Akustická kytara s humbuckerem
Pravidla fóra
-
charliealpha
Akustická kytara s humbuckerem
Chtěl bych se pochlubit s možná poněkud netradičním řešením ozvučení akustické kytary. Již dříve jsem se potýkal s problémem, že piezosnímač z akustiky zní v elektrickym kombu podivně a ne všude je k dispozici akustický kombo. Takže sem to vyřešil tak, že sem do akustiky nasadil za pomocí dvou suchejch zipů snímač z elektriky. Snímač je samozřejmě velmi snadno odnímatelný. A zvuk posuďte sami. PS: mikrofon v kameře je citlivej na vejšky, tak snímá výrazněji chrastění strun, ve skutečnosti to není skoro slyšet.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Akustická kytara s humbuckerem
Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní 
Proč kupovat novou kytaru, když kytaru měl a snímač měl?Disasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
-
woro90-1
Paráda, právě jsi objevil to, co bluesmani používali od vynálezu humbuckeru
A zní to fakt dobře, snad to zaryté odpůrce magnetů na akustice přesvědčí, že i magnetický snímač to snímá zabarvené přední deskou (ani nemůže jinak, protože kmity strun a přední desky jsou shodné).
Kurňa ten zvuk to bude na RnR jak dělaný, kdybych doma měl jackovou samicu a ty suchý zipy hned bych to zkusil, jinak ty suchý zipy to drží dobře ? Nerad bych mel v akustice díru po humbuckeru 
-
charliealpha
Sucháče to držej tak dobře, že sem měl spíš problém s lepidlem...při sundavání se to strhávalo. Nakonec se jako ideální ukázal Chemopren pro namáhané spoje. Těch sucháčů stačej fakt malý čtverečky. Samici pro jack připínám na karabinku na popruhu. Jinak pololubovku sem právě kupovat nechtěl... právě kvůli nemožnosti odstranění snímače. Už se těším, až to ve zkušebně píchnu do lampičky (Yamaha z osmdesátejch let).Flajtr píše:Kurňa ten zvuk to bude na RnR jak dělaný, kdybych doma měl jackovou samicu a ty suchý zipy hned bych to zkusil, jinak ty suchý zipy to drží dobře ? Nerad bych mel v akustice díru po humbuckeru

Krása! Co tam máš za struny?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
charliealpha
Kytara je dva měsíce stará. A jelikož sem jí v krámě koupil rovnou z krabice, tak sem na ní prozatím nechal ty Daddaria EXP co na ní dává výrobce, ale už se trochu ztrácej. Takže mám připravený Elixíry, který natáhnu před příštím víkendem...jedu si tradičně zajamovat na Loutkářskou Chrudim.Bummer píše:Krása! Co tam máš za struny?
Něco podobnýho jsem zkoušel na svým Cortovi, jen jsem tam dal single, takže to zvuk akustiky připoínalo ještě víc.
Tak to je pecka to udělám taky, super tip na léto 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Udělej H-S akustikuFlajtr píše:Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní
Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... 
Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo.

Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo.
-
woro90-1
Starej humbucker, jenom jeden, další pojede na StrahovKamahl píše:Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku...
Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo.![]()
Možná se budeš divit, ale přeměřil jsem to a šlo by to, snad bych to tak i udělal, akorát nevím jestli ten singl nenarvu do telecastera co jsem sehnal, je to kompletně podomácku vyrobenej telecatster, se zlomeným opravovaným krkem, tělem ze smrku a homemade hardwarem, původně jsem to chtěl jen na zeď ale láká mě tu kytaru zprovoznitSadam.S píše:Udělej H-S akustikuFlajtr píše:Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní
Na Strahov pojedou oba, protože doma nemám páječku.woro90-1 píše:Starej humbucker, jenom jeden, další pojede na StrahovKamahl píše:Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku...
Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo.![]()
![]()
- 60'Rock_N'_Roll
Disasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
aha..od kdy má pololubovka stejnou stavbu těla jak akustika..?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
charliealpha
Jestli sis ráčil všimnout, tak hambáč je jednak připlácnutej odnímatelně a instaluje se pouze ve chvíli kdy se hraje elektrifikovaně a navíc se jedná o plečkoidní kližkovou kytaru pořízenou za účelem venkovního a hospodského hraní, takže už zvuk toho nástroje je sám o sobě degradován dle pořizovací ceny 3000 Kč. A důvodem stavby bylo, že v poslední době se mi na vejletech čím dál častěji stává, že jeden večer hraju akusticky v parku s bandou hipíků a druhej večer se hraje elektrickej bigbítek na chatě. Takhle to všechno obstará jeden nástroj. A už se nebude opakovat onen běs, když sem měl izolepou přimotanej zpěvovej mikrofon na kytařeAtkins píše:No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups![]()
![]()
Ale užijte si to...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No vždyť říkám, užijte si to. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..