Nahrávání na noťas

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Neediss

Nahrávání na noťas

Příspěvek od Neediss »

Ahoj mám takový problém. Doma na stolním PC si nahrávám kytarové demáče přes obyčejnou zvukovku (cca 200Kč) vstupem na mikrofon ženu přes multiefekt kytaru, takže můžu nahrávat zresený u čistý zvuk...mile mě překvapilo jak hezký zvuk z toho dostanu. Ale když jsem to samé zkusil přes noťas, nahrávací stopa byla cca prvních 5 vteřin zcela v pořádku, ale poté se rapidně snížila hlasitost a kvalita záznamu. Když jsem přestal na chvíli hrát, tak to zase asi těch 5 vteřin nahrávalo kvalitně. Nevíte co s tim může být?...zkoušel jsem to na několika různých softwarech, taky jsem místo kytary zkoušel nahrávat basu bez multiefektu dokonce i zpěv, ale výsledek byl pořád stejný. Budu vděčný za každou radu. Dík Nedis.
JohnyWM

Re: Nahrávání na noťas

Příspěvek od JohnyWM »

čau, v noťasu je integrovaná zvukovka, a výrobci to dělají tak, že po několika sekundách se ti sníží citlivost mikrofonu, ale vůbec netuším, proč to tak je, ale přenastavit se to nedá.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Nahrávání na noťas

Příspěvek od Nero »

1) Určitě nainstaluj ASIO4ALL ovladače
2) Když to nepomůže, sežeň nějakou externí zvukovku, po tý interní nemůžeš chtít zázraky
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“