stejné aparáty v kapele

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Re: stejné aparáty v kapele

Příspěvek od Ragnar »

rasta_blasta píše:
Ragnar píše:Sum 41 taky. Deryck Mashall + Fender Tele, Dave Mesa + PRS, nekdy Gibson LP.
totele je squirer, je to vidět na flavici. jinak Dave tam už nehraje. a co sem si všim na koncertě měli marshalla oba...
Si vedle, deryck fakt nehraje na Sqier:D To ze se prodava jeho signature sqier je proto aby si ho mohli koupit mladý začínající kytaristi a ty na fendera prostě nemaj. Dava jsem určitě viděl i s Mesou.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

pusť si 2. stopu a sleduj tu hlavici:
http://www6.islandrecords.com/sum41/index.php

já tam vidím jasnej nápis SQUIRER

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

rasta_blasta píše:pusť si 2. stopu a sleduj tu hlavici:

Myslíš že někdo kdo hrál celej život na drahý fendery teď hraje na squier za 8K? :roll: no nic, mě je to fuk, co sem koukal na výpis gearu tak má všude fender tele (i na wikipedii a tak). Možná teď aktuálně na ten squier fakt hraje. Nicméně v dobách kdy byli nejslavnější a hráli nejlíp(i s davem) tak měl Fender.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Ragnar píše:
rasta_blasta píše:pusť si 2. stopu a sleduj tu hlavici:

Myslíš že někdo kdo hrál celej život na drahý fendery teď hraje na squier za 8K? :roll: no nic, mě je to fuk, co sem koukal na výpis gearu tak má všude fender tele (i na wikipedii a tak). Možná teď aktuálně na ten squier fakt hraje. Nicméně v dobách kdy byli nejslavnější a hráli nejlíp(i s davem) tak měl Fender.
no jasný...
toto je fender:
http://www.youtube.com/watch?v=9Nov0HUK ... ed&search=

ale toto je squirer:
http://www.youtube.com/watch?v=i1bTsaIf2ww

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
ondies
Kontaktovat uživatele:

Re: stejné aparáty v kapele

Příspěvek od ondies »

rasta_blasta píše:Máte stejnej pocit že v úspěšnýchy kapelách maji všichni kytaristi stejnej nebo dosti podobnej aparát? znáte nějakou kde je to namixovaný... já jen že já sem spíš na tem marshall středovej zvuk a 2. kytaristu to spíš táhne k higain plnýmu zvuku... Je nějaká kapela marshall mesa? Proč to tak dělaj... Já vím jen že rancidi hraj někdy Mesa (armstrong) Marhall (Lars - ten osekanej nápis marshall). co vy na to?
u nás to není jiný, máme oba Marshall Valvestate 8240, příští rok budem asi oba povyšovat na hlavy a tam už se "neshodnem", já jsem takovej "Maršálovej" a on takovej "Mesovej" :D
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

chlape to je jedině dobře;) nemám rád, když oba kytaristi maj stejnej aparát a hodně podobnej zvuk:) náhodou tyhle 2 aparáty se skvěle doplňujou! nejradši mám tuhle kombinaci u Sester
Zdeněk - LP a SG + Mesa/Boogie DC-5
Ronald - SG a Explorer + Marschall JCM