Stratocaster na úrovni USA Standart
Pravidla fóra
Stratocaster na úrovni USA Standart
Ahoj
koupě kytary je na spadnutí, ale stále váhám mezi H-H superstratem a klasickým SSS Stratem.
Každopádně, strata bych chtěl s palisandrovým hmatníkem a nejméně na úrovni USA Standarta. Cenový limit je 20 000. Vím dobře, že za tuhle cenu USA standart v klidu seženu, zajímaly by mě ovšem i různé lawsuit a podobné kopie, jakou mají úroveň a zda-li některé z nich nejsou dokonce lepší(tokai např.). Jde o to, že je zbytečné platit 5-9 tisíc navíc jen za nápis Fender Made in USA.
Díky
koupě kytary je na spadnutí, ale stále váhám mezi H-H superstratem a klasickým SSS Stratem.
Každopádně, strata bych chtěl s palisandrovým hmatníkem a nejméně na úrovni USA Standarta. Cenový limit je 20 000. Vím dobře, že za tuhle cenu USA standart v klidu seženu, zajímaly by mě ovšem i různé lawsuit a podobné kopie, jakou mají úroveň a zda-li některé z nich nejsou dokonce lepší(tokai např.). Jde o to, že je zbytečné platit 5-9 tisíc navíc jen za nápis Fender Made in USA.
Díky
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Re: Stratocaster na úrovni USA Standart
Co vím ,tak Tokai dělá kytary, které se kvalitativně dají srovnávat s věhlasnými značkami, tak proč ne.
Navíc, jak jsi zmiňoval, neplatíš zbytečné peníze za ''nálepku'' Fender.
straty jsou tak zvukove rozkolisane ze se urcite bude dat najit napriklad mexiko na zvukove stejne nebo lepsi urovni nez american std, akorat to bude chtit nejakou tu praci s prebiranim a mit hodne kusu pohromade. to same plati o tokai, fender japan a dalsich - strat je proste typ kytary kde kazdy kus hraje opravdu jinak a co sedne jednomu nemusi druhemu etc. je to proste o individualnim vyberu a porovnavani.
jinak za kazdou znacku platis, u toho US fenderu je to zaroven trochu zaruka toho ze az te ta kytara omrzi tak nebude problem ji strelit nekam dal.
jinak za kazdou znacku platis, u toho US fenderu je to zaroven trochu zaruka toho ze az te ta kytara omrzi tak nebude problem ji strelit nekam dal.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když jsi zmínil ten Tokai tak asi myslíš ty starší kusy ne?Kinx píše:straty jsou tak zvukove rozkolisane ze se urcite bude dat najit napriklad mexiko na zvukove stejne nebo lepsi urovni nez american std, akorat to bude chtit nejakou tu praci s prebiranim a mit hodne kusu pohromade. to same plati o tokai, fender japan a dalsich - strat je proste typ kytary kde kazdy kus hraje opravdu jinak a co sedne jednomu nemusi druhemu etc. je to proste o individualnim vyberu a porovnavani.
V music city teď začali prodávat ty v současnosti vyráběné a jsou nějak podezřele levné (myslím, že něco přes 7000). Docela by mě zajímalo srovnání.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nejvyhledávanějšími jsou ty z přelomu 70. a 80. let. Jsou srovnatelné s tehdejšími MIJ Fendery například. Každopádně je to vždy ceněná sběratelská záležitost.
Třeba kytary Blade ?
Ty levnější blade jsou sice slušné nástroje, ale na úrovni Standartu nejsou. RH-4kou jako má Rothery bych neopovrhl, ale to je 50k
Samozřejmě jsem myslel staré japonské kopie.
Samozřejmě jsem myslel staré japonské kopie.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
tqaky samozrejme myslim ty starsi kusy, ale ani tam neni zaruka ze to bude hrat dobre. nehlede na to ze tam neni mco rozdil v cene proti US std stratu. samozrejme je tam urcita uroven ale zaruka neni nikde, ani u custom shop nebo vintage stratu. chce to proste prebirat a nekoukat moc na znacku nebo napisy na hlave...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dělal. Současná produkce je o něčem úplně jiném. A hlavně ty slušné ze 70. nebo 80. let jsou A) těžko sehnatelné B) cenově ne tak vzdálené US stratům.Amid píše:Co vím ,tak Tokai dělá kytary, které se kvalitativně dají srovnávat s věhlasnými značkami, tak proč ne.![]()
Edit: Sakryš, kinxe jsem si nevšiml...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky
Ještě by mě zajímalo, jaké ročníky stratů jsou silnější a jaké slabší. Předpokládám, že neseženu ony proklínané USA 80s, ale co produkce posledních 20ti let?
