Čištění krku
Pravidla fóra
Čištění krku
Zdarec pařmeni. Mám takovej dotaz. Struny čistím technickým lihem a pak je ošetřím fast fretem. Chci se jen zeptat, nemůže líh poškodit lak na krku? 
Re: Čištění krku
no, tím bych si nebyl tak úplně jistej... někdu tu někomu polil SGčko vodkou a má tam flekAmid píše:ne, nemůže
jinak, co se čištění krku (hmatníku) týče, tak to vezmu přípravky Dunlop (01 a 02). Druhou stranu krku beru norálně mýdlovou vodou nebo prontem.
záleži i na způsobu aplikaci, pokuď líh aplikuješ ''běžným'' způsobem, nemělo by dojít na laku k defektu..
Já kytaru nemeju
Jenom když mám čas někdy na vánoce tak ze staré nostalgie, když si vzpomenu jak byla krásná, když jsem jí dostal, ji očistím a pak zase nic
zase to nehroťme 
- ...EDGE...
Pokud je lakla polyesterovym lakem, tak ne, ale nitro a dalsi choulostivejsi laky mohou byt lihem poskozeny.
aspoň ten hmatník by to raz za čas chtělo očistit od toho a bordelu co na něm zůstává od zpocených prstů, normalně přejet hmatník vlhkým hadrem párkrát a pořádně vysušit.wiston píše:Já kytaru nemejuJenom když mám čas někdy na vánoce tak ze staré nostalgie, když si vzpomenu jak byla krásná, když jsem jí dostal, ji očistím a pak zase nic
zase to nehroťme
-
arcilucifer
jasne pri kazdy vymene strun sem si zvykl prejet hmatnik cistidlem ,kterech je na trhu hafl,pak hmatnik napustim .je to 5 minut pred tim nez dam novy struny, pripravky vyjdou tak na 2 kila a vydrzi par let.Amid píše:aspoň ten hmatník by to raz za čas chtělo očistit od toho a bordelu co na něm zůstává od zpocených prstů, normalně přejet hmatník vlhkým hadrem párkrát a pořádně vysušit.wiston píše:Já kytaru nemejuJenom když mám čas někdy na vánoce tak ze staré nostalgie, když si vzpomenu jak byla krásná, když jsem jí dostal, ji očistím a pak zase nic
zase to nehroťme
ja mam svou kytaru rad a ten servis ji dopreju ,nastroji to rozhodne jen pomuze .