Pedalboard

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Pedalboard

Příspěvek od Miškus »

Nazdárek
Původně sem si chtěl koupit jenom nějakou zkreslovací krabku a už sem byl rozhodlej pro Big Muff ale rozhod sem se že si sestavim takovej zkromější pedalboard :-) Chci si koupit tady ten praktickej kufřík http://kytary.cz/boss-bcb-30-kufr-na-efekty/HN092499/
Přijde mi to celkem férový, jsou v tom propojovací kabely a roztrojka na adaptér. Chce to hlasvně nějakej overdrive. Nejspíš pujdu do SD-1 abych to kombo nakop. No ale chci se vás zeptat co by jste mi doporučili za ty dva další efekty. Nějakej delay? Chorus? Chtěl bych hrát takovej ten současnej indie rock :-)

Díky moc :-)
Moleek

Re: Pedalboard

Příspěvek od Moleek »

Miškus píše:Nazdárek
Původně sem si chtěl koupit jenom nějakou zkreslovací krabku a už sem byl rozhodlej pro Big Muff ale rozhod sem se že si sestavim takovej zkromější pedalboard :-) Chci si koupit tady ten praktickej kufřík http://kytary.cz/boss-bcb-30-kufr-na-efekty/HN092499/
Přijde mi to celkem férový, jsou v tom propojovací kabely a roztrojka na adaptér. Chce to hlasvně nějakej overdrive. Nejspíš pujdu do SD-1 abych to kombo nakop. No ale chci se vás zeptat co by jste mi doporučili za ty dva další efekty. Nějakej delay? Chorus? Chtěl bych hrát takovej ten současnej indie rock :-)

Díky moc :-)
Delay se určitě bude hodin na čistý zvuky a mě se v indie líbí třeba tremolo rychlé
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Delay naprosto určitě, tremolo je taky dobrá věc, a uvažoval bych o phaseru.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

kavakadlo, nejaky overdrive, phaser, ekvalizer, chorus, delay ... mozna reverb ...
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Prepáčte že zasahujem do debaty, ale nechcel som zakladať ďalšie nové vlákno. Po predaji multiefektu si robím pedalboard a potreboval by som trošku poradiť s radením efektov. Takže pedalboard bude zatiaľ obsahovať tieto efekty: ladičku, wah, chorus, tubescreamer, delay, micro amp.

Delay pôjde do paralelenej slučky, a ostatné efekty by som chcel dať hneď za gitaru. Poradie asi: ladička, wah chorus.

Problém je, že neviem, kde by bolo najroumnejšie zaradiť tubescreamer, ktorý by som chcel mať jemne nastavený a zapnutý stále a ďalej uvažujem o zaradení micro ampu, ktorý by som používal iba na mierne zvýšenie hlasitosti pri sólach. Ďakujem za rady.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ja bych vyradil ladicku z retezce, nejaka z tech krabek nebo hlava ma urcite vystup a urcite tim signalu nepritizis, kdyz ji z hlavniho retezce vynechas...

jinak k tematu, ono kdyz se vhodne pouzijou,tak je dobry mit skoro cokoli, sam to ted dlouhodobe resim a dosel jsem k minimalne 3fuzzum, tj. FuzzFace, FuzzFactory a jeden neznameho typu od fy. Cranetortoise, takovej chemictejsi :). Pred to nebo za to kvakadlo a whammy, jestli se ji podari zpravit. Pak eventuelne nejakej jemnejsi nakop jeste. Za tim phasery, na ty jsem ulitlej, tak aspon 2, idealne vic, za tim chorus, asi zustanu jen u Boss CE-1, tim, ze ma i vibrato, resi tak dalsi mozny efekt, za to pravdepodobne syntesizer, pak tremolo a nakonec delay.

No vynechal jsem flangery, ale zatim to nemam jeste vsechno v realu otestovane a urcite me jeste neco nadchne, tipuju to na nejblizsi mesic, kdy se mi ma dostat do ruky vetsi mnozstvi krabicek na ozkouseni, byt jen na cca. odpoledne.

A stylove to nemam daleko, takovej ten britskej zvuk, byt vetsinou hnanej krzeva americkou mesu :D

Jeste k ty SD1cce muzu dodat ze je super, hlavne japonska verze, mimojine na vytazeni vysek, jak ma buffer, tak to vic cinka, i kdyz je efekt vyplej, ale minimalne u stratu to je k dobru.

Co bych ale vynechal, je reverb, zvuk delaye precejen nejni az tak odlisny v urcitych nastavenich a je zbytecne mit moc tech zarizeni...
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

citizen.one píše:ja bych vyradil ladicku z retezce, nejaka z tech krabek nebo hlava ma urcite vystup a urcite tim signalu nepritizis, kdyz ji z hlavniho retezce vynechas...
Ladička bude True Bypass takže tam až taký rpblém nevidím. Skôr by ma zaujímalo umiestnenie toho Tubescreamera a Micro Ampu...
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

asi dopredu, i kdyz je ladicka true bypass,tak si nedelej iluze, ze se to na zvuku neprojevi, projevi se kazdy konektor, cim delsi to budes mit,tim vic...
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Bohužiaľ žiadny z efektov nemá výstup na ladičku, takže asi budem nútený ju mať zapojenú v reťazci.
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

Tak koupim ten delay. Je dost drahej tak asi pujdu do bazarovýho :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“