Ještě by mě zajímalo, jaké ročníky stratů jsou silnější a jaké slabší. Předpokládám, že neseženu ony proklínané USA 80s, ale co produkce posledních 20ti let?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Regular John
Todle už se hodně řešilo v topicu Fender USA, takže bych doporučil projít si to tam... Jinak nechápu jak můžeš váhat mezi H-H nebo SSS, to je jako váhat mezi traktorem a kombajnem
Fenderů z bazaru se určitě neboj, jen to chce vyzkoušet si jich pokud možno víc. Na bazaru jsou teď krásné kousky už od 17 tisíc, což je naprosto super cena.
ja na hype osmdesatkovych fenderu fakt neverim
mel jsem v rukou asi 8 american standardu z osmdesatych let a nektery byly uplne hluchy a nektery zas v pohode, proste jak dneska. vic se mi ale libi starsi kobylka a delta-tone (kterej se montuje do am. std od roku 98). nekomu zas nesedi ze tonova clona pro stredni snimac ovlada i kobylkovej (neda se diky tomu udelat Hendrixovska prepinacova finta z band of gypsies, resp zni to trochu jinak), ale to je na modifikaci jednoduche.
za 17 tisic je american std super
edit: jsou tam ale precijen drobny rozdily. rocniky kolem zacatku devadesatych let muzou byt z topolu, nekolik let totiz fender nemel dostatecne zasoby olse - cca v letech 90 az 93 nebo 94. stejne jako cca do roku 95 je obvykle opryskani laku po krajich krku u kytar s javorovym hmatnikem, na funkci ci pocit ze hrani to nema vliv (akorat to vypada divne).
jinak peknej clanek je zde
http://www.stratcollector.com/newsdesk/ ... 00204.html
za 17 tisic je american std super
edit: jsou tam ale precijen drobny rozdily. rocniky kolem zacatku devadesatych let muzou byt z topolu, nekolik let totiz fender nemel dostatecne zasoby olse - cca v letech 90 az 93 nebo 94. stejne jako cca do roku 95 je obvykle opryskani laku po krajich krku u kytar s javorovym hmatnikem, na funkci ci pocit ze hrani to nema vliv (akorat to vypada divne).
jinak peknej clanek je zde
http://www.stratcollector.com/newsdesk/ ... 00204.html
Jen tak pro inspiraci: Kdysi mi člověk, který kšeftoval s Gibsony a Fendery řekl hezkou větu: "pokud si dneska koupíš třeba Ibanezku, budeš mít za dvacet let jenom ibanezku, která půjde akorát tak s cenou dolů. Kvalitní LesPaul nebo Strat ti půjde časem nahoru."
Třeba ten, který jsem před cca dvaceti lety od něj koupil (ze sedmdesátých let), už se vyšplhal na cca 2-3 násobek ceny a pořád leze nahoru. Některé jiné moje kejtry šly zatím s cenou na 50%. Takže až mi ten strakáč vypadne z ruky, rodina to bude mít jako malé dědictví (jasně - inflace a tak, ale prostě to tu cenu netratí).
Jinak jestli HH nebo SSS, tak za mne mohu říci, že nic nenahradí krkový a středový singl na strakáči. Kdybych měl jenom jednu kejtru s HB u krku, docela bych strádal.
Starý Tokai super, jeho ceny ale taky. Dobrý zdroj info o Tokai Gakki: http://www.tokairegistry.com
Blade a spol.: tomu bych s výhledem do budoucnosti moc nevěřil, pokud jsou prachy na US, šel bych do US.
MIJ Straty: hrál jsem na některý starší VYNIKAJÍCÍ MIJ strakáče a doufám, že si nějakýho pořídím, chci jednoho konkrétního, hledám ho asi rok, ale zatím marně, ale já si počkám (zrovna ten model je pořád na Ebayi strašně vysoko
).
Pokud bych si teď vybíral prvního strakáče a neměl ho x-krát v ruce, tak bych nejprve vyrazil do nějakýho frcu, kde jich maj dost skladem na osahání. Jsou mezi nima tak velký rozdíly, že je to dobrý školení.Tam bych si udělal přesnou představu, no a pak už jen čekal na bazarovou nabídku.
Třeba ten, který jsem před cca dvaceti lety od něj koupil (ze sedmdesátých let), už se vyšplhal na cca 2-3 násobek ceny a pořád leze nahoru. Některé jiné moje kejtry šly zatím s cenou na 50%. Takže až mi ten strakáč vypadne z ruky, rodina to bude mít jako malé dědictví (jasně - inflace a tak, ale prostě to tu cenu netratí).
Jinak jestli HH nebo SSS, tak za mne mohu říci, že nic nenahradí krkový a středový singl na strakáči. Kdybych měl jenom jednu kejtru s HB u krku, docela bych strádal.
Starý Tokai super, jeho ceny ale taky. Dobrý zdroj info o Tokai Gakki: http://www.tokairegistry.com
Blade a spol.: tomu bych s výhledem do budoucnosti moc nevěřil, pokud jsou prachy na US, šel bych do US.
MIJ Straty: hrál jsem na některý starší VYNIKAJÍCÍ MIJ strakáče a doufám, že si nějakýho pořídím, chci jednoho konkrétního, hledám ho asi rok, ale zatím marně, ale já si počkám (zrovna ten model je pořád na Ebayi strašně vysoko
Pokud bych si teď vybíral prvního strakáče a neměl ho x-krát v ruce, tak bych nejprve vyrazil do nějakýho frcu, kde jich maj dost skladem na osahání. Jsou mezi nima tak velký rozdíly, že je to dobrý školení.Tam bych si udělal přesnou představu, no a pak už jen čekal na bazarovou nabídku.
podle me to zas tak zhavy s tim fenderem nebude. zatimco pred deseti rokama uz zacinaly 70kovy straty rust na cene tak dvacetilety american standardy stojej porad stejne
podle me je tam treba urcity obdobi (myslim 81-83, american standard se delal s dvema potakama, elite vibratem a jackem na pickguardu) kmtery uz ted ma vyssi hodnotu a imho casem pujde jeste dal, nicmene jinak to zas tak horky nebude. ale cas ukaze 
no já to porovnávám podle stejných ročníků dražených a vydražených na Ebayi, celkem to sedí... (jsem tomu rád).
Je jasný, že když dneska koupím novýho nějakýho luxusnějšího za 45, tak jde s cenou hned dolů...(kam jinam). Když ho pak o pár let později koupím za 20 jetýho, tak je to třeba zajímavý, ale jde o to, jaký ročník, jaký stav, zrovna móda, počet výskytů... prostě jako láhve starýho vína.
Možná je teď v době doznívající krize dobrá doba na nákup archivní kejtry, ceny jsou celkem dole - samozřejmě pokud nastane v roce 2012 konec světa, tak je to marná investice, ale já bych na to nespoléhal.
Teda nevím, jak porostou ty novější z devadesátých let, samozřejmě mám na mysli takový ty z doby, kdy průmysl ještě nebyl tak strojově přesný a kusy chrlící, to je pro mne zajímavější... Ale koukal jsem, že je na bazaru nějaký US z 93 za 17, to je IMHO dost slušná cena... (pokud je v poho).
Uff... to teď bylo na stage vedro, ještě, že to za mnou, ale včera to bylo mnohem pekelnější a jsem z toho ještě teď uvařenej. Hlasivky mám taky natvrdo... (o jiných orgánech nemluvě).
Je jasný, že když dneska koupím novýho nějakýho luxusnějšího za 45, tak jde s cenou hned dolů...(kam jinam). Když ho pak o pár let později koupím za 20 jetýho, tak je to třeba zajímavý, ale jde o to, jaký ročník, jaký stav, zrovna móda, počet výskytů... prostě jako láhve starýho vína.
Možná je teď v době doznívající krize dobrá doba na nákup archivní kejtry, ceny jsou celkem dole - samozřejmě pokud nastane v roce 2012 konec světa, tak je to marná investice, ale já bych na to nespoléhal.
Teda nevím, jak porostou ty novější z devadesátých let, samozřejmě mám na mysli takový ty z doby, kdy průmysl ještě nebyl tak strojově přesný a kusy chrlící, to je pro mne zajímavější... Ale koukal jsem, že je na bazaru nějaký US z 93 za 17, to je IMHO dost slušná cena... (pokud je v poho).
Uff... to teď bylo na stage vedro, ještě, že to za mnou, ale včera to bylo mnohem pekelnější a jsem z toho ještě teď uvařenej. Hlasivky mám taky natvrdo... (o jiných orgánech nemluvě).
- citizen.one
jestli je v roce 2012 konec sveta, tak zas nevidim duvod proc si nenapujcovat a zbyvajicic dva roky uzit 
protože se vzbudíš 22. prosince ráno a jediné co by sis přál by bylo aby ten konec světa fakt bylcitizen.one píše:jestli je v roce 2012 konec sveta, tak zas nevidim duvod proc si nenapujcovat a zbyvajicic dva roky uzit
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
NBE vs USA Fender
Zdravím,
plánuju koupit Stratocastera, do 20 000, příčemž pak bych prodal starou kytaru a nechal si udělat nový pickguard a zapojení snímačů. Psal jsem různým kytarářům a z NBE mi napsali, že by mě vyšla na necelých 23 000.
Co myslíte, jít do toho nebo koupit American Standart z bazaru?
plánuju koupit Stratocastera, do 20 000, příčemž pak bych prodal starou kytaru a nechal si udělat nový pickguard a zapojení snímačů. Psal jsem různým kytarářům a z NBE mi napsali, že by mě vyšla na necelých 23 000.
Co myslíte, jít do toho nebo koupit American Standart z bazaru?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Re: NBE vs USA Fender
Za mě jednoznačně Fender, už jen proto, že pokud se rozhodneš Fendera prodat, tak s cenou nepůjdeš výrazně dolů.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 23.07.2010 20:46, celkem upraveno 1 x.
Re: NBE vs USA Fender
Ani US fender nezaručuje kvalitu. Mexika kolikrát hrajou líp. Pro mně osobně pokud to není kytara o dvě desítky tisíc víc, tak je to o kusu. A ani tak to není zaručené- do obchodu a přebírat.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS