chtel bych se zeptat jaky by byl nejlepsi stojan pro snare SONOR F27 1405 SDW Force 2007
rozmer 14"x5,5"
stojan pro snare
Pravidla fóra
Re: stojan pro snare
firma k sadám Sonor Force 2007 dodává hw řady 200 tak bych koupil ten nebo lepší.
-
mapexdrummer
ehm.... Osobně nemám rád HW od Sonoru... Jestli máš dostatek peněz a nepotřebuješ žádné nutnější výdaje, podíval bych se po nějakém pořádném už "na doživotí". Např. Gibraltar 9606BA nebo Mapex S750A nebo Pearl S1000. Jsou to hodně bytelné a hodně luxusní stojany, které mají kulový kloub pro co nejlepší nastavení bubnu...
no...není problém doporučit cokoli tedy i top modely ale kvalitativně je řadě 2007 přiřazena hw řada 200. Další rozhodování je o prachách.
-
mapexdrummer
to pehve: Máš pravd...Jde jen o to, že jestli není nějak extra omezenej, mohl by už pokukovat po lepších modelech, které mu vydrží hodně dlouho 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Na tohle téma se nedá odpovědět. Určitě neplatí žádné pravidlo, že by se ke konkrétnímu bubnu měl použít konkrétní stojan!!
tady si myslím, že to kolega Pehve ani tak nemyslel, ale napsal to trošku nešťastně......
Myslím, že nejsem zdaleka sama, kdo v prvních chvílích hraní při nákupu prvního nástroje, byl posedlý ideou, že peníze investuji nejprve do plechů! Ty buď hrají, nebo ne ale nic se s tím neudělá.... bubny samotné jdou vždy přece lépe oblanit a naladit.... no a stojany?? Zbytečnost, která sama o sobě nehraje, tedy proč za to vyhazovat prachy?!
teprve praxe, když jsem už měla dost nestabilních levných stojánků z "papírového" kovu, kdy jsem měla dost kutilství, které nastalo tařka vždy, když jsem sadu 2-3 víkendy do měsíce sestavovalala a rozebírala po štacích, a kdy jsem měla dost neustálého komíhání se všeho na stojanech upevněného, jsem pochopila, že NA ŽELEZE JE DOBRÉ NEŠETŘIT!!! Kvalitní, stabilní a masivní hardware je sice dražší, ale svoji cenu zas tak moc neztrácí, vydrží hodně akomfort hry je nepoměrně větší už jen proto, že se dá soustředit na bubnování samotné a ne na to, kdy se co kde uklinká, kdy se co odporoučí k zemi nebo rozpadne během hry či transportu.....
Pokud si můžu dovolit skromně poradit konkrétní model, pak užitná hodnota versus cena vycházáí sup u GIBRALTAR, kter už mnoho let používám. Už tu kdosi radil snare stojan z řady 96xx To je vlasková loď a nemám jedinou výtku, ale na koho je to drahé, může kouknout o řadu níže, tedy do 66xx, kde je stojan levnější, jinak naprosto identický, jen se musíme spokojit s klasickým kloubem náklonu snare, ne s gumovým kulovým kloubem, jakým disponuje ten 96xx. Absence toho kloubu není nijak kritická.... můj osobní názor je, že je dokonce lépe jej nemít. nastavení snare tím v zásadě neutrpí a klasický kloub je mi přece jen důvěryhodnější - jsem holt stará škola

Linky na katalog a ceník:
http://www.gretsch.cz/pdf/Katalog_Gibraltar_2010.pdf
http://akcentmuzik.cz/ceniky/Cenik_Gibraltar.pdf
Myslím, že nejsem zdaleka sama, kdo v prvních chvílích hraní při nákupu prvního nástroje, byl posedlý ideou, že peníze investuji nejprve do plechů! Ty buď hrají, nebo ne ale nic se s tím neudělá.... bubny samotné jdou vždy přece lépe oblanit a naladit.... no a stojany?? Zbytečnost, která sama o sobě nehraje, tedy proč za to vyhazovat prachy?!
teprve praxe, když jsem už měla dost nestabilních levných stojánků z "papírového" kovu, kdy jsem měla dost kutilství, které nastalo tařka vždy, když jsem sadu 2-3 víkendy do měsíce sestavovalala a rozebírala po štacích, a kdy jsem měla dost neustálého komíhání se všeho na stojanech upevněného, jsem pochopila, že NA ŽELEZE JE DOBRÉ NEŠETŘIT!!! Kvalitní, stabilní a masivní hardware je sice dražší, ale svoji cenu zas tak moc neztrácí, vydrží hodně akomfort hry je nepoměrně větší už jen proto, že se dá soustředit na bubnování samotné a ne na to, kdy se co kde uklinká, kdy se co odporoučí k zemi nebo rozpadne během hry či transportu.....
Pokud si můžu dovolit skromně poradit konkrétní model, pak užitná hodnota versus cena vycházáí sup u GIBRALTAR, kter už mnoho let používám. Už tu kdosi radil snare stojan z řady 96xx To je vlasková loď a nemám jedinou výtku, ale na koho je to drahé, může kouknout o řadu níže, tedy do 66xx, kde je stojan levnější, jinak naprosto identický, jen se musíme spokojit s klasickým kloubem náklonu snare, ne s gumovým kulovým kloubem, jakým disponuje ten 96xx. Absence toho kloubu není nijak kritická.... můj osobní názor je, že je dokonce lépe jej nemít. nastavení snare tím v zásadě neutrpí a klasický kloub je mi přece jen důvěryhodnější - jsem holt stará škola
Linky na katalog a ceník:
http://www.gretsch.cz/pdf/Katalog_Gibraltar_2010.pdf
http://akcentmuzik.cz/ceniky/Cenik_Gibraltar.pdf
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
mapexdrummer
Já jsem doporučil tři stojany a všechny mám odzkoušené... Jsou to luxusní stojany, které se většinou liší cenou. Nejlépe z toho asi vycházi Mapex, protože má kulový kloub a na DC ho mají okolo 1800Kč....