Akustická kytara s humbuckerem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
charliealpha

Akustická kytara s humbuckerem

Příspěvek od charliealpha »

Chtěl bych se pochlubit s možná poněkud netradičním řešením ozvučení akustické kytary. Již dříve jsem se potýkal s problémem, že piezosnímač z akustiky zní v elektrickym kombu podivně a ne všude je k dispozici akustický kombo. Takže sem to vyřešil tak, že sem do akustiky nasadil za pomocí dvou suchejch zipů snímač z elektriky. Snímač je samozřejmě velmi snadno odnímatelný. A zvuk posuďte sami. PS: mikrofon v kameře je citlivej na vejšky, tak snímá výrazněji chrastění strun, ve skutečnosti to není skoro slyšet.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Akustická kytara s humbuckerem

Příspěvek od Disasterpiece »

Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní :P
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Disasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
Proč kupovat novou kytaru, když kytaru měl a snímač měl? :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paráda, právě jsi objevil to, co bluesmani používali od vynálezu humbuckeru :wink: A zní to fakt dobře, snad to zaryté odpůrce magnetů na akustice přesvědčí, že i magnetický snímač to snímá zabarvené přední deskou (ani nemůže jinak, protože kmity strun a přední desky jsou shodné).
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Kurňa ten zvuk to bude na RnR jak dělaný, kdybych doma měl jackovou samicu a ty suchý zipy hned bych to zkusil, jinak ty suchý zipy to drží dobře ? Nerad bych mel v akustice díru po humbuckeru :D
charliealpha

Flajtr píše:Kurňa ten zvuk to bude na RnR jak dělaný, kdybych doma měl jackovou samicu a ty suchý zipy hned bych to zkusil, jinak ty suchý zipy to drží dobře ? Nerad bych mel v akustice díru po humbuckeru :D
Sucháče to držej tak dobře, že sem měl spíš problém s lepidlem...při sundavání se to strhávalo. Nakonec se jako ideální ukázal Chemopren pro namáhané spoje. Těch sucháčů stačej fakt malý čtverečky. Samici pro jack připínám na karabinku na popruhu. Jinak pololubovku sem právě kupovat nechtěl... právě kvůli nemožnosti odstranění snímače. Už se těším, až to ve zkušebně píchnu do lampičky (Yamaha z osmdesátejch let). Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Krása! Co tam máš za struny?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
charliealpha

Bummer píše:Krása! Co tam máš za struny?
Kytara je dva měsíce stará. A jelikož sem jí v krámě koupil rovnou z krabice, tak sem na ní prozatím nechal ty Daddaria EXP co na ní dává výrobce, ale už se trochu ztrácej. Takže mám připravený Elixíry, který natáhnu před příštím víkendem...jedu si tradičně zajamovat na Loutkářskou Chrudim.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Něco podobnýho jsem zkoušel na svým Cortovi, jen jsem tam dal single, takže to zvuk akustiky připoínalo ještě víc.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Tak to je pecka to udělám taky, super tip na léto :mrgreen:
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Flajtr píše:Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní :P
Udělej H-S akustiku :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... :D

Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo. :lol: :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kamahl píše:Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... :D

Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo. :lol: :wink:
Starej humbucker, jenom jeden, další pojede na Strahov :wink: :P
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Sadam.S píše:
Flajtr píše:Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní :P
Udělej H-S akustiku :D
Možná se budeš divit, ale přeměřil jsem to a šlo by to, snad bych to tak i udělal, akorát nevím jestli ten singl nenarvu do telecastera co jsem sehnal, je to kompletně podomácku vyrobenej telecatster, se zlomeným opravovaným krkem, tělem ze smrku a homemade hardwarem, původně jsem to chtěl jen na zeď ale láká mě tu kytaru zprovoznit :D udělat scalooping, možná bych zkusil swirl, prostě se na tom vraku vyřádím :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:
Kamahl píše:Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... :D

Starej humbucker, jenom jeden, další pojede na Strahov :wink: :P
Na Strahov pojedou oba, protože doma nemám páječku. :lol:
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Disasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?

aha..od kdy má pololubovka stejnou stavbu těla jak akustika..? :roll:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups :lol: :lol:
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
charliealpha

Atkins píše:No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups :lol: :lol:
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...
Jestli sis ráčil všimnout, tak hambáč je jednak připlácnutej odnímatelně a instaluje se pouze ve chvíli kdy se hraje elektrifikovaně a navíc se jedná o plečkoidní kližkovou kytaru pořízenou za účelem venkovního a hospodského hraní, takže už zvuk toho nástroje je sám o sobě degradován dle pořizovací ceny 3000 Kč. A důvodem stavby bylo, že v poslední době se mi na vejletech čím dál častěji stává, že jeden večer hraju akusticky v parku s bandou hipíků a druhej večer se hraje elektrickej bigbítek na chatě. Takhle to všechno obstará jeden nástroj. A už se nebude opakovat onen běs, když sem měl izolepou přimotanej zpěvovej mikrofon na kytaře :-D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No vždyť říkám, užijte si to. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“