Push-Push potenciometr
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Push-Push potenciometr
Rád bych se tu zeptal jestli nemáte nějaké tipy, kde sehnat v Česku push-push potenciometry, které se moc v obchodech nevyskytují.
Něco málo je na e-bay (cena od 13USD).
Je to super věcička, mám ho na kytaře, byl součástí Ghost Piezo systému. Daleko pohodlnější přepínání, než push-pull.
Něco málo je na e-bay (cena od 13USD).
Je to super věcička, mám ho na kytaře, byl součástí Ghost Piezo systému. Daleko pohodlnější přepínání, než push-pull.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 28.12.2014 0:24, celkem upraveno 1 x.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Push-push potenciometr
Push-Push jsem chtěl a sháněl jsem ho ale ani na ebay tehdy nebyly takové jako teď takže jsem tehdy nesehnal.
Vím, že něco měli u sollera ale bylo to nedostupné jestli si dobře pamatuju.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No jestli myslíte klasický Push-pull poty, tak ty maj skoro všude. Bachmusik, GES, Macho je taky prodává. Není to problém sehnat, ale člověk dá víc za poštovný než za ten produkt.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
J.J. píše:No jestli myslíte klasický Push-pull poty, tak ty maj skoro všude. Bachmusik, GES, Macho je taky prodává. Není to problém sehnat, ale člověk dá víc za poštovný než za ten produkt.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nojo teď na to koukám. Tak to se omlouvám a slibuju, že se naučím číst.Smrťokvítek píše:J.J. píše:No jestli myslíte klasický Push-pull poty, tak ty maj skoro všude. Bachmusik, GES, Macho je taky prodává. Není to problém sehnat, ale člověk dá víc za poštovný než za ten produkt.Co takhle si to nejdřív přečíst pořádně?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Na tom ebay je taky jako push-push prodávaný někdy obyčejný push-pul. Docela sme naletěli. Za 19 dolarů přišlo to samé co jsme nechtěli.
Potřebuju do akustiky takový ten BASS a TREBLE co netrčí a po zmáčknutí vyjedou ven a můžeš s nima otáčet a zase zamáčkneš a jsou schovaný. Jako Yamaha to třebas má ale jenom s celou elektrikou za 160 euro.
Potřebuju do akustiky takový ten BASS a TREBLE co netrčí a po zmáčknutí vyjedou ven a můžeš s nima otáčet a zase zamáčkneš a jsou schovaný. Jako Yamaha to třebas má ale jenom s celou elektrikou za 160 euro.
- luckyduck
- Kontaktovat uživatele:
Asi pred rokem jsem koupil push-push potaky od RM pickups: http://www.rmpickups.cz/accessories.html
Ted uz je bohuzel nejakej cas nemaj a prodavaj jen obycejne push-pull, ale zkus jim kdyztak napsat mail a zeptat se, jestli by ty push-push nemohli jeste objednat, popripade nemaji nejake informace, pres koho by se to dalo sehnat.
Ted uz je bohuzel nejakej cas nemaj a prodavaj jen obycejne push-pull, ale zkus jim kdyztak napsat mail a zeptat se, jestli by ty push-push nemohli jeste objednat, popripade nemaji nejake informace, pres koho by se to dalo sehnat.
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
ॐ
ॐ
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Super, určitě pak sem dej vědět.
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Pred par mesici jsem si chtel Push-Push(konkretne Gotoh) u RM objednat, ale pan Mach mi odepsal ze je firma Gotoh přestala vyrábět...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Chcel by som na svojom LP urobiť zapojenie aby som mohol rozpínať cievky snímačov. Chcel by som sa spýtať, či je vhodnejšie prerobiť oba snímače, alebo mi stačí prerobiť krkový snímač? Chcem dosiahnuť jemný zvuk na také vybrnkávačky v pomalých skadbách na čistom kanáli. A ešte by ma zujímalo či je treba vymeniť potenciometer tone, alebo volume, nakoľko som našiel viac zapojení a neviem, ktoré je najrozumnejšie. Ďakujem
Napiš Machovi. Já to takhle přesně měl na Epi LP. A tušim, že jsem rozpínal tónvou clonou. Řešil jsem to právě snim a kupoval ty poty taky u něj
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
-
woro90-1
Zda volume nebo tone, to je čistě tvoje věc. Pokud hraješ na jednokanál a hrál bys zkreslené zvuky na HB a na čisté stahoval volume a rozepínal, je leší mít to na volume, protože nemusíš přehmatávat. Pokud na HB i SC používáš stejné nastavení volume a třeba přepínáš kanál nebo jen točíš tónovkou, dej to na tone, přepneš a pootočíš si (málokdy se hodí jedna poloha tónovky pro normální i rozepnutý režim), zatímco volume necháš stejně. Prostě to dej na ten ovladač, se kterým budeš při přepínání častěji hýbat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A jestli jeden, nebo oba snímače, to je taky jen tvoje rozhodnutí... Nakonec to můžeš udělat tak, že každý snímač budeš rozepínat jiným potem, a tedy nezávisle...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Ono se to i lépe drátuje. A pokud opakovaně přepínáš třeba mezi tvrdým doprovodem na kobylkáč a hendrixoidním sólem, necháš si krkový rozepnutý a kobylkový normálně, a přepínáš jen hlavním přepínačem.Nero píše:Nakonec to můžeš udělat tak, že každý snímač budeš rozepínat jiným potem, a tedy nezávisle...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tak... Výhod to má mnoho...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
guitaroidkvilivy
Potenciometry PUSH PUSH jsou na
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Potřebuju do akustiky BASS a TREBLE co netrčí a po zmáčknutí vyjedou ven a můžeš s nima otáčet a zase zamáčkneš a jsou schovaný. Hodnoty B50KX1C průměr 13mm hřídel 4mm dobře zaplatím.
Troufám si tvrdit, že je nekoupíš. Leda ebay nebo přímo čínský výrobce.
Asi na opravu stávajícího preampu v lepší elektroakustice?
Asi na opravu stávajícího preampu v lepší elektroakustice?
Jo lepší akustika.
Originál je Japan volume je Marocco ne Čína
.
Originál je Japan volume je Marocco ne Čína
Ahoj,
chtěl bych se zeptat k těm push push, jdou opticky rozlišit od normálních potů? jde mi o to, že třeba push pull docela kouká nahoru i když je stlačenej, tak jestli push push kouká taky. Teoreticky něco podobného budu potřebovat, líbilo by se mi třeba jako má Fender na Deluxech ten S-1 switch...
chtěl bych se zeptat k těm push push, jdou opticky rozlišit od normálních potů? jde mi o to, že třeba push pull docela kouká nahoru i když je stlačenej, tak jestli push push kouká taky. Teoreticky něco podobného budu potřebovat, líbilo by se mi třeba jako má Fender na Deluxech ten S-1 switch...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C