
, potom mě třeba celkem zajal Line6 spider valve 112,212 ale nemám s nim zkušenosti, nevíte co se mnou

Re: Kombo dle stylu
Kup si Engla...
Něco z bazaru... Thundera, nebo Screamera...
Ale z bazaru za tu cenu, jestli ty peníze máš bez AVT, tak by šla sehnat třeba i nějaká Mesa, či třeba Marshall TSL 100... Při velkém štěstí JCM800 + dokopávátko, ale musel by sis sehnat bednu...
Edit: JCM800 se dělá (asi spíš dělával) i jako kombo...
Něco z bazaru... Thundera, nebo Screamera...
Ale z bazaru za tu cenu, jestli ty peníze máš bez AVT, tak by šla sehnat třeba i nějaká Mesa, či třeba Marshall TSL 100... Při velkém štěstí JCM800 + dokopávátko, ale musel by sis sehnat bednu...
Edit: JCM800 se dělá (asi spíš dělával) i jako kombo...
No jasný, bral bych marshall, mám rád jejich zvuk, ale na bazarech furt slídim a nic nějak nemůžu najít, dneska sem viděl JCM2000 hlavu za 15K, zdálo se mi to nějaký divný, nevim jestli ybch do toho měl jít
ta devítistovka je pískovější hi-gain - nehraje to špatně ale myslím si že je to už docela "nemarshall" zvuk
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Jasný, ale mám zase omezenej rozpočet a na bazarech momentálně nic moc neni 
Na bazaru Mesa Caliber za 18k. Někdo jí tu má, tak může poreferovat, ale to asi nebude to pravé ořechové na british sound. Ale mrkni na Blackstary HT-Venue.
Podle pár videí na YT se z toho takovej zvuk (kromě mnoha jiných) dá dostat - ostatně má to 2xEL34 v konci. Zítra jednoho z nich snad prubnu osobně.
20W (hlava a kombo) a 40W verze (kombo) jsou v tvé cenové hladině.
20W (hlava a kombo) a 40W verze (kombo) jsou v tvé cenové hladině.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Co vim a koukal sem tak ty black stary nemaj moc zkresleni a zase line 6 nemaj anglickej, nejradši bych asi bral marshalla ale ten se mi nedaří sehnat 
V tom případě fakt budeš muset sáhnout po tom devítikile. Osmikilo by tě rozhodně co do množství gainu neuspokojilo.
Osobně si nemyslím, že mají ty Blackstary málo gainu pokud s ním nehodláš hrát něco brutálně hustěkrutopřísnýho (a hustěkrutopřísný věci se stejně dost často hrají podladěně, kde toho gainu tolik nepotřebuješ). Moje HT-5 má gainu tak akorát na thrash, ty HT-Venue ho mají víc (podle toho, co jsem viděl a co jsem se ptal v komentářích na YT).
Každopádně je běžná praxe pořídít na tvrdou hudbu silné pasivní nebo aktivní snímače nebo lampu alespoň nakopout TSkem nebo čistým boosterem. S tvým rozpočtem prostě nemáš tak moc na výběr.
Osobně si nemyslím, že mají ty Blackstary málo gainu pokud s ním nehodláš hrát něco brutálně hustěkrutopřísnýho (a hustěkrutopřísný věci se stejně dost často hrají podladěně, kde toho gainu tolik nepotřebuješ). Moje HT-5 má gainu tak akorát na thrash, ty HT-Venue ho mají víc (podle toho, co jsem viděl a co jsem se ptal v komentářích na YT).
Každopádně je běžná praxe pořídít na tvrdou hudbu silné pasivní nebo aktivní snímače nebo lampu alespoň nakopout TSkem nebo čistým boosterem. S tvým rozpočtem prostě nemáš tak moc na výběr.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
No nemám no, já burtální gain nepoužívám, ale tak v Children of bodom má alexi něco tak mezi, nebo se mi líbí Zakkovo a ty black stary mi moc nezní, do teď sem měl to AVT 150x a při vysokym gainu to bylo nekvalitní, prdělo to, ještě že se to rozbilo
..Teď ale co si mám vzít no, kámoš má dobrý zkušenosti s JVM 205, http://www.youtube.com/watch?v=XpbsSiDR7tQ , ale to an bazarech nikde neni no..A to JCM900 bych se bál že to je ta kopie, hodně lidí to prodává a píše k tomu, že je to kopie 
Teda kopii JCM 900 jsem ještě neviděl, to spíš JCM 800 a ty se dají (kopie) sehnat velmi levně.
A IMHO bys líp udělal, kdyby ses rozběhl po obchodech a zkoušel, protože z toho, co píšeš, mám pocit, že zatím jen čerpáš z YouTube.
Mimochodem Zakk Wylde používá nakopnutý osmikilo (takže se fakt neboj nedostatku gainu u některých aparátů - jak vidíš, nakopávání je fakt běžný). A Alexi Laiho pro změnu Marshalla nemá.
A IMHO bys líp udělal, kdyby ses rozběhl po obchodech a zkoušel, protože z toho, co píšeš, mám pocit, že zatím jen čerpáš z YouTube.
Mimochodem Zakk Wylde používá nakopnutý osmikilo (takže se fakt neboj nedostatku gainu u některých aparátů - jak vidíš, nakopávání je fakt běžný). A Alexi Laiho pro změnu Marshalla nemá.
podle toho co vím tak Zakk má to osmikilo ještě nějak upravený pro větší gain (tuším že tam má přidělanou jednu gainstage navíc) + teda ještě to nakopáva overdrivem...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Dobře no. I tak - první album Metallicy je taky nahrávané na osmikila s TSkem.MrB14ck píše:podle toho co vím tak Zakk má to osmikilo ještě nějak upravený pro větší gain (tuším že tam má přidělanou jednu gainstage navíc) + teda ještě to nakopáva overdrivem...
KEA je myslím Plexi s Ratem...
Zkus se podívat po těch Englech (screamer, thunder) - britský zvuk to není, ale něco podobného - resp. zvuk, se kterým jsem dost spokojený, když hraji GNR, apod. z toho tahám normálně.
Jinak rezervy zkreslení na Zakka to má myslím dostatek.
Zkus se podívat po těch Englech (screamer, thunder) - britský zvuk to není, ale něco podobného - resp. zvuk, se kterým jsem dost spokojený, když hraji GNR, apod. z toho tahám normálně.
Plexinu měl AFAIK Hetfield. Mustaine měl osmikilo.Prejdák píše:KEA je myslím Plexi s Ratem...
Jinak nevím, nejsem znalec, mám to z Googlu.
No... On Mustaine byl na No life till leather (či jak se to jmenovalo to demíčko), dál už byl Kirk Šunkomett... (KEA a dál)
ještě mě napadlo co zkusit Dord? za +-15t ti udělá repliku čehokoliv 50W
www.black-audio.net
www.black-audio.net
A má s nim někdo zkušenosti?...TO mu jako řeknu co tam chci nebo jak.. 
napiš uživateli DirX - měl od něj kopii 5150/6505 s nějakýma modifikacema...Kevlar píše:A má s nim někdo zkušenosti?...TO mu jako řeknu co tam chci nebo jak..
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Normálně Dušanovi zavolej nebo třeba napiš a domluv se s ním. Kontakt tady někde na fóru je, jen stačí pohledat. Email je doudo@seznam.cz
Udělá ti kopii prakticky čehokoliv a za pár peněz. Klidně si s ním můžeš domluvit i modifikace. Ty kopie jsou opravdu kvalitní co se týče zvuku. Na hlavy.instrumento.cz můžeš najít zvukovou ukázku Mesa Dual Recto a i ukázku jeho kopie. Uvidíš, že tam je minimální rozdíl.
Udělá ti kopii prakticky čehokoliv a za pár peněz. Klidně si s ním můžeš domluvit i modifikace. Ty kopie jsou opravdu kvalitní co se týče zvuku. Na hlavy.instrumento.cz můžeš najít zvukovou ukázku Mesa Dual Recto a i ukázku jeho kopie. Uvidíš, že tam je minimální rozdíl.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote