Si vedle, deryck fakt nehraje na Sqier:D To ze se prodava jeho signature sqier je proto aby si ho mohli koupit mladý začínající kytaristi a ty na fendera prostě nemaj. Dava jsem určitě viděl i s Mesou.rasta_blasta píše:totele je squirer, je to vidět na flavici. jinak Dave tam už nehraje. a co sem si všim na koncertě měli marshalla oba...Ragnar píše:Sum 41 taky. Deryck Mashall + Fender Tele, Dave Mesa + PRS, nekdy Gibson LP.
stejné aparáty v kapele
Pravidla fóra
Re: stejné aparáty v kapele
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
pusť si 2. stopu a sleduj tu hlavici:
http://www6.islandrecords.com/sum41/index.php
já tam vidím jasnej nápis SQUIRER
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Myslíš že někdo kdo hrál celej život na drahý fendery teď hraje na squier za 8K?rasta_blasta píše:pusť si 2. stopu a sleduj tu hlavici:
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
no jasný...Ragnar píše:Myslíš že někdo kdo hrál celej život na drahý fendery teď hraje na squier za 8K?rasta_blasta píše:pusť si 2. stopu a sleduj tu hlavici:
já tam vidím jasnej nápis SQUIRERno nic, mě je to fuk, co sem koukal na výpis gearu tak má všude fender tele (i na wikipedii a tak). Možná teď aktuálně na ten squier fakt hraje. Nicméně v dobách kdy byli nejslavnější a hráli nejlíp(i s davem) tak měl Fender.
toto je fender:
http://www.youtube.com/watch?v=9Nov0HUK ... ed&search=
ale toto je squirer:
http://www.youtube.com/watch?v=i1bTsaIf2ww
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Re: stejné aparáty v kapele
u nás to není jiný, máme oba Marshall Valvestate 8240, příští rok budem asi oba povyšovat na hlavy a tam už se "neshodnem", já jsem takovej "Maršálovej" a on takovej "Mesovej"rasta_blasta píše:Máte stejnej pocit že v úspěšnýchy kapelách maji všichni kytaristi stejnej nebo dosti podobnej aparát? znáte nějakou kde je to namixovaný... já jen že já sem spíš na tem marshall středovej zvuk a 2. kytaristu to spíš táhne k higain plnýmu zvuku... Je nějaká kapela marshall mesa? Proč to tak dělaj... Já vím jen že rancidi hraj někdy Mesa (armstrong) Marhall (Lars - ten osekanej nápis marshall). co vy na to?
chlape to je jedině dobře;) nemám rád, když oba kytaristi maj stejnej aparát a hodně podobnej zvuk:) náhodou tyhle 2 aparáty se skvěle doplňujou! nejradši mám tuhle kombinaci u Sester
Zdeněk - LP a SG + Mesa/Boogie DC-5
Ronald - SG a Explorer + Marschall JCM 2000 TSL 100
musím říct, že mě Ronald trochu zklamal, protože ještě před rokem žhavil taky Mesinu, ale tahle změna Sestrám prospěla;)
Zdeněk - LP a SG + Mesa/Boogie DC-5
Ronald - SG a Explorer + Marschall JCM 2000 TSL 100
musím říct, že mě Ronald trochu zklamal, protože ještě před rokem žhavil taky Mesinu, ale tahle změna Sestrám prospěla;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
tak sem se zamyslel a tu ej seznam kapela kde j jedna MESA a 2x marshall (spíš naoprak - přece nedovólíme těm higainům vyfouknout 1. místo):
Anti-Flag
Rancid
Sum 41 (deksa Chuck)
a už si na nc nezvzpomínám
Anti-Flag
Rancid
Sum 41 (deksa Chuck)
a už si na nc nezvzpomínám
Náš kytarista-tranďák Crate (hlava 120W Flex Wave), dost středovej zvuk, mě co nevidět dorazí valveking (hlava), takže budem mít naprosto odlišnej zvuk.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Jo a ještě kytaristi ABBandu (AB=Aleš Brichta). Jedne stálej-Engel 50/50, Hughes Kettner ATAX a dva se střádaj-první Rivera Knucle Head, druhje ESH serie 2000 (6l6 lampy)
My máme Marshall JCm 900 4100 100W (5881)
a Marshall AVT 150HX
a Marshall AVT 150HX
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80
moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
punkJoey píše:Pank Floidi mají Mesu a Marshalla a Behringera
jo ta mesa jim vyloženě kazí sound (spíš bych přežil behringera
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Pozn. Aut.: Ten Behr. je bassovýturbo_MaCk píše:punkJoey píše:Pank Floidi mají Mesu a Marshalla a Behringera![]()
jo ta mesa jim vyloženě kazí sound (spíš bych přežil behringera)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
My máme taky basovýho behringera, myslim, že to není nejhorší zesík...Řek bych že tam mesa tam sedí jak p***l na hrnec. Dopře se s tim marshallem doplňuje...Joey píše:Pozn. Aut.: Ten Behr. je bassovýturbo_MaCk píše:punkJoey píše:Pank Floidi mají Mesu a Marshalla a Behringera![]()
a ta mesa mi tam též nesedí
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no ona slabina behringeru (hlavní) je reprák... Na basu sou behringery lepší, ale hraj strašně tiše.... no řekl bych že stejně to zůstane furt behringerem. Jedinej soud s mesou se mi líbí na albech RANCID a na sólové desce TIMA ARMSTRONGa, ale on v randcidech to má oproti tý JCM900 ztišený a na sólovce to jede furt přez clean (SKAčko)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
jo, taky se mi líbí, když maj kytaristi různý aparáty. nejlepší kombinaci zvuku, s jakou jsem se setkal, byla na jednom koncertě v Americe. na pódiu byly Marshall 800 a Fender Twin Amp. skvělej zvuk. při revivalu ac/dc jsem byl v sedmym nebi...zajímavý je, že my v kapele máme oba kytaristi stejný zesilovače - ESH i skoro stejný kytary Gibson SG, a každýmu to zní úplně jinak. řek bych, že je to boxama - já mám marshall, kterej je hodně do vejšek, a "druhej" kytarista má bednu ESH - to je takovej hodně basovej, dunivej zvuk.
A tom i se to zrovna líbí,jak nam na JCM800 mydlí ty beklajty a do toho jede na single recta šeljaký vyhrávky a sólíčka.....Joey píše:ta mesa mi tam též nesedíturbo_MaCk píše:punkJoey píše:Pank Floidi mají Mesu a Marshalla a Behringera![]()
A zase na opak konflikt, tam jede mesa beklajty a přes IMG(čili ten maršálovitější) jede sóla..
Líbí se mě to bojí stejně..i když to img je takový živější možná :-/ Navštívim pár koncertů a zaměřim se na to,ono na tom možná něco bude
-
facha.music
Onlouvám se, ale nerozumim tomu, co tady řešíte - jako že - plácnu - mesa boogie XY zvukově neladí s Marshallem XYZ? Pro mě je to teda absurdní představa, aby mi někdo na koncertě hlásil, že mi např. můj Randall zvukově nesedí s aparátem druhýho kytaristy... i ta představa, že mi na kocert přijde muzikant poslouchat, jestli náhodou mu tam něco nesedí.. nebo jsem vám skočil na špek a vy si z tohoto tématu děláte srandu? 
Ale tady vůbec nikdo neřeší, že nějakej aparát s jinym neladí, spíš jak se díváme na to, když 2 kytaristi v kapele maj stejnej cajk.
No a teď k tématu, taky by mi to přišlo divný mít úplně stejný aparáty, i když jak už bylo řečeno, i na stejný aparáty můžou různí lidi hrát různě. Nevim ještě, jestli budeme s kámoškou páchat nějakou kapelu, ale ona má Marshalla Valvestata a já už pomalu šetřim na Valvekinga, snad se to bude zdravě doplňovat a nebudu ji moc přeřvávat (což by bylo škoda, když hraje dýl a líp než já)
No a teď k tématu, taky by mi to přišlo divný mít úplně stejný aparáty, i když jak už bylo řečeno, i na stejný aparáty můžou různí lidi hrát různě. Nevim ještě, jestli budeme s kámoškou páchat nějakou kapelu, ale ona má Marshalla Valvestata a já už pomalu šetřim na Valvekinga, snad se to bude zdravě doplňovat a nebudu ji moc přeřvávat (což by bylo škoda, když hraje dýl a líp než já)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)
Jesus rocks!
Jesus rocks!