Kombo dle stylu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kevlar

Kombo dle stylu

Příspěvek od Kevlar »

Měl sem Marshall avt150X a musel sem ho reklamovat a teď mám nějakejch 16-18K a přemejšlim co si koupit za kombo, chtěl bych se přiblížit zvuku Zakka, nebo Alexiho, ale na druhou stranu hraju i hard rock jako Guns'n'roses, koukal sem na novinku Marshall MA, ale je to děs ten zvuk :evil: , potom mě třeba celkem zajal Line6 spider valve 112,212 ale nemám s nim zkušenosti, nevíte co se mnou :?: :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo dle stylu

Příspěvek od Prejdák »

Kup si Engla... :D
Něco z bazaru... Thundera, nebo Screamera...
Ale z bazaru za tu cenu, jestli ty peníze máš bez AVT, tak by šla sehnat třeba i nějaká Mesa, či třeba Marshall TSL 100... Při velkém štěstí JCM800 + dokopávátko, ale musel by sis sehnat bednu...

Edit: JCM800 se dělá (asi spíš dělával) i jako kombo...
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

No jasný, bral bych marshall, mám rád jejich zvuk, ale na bazarech furt slídim a nic nějak nemůžu najít, dneska sem viděl JCM2000 hlavu za 15K, zdálo se mi to nějaký divný, nevim jestli ybch do toho měl jít
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ta devítistovka je pískovější hi-gain - nehraje to špatně ale myslím si že je to už docela "nemarshall" zvuk
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Jasný, ale mám zase omezenej rozpočet a na bazarech momentálně nic moc neni :?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na bazaru Mesa Caliber za 18k. Někdo jí tu má, tak může poreferovat, ale to asi nebude to pravé ořechové na british sound. Ale mrkni na Blackstary HT-Venue. :) Podle pár videí na YT se z toho takovej zvuk (kromě mnoha jiných) dá dostat - ostatně má to 2xEL34 v konci. Zítra jednoho z nich snad prubnu osobně.
20W (hlava a kombo) a 40W verze (kombo) jsou v tvé cenové hladině.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Co vim a koukal sem tak ty black stary nemaj moc zkresleni a zase line 6 nemaj anglickej, nejradši bych asi bral marshalla ale ten se mi nedaří sehnat :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

V tom případě fakt budeš muset sáhnout po tom devítikile. Osmikilo by tě rozhodně co do množství gainu neuspokojilo.

Osobně si nemyslím, že mají ty Blackstary málo gainu pokud s ním nehodláš hrát něco brutálně hustěkrutopřísnýho (a hustěkrutopřísný věci se stejně dost často hrají podladěně, kde toho gainu tolik nepotřebuješ). Moje HT-5 má gainu tak akorát na thrash, ty HT-Venue ho mají víc (podle toho, co jsem viděl a co jsem se ptal v komentářích na YT).

Každopádně je běžná praxe pořídít na tvrdou hudbu silné pasivní nebo aktivní snímače nebo lampu alespoň nakopout TSkem nebo čistým boosterem. S tvým rozpočtem prostě nemáš tak moc na výběr. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

No nemám no, já burtální gain nepoužívám, ale tak v Children of bodom má alexi něco tak mezi, nebo se mi líbí Zakkovo a ty black stary mi moc nezní, do teď sem měl to AVT 150x a při vysokym gainu to bylo nekvalitní, prdělo to, ještě že se to rozbilo :D ..Teď ale co si mám vzít no, kámoš má dobrý zkušenosti s JVM 205, http://www.youtube.com/watch?v=XpbsSiDR7tQ , ale to an bazarech nikde neni no..A to JCM900 bych se bál že to je ta kopie, hodně lidí to prodává a píše k tomu, že je to kopie :shock:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Teda kopii JCM 900 jsem ještě neviděl, to spíš JCM 800 a ty se dají (kopie) sehnat velmi levně.

A IMHO bys líp udělal, kdyby ses rozběhl po obchodech a zkoušel, protože z toho, co píšeš, mám pocit, že zatím jen čerpáš z YouTube.

Mimochodem Zakk Wylde používá nakopnutý osmikilo (takže se fakt neboj nedostatku gainu u některých aparátů - jak vidíš, nakopávání je fakt běžný). A Alexi Laiho pro změnu Marshalla nemá. :)

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

podle toho co vím tak Zakk má to osmikilo ještě nějak upravený pro větší gain (tuším že tam má přidělanou jednu gainstage navíc) + teda ještě to nakopáva overdrivem...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

MrB14ck píše:podle toho co vím tak Zakk má to osmikilo ještě nějak upravený pro větší gain (tuším že tam má přidělanou jednu gainstage navíc) + teda ještě to nakopáva overdrivem...
Dobře no. I tak - první album Metallicy je taky nahrávané na osmikila s TSkem.

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

KEA je myslím Plexi s Ratem...
Zkus se podívat po těch Englech (screamer, thunder) - britský zvuk to není, ale něco podobného - resp. zvuk, se kterým jsem dost spokojený, když hraji GNR, apod. z toho tahám normálně.
Jinak rezervy zkreslení na Zakka to má myslím dostatek.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Prejdák píše:KEA je myslím Plexi s Ratem...
Zkus se podívat po těch Englech (screamer, thunder) - britský zvuk to není, ale něco podobného - resp. zvuk, se kterým jsem dost spokojený, když hraji GNR, apod. z toho tahám normálně.
Jinak rezervy zkreslení na Zakka to má myslím dostatek.
Plexinu měl AFAIK Hetfield. Mustaine měl osmikilo.
Jinak nevím, nejsem znalec, mám to z Googlu. :mrgreen:

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No... On Mustaine byl na No life till leather (či jak se to jmenovalo to demíčko), dál už byl Kirk Šunkomett... (KEA a dál)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ještě mě napadlo co zkusit Dord? za +-15t ti udělá repliku čehokoliv 50W
www.black-audio.net
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

A má s nim někdo zkušenosti?...TO mu jako řeknu co tam chci nebo jak.. :?:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Kevlar píše:A má s nim někdo zkušenosti?...TO mu jako řeknu co tam chci nebo jak.. :?:
napiš uživateli DirX - měl od něj kopii 5150/6505 s nějakýma modifikacema...
www.black-audio.net
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Normálně Dušanovi zavolej nebo třeba napiš a domluv se s ním. Kontakt tady někde na fóru je, jen stačí pohledat. Email je doudo@seznam.cz
Udělá ti kopii prakticky čehokoliv a za pár peněz. Klidně si s ním můžeš domluvit i modifikace. Ty kopie jsou opravdu kvalitní co se týče zvuku. Na hlavy.instrumento.cz můžeš najít zvukovou ukázku Mesa Dual Recto a i ukázku jeho kopie. Uvidíš, že tam je minimální rozdíl.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“