Čištění krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
oximoxi

Čištění krku

Příspěvek od oximoxi »

Zdarec pařmeni. Mám takovej dotaz. Struny čistím technickým lihem a pak je ošetřím fast fretem. Chci se jen zeptat, nemůže líh poškodit lak na krku? :?:
Amid

Re: Čištění krku

Příspěvek od Amid »

ne, nemůže
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Amid píše:ne, nemůže
no, tím bych si nebyl tak úplně jistej... někdu tu někomu polil SGčko vodkou a má tam flek

jinak, co se čištění krku (hmatníku) týče, tak to vezmu přípravky Dunlop (01 a 02). Druhou stranu krku beru norálně mýdlovou vodou nebo prontem.
Amid

Příspěvek od Amid »

záleži i na způsobu aplikaci, pokuď líh aplikuješ ''běžným'' způsobem, nemělo by dojít na laku k defektu..
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

Já kytaru nemeju :D Jenom když mám čas někdy na vánoce tak ze staré nostalgie, když si vzpomenu jak byla krásná, když jsem jí dostal, ji očistím a pak zase nic :D zase to nehroťme :D
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Pokud je lakla polyesterovym lakem, tak ne, ale nitro a dalsi choulostivejsi laky mohou byt lihem poskozeny.
Amid

Příspěvek od Amid »

wiston píše:Já kytaru nemeju :D Jenom když mám čas někdy na vánoce tak ze staré nostalgie, když si vzpomenu jak byla krásná, když jsem jí dostal, ji očistím a pak zase nic :D zase to nehroťme :D
aspoň ten hmatník by to raz za čas chtělo očistit od toho a bordelu co na něm zůstává od zpocených prstů, normalně přejet hmatník vlhkým hadrem párkrát a pořádně vysušit.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Amid píše:
wiston píše:Já kytaru nemeju :D Jenom když mám čas někdy na vánoce tak ze staré nostalgie, když si vzpomenu jak byla krásná, když jsem jí dostal, ji očistím a pak zase nic :D zase to nehroťme :D
aspoň ten hmatník by to raz za čas chtělo očistit od toho a bordelu co na něm zůstává od zpocených prstů, normalně přejet hmatník vlhkým hadrem párkrát a pořádně vysušit.
jasne pri kazdy vymene strun sem si zvykl prejet hmatnik cistidlem ,kterech je na trhu hafl,pak hmatnik napustim .je to 5 minut pred tim nez dam novy struny, pripravky vyjdou tak na 2 kila a vydrzi par let.
ja mam svou kytaru rad a ten servis ji dopreju ,nastroji to rozhodne jen pomuze .
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“