Potisk předního panelu zesilovače

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Potisk předního panelu zesilovače

Příspěvek od dayslypper »

Renovuji svého tranďáčka, tak jsem si řekl, že když už měním chrastící potenciometry, tak by se hodil i nový potisk předního panelu.

Víte někdo, jak potisknout přední panel, aby to k něčemu vypadalo a zároveň to bylo jakž takž mechanicky odolné?

Obrázek
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 24.10.2009 12:31, celkem upraveno 1 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Potisk předního panelu zesilovače

Příspěvek od mmjuz »

Možností je snad nepřeberné množství. Pískování, leptání, potisk, gravírování, samolepky... Když jsem ještě pracoval v Brně v Městském divadle, tak cestou z Moraváku ve směru šaliny č.1 do Řečkovic, asi tak Lidická 10 býval obchůdek, kde dělali cedulky na dveře a pod, Tam to šlo objednat. Ale je to více jak deset let, tak nevím. Jináč v Blansku firma Reklama Holub, je to hned u nádraží Blansko město. Dej vědět, dáme pivo...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Zatím sháním spíš v Brně, ale Blanskem projíždím občas vlakem. Myslíš, že by tam zvládli vytvořit zlatý podklad s černým potiskem? Něco ve stylu Marshall.

Resp. jestli by se někde nechal sehnat přímo takovýto pozlacený plech. Ale nejspíš by byla nejjednodušší nějaká matná nálepka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nejlevněji vyjde černý plast se zlatou folií, do kterého se popis vygravíruje. Bývá to třeba na v úřadech na dveřích kanceláří. Jsou verze měkčí do interiérů a tvrdší na ven.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja nekde cetl o vytisknuti na barevny inkoustovce/laserovce a zalaminovani, osobne asi pujdu touto cestou ...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

To mě taky napadlo, protože tuhle možnost mám. Nicméně nevím, jestli existují matné fólie, aby se to nelesklo.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nasel jsem zajimavy navod, jak potisknout celni panel na DIY stompbox, monza se to bude nekomu hodit, ja to asi vyzkousim, jak to funguje ...
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=77001.0
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já jsem to už taky kdysi řešil - nakonec jsem jednoduše na zlatý papír (dá se sehnat v papírnictví) natiskl černobíle potisk panelu a tenhle papír jsem dal přímo na přední panel pod plexisklo (to už drží šrouby potenciometrů a jacků) :)
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

jednou sem to řešil jak napravit rozbitý plíšek na tesla gramci udělal sem to následovně.....sehnal sem si kus plechu pak sem to ošmirgloval a na tvrdou čtvrtku sem vytiskl to co sem potřeboval s patřičným přesahem pro za roh aby se to neloupalo zanutí pak sem to na to nalepil nějakým herkulesem ředěným s vodou nebo co aby se to nerozmočilo nechal uschnout a přes ty přesahy sem to s dalším přesahem přelakoval tenkou vrstvou ředěného emulzního laku polomat což udělalo krásný povrch.....foto už nemá páč to byla oprava pro člověka ktereého sem už velmi dlouho neviděl :D
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

lunchie píše:nasel jsem zajimavy navod, jak potisknout celni panel na DIY stompbox, monza se to bude nekomu hodit, ja to asi vyzkousim, jak to funguje ...
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=77001.0

dokázal by mi to někdo popsat česky??? mam docela problém se v tom zorientovat...chapu že si to vytiskneš, pak na tu lamin. folii nakreslis znacky pro ty otvory atd....a pak co?? zalaminuješ a přilepíš??? to už z těch obrázku nemůžu poznat
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Já to chápu tak, že na normální tiskárně vytiskneš ten obrázek a pak ho přestříkáš nějakým plastovým sajrajtem a tím získáš lepší vzhled toho potisku (a asi to i chrání proto opotřebení). Pak to už jen přilepíš na krabičku. A to je v podstatě celé.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

dayslypper píše:Já to chápu tak, že na normální tiskárně vytiskneš ten obrázek a pak ho přestříkáš nějakým plastovým sajrajtem a tím získáš lepší vzhled toho potisku (a asi to i chrání proto opotřebení). Pak to už jen přilepíš na krabičku. A to je v podstatě celé.
no papir neni zrovna ideal :| časem se zašne oloupavat jak na to slapeš nohou . spatnej neni je sitotisk ale neni levnej , nebo se to da leptat se to da leptat a nebo sem nekde vydel takovou folii na kterou to natisknes a pak to funguje jako vobtisky na plastovy modely( namocis a pretahnes na krabicku)
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

V tom, na co jsem reagoval, používá fólii a myslím, že to není vodotisk.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

dayslypper píše:V tom, na co jsem reagoval, používá fólii a myslím, že to není vodotisk.
aha tak to se omlouvam :oops:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

dayslypper píše:Já to chápu tak, že na normální tiskárně vytiskneš ten obrázek a pak ho přestříkáš nějakým plastovým sajrajtem a tím získáš lepší vzhled toho potisku (a asi to i chrání proto opotřebení). Pak to už jen přilepíš na krabičku. A to je v podstatě celé.
vypadí to docela pěkně ale kdoví kolik na to stojí všechny ty kraviny....asi panel vyřeším tak, že to vytisknu, zalaminulu a pak přilepím na panel, nebo to přychytím jen matkami od přepinačů potáku a vstupu...bude to sice asi lesklé, tak ale o to už mi tolik nejde...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

V tom odkazu má normální průsvitku pro inkoustovou tiskárnu, nic složitého. Pokud se ti podaří i sehnat ty fólie v menším balíku, tak je to i cenově přijatelné.

Pokud budeš laminovat, tak zkus pohledat nějakou matnou fólii, protože jinak to nebude vypadat nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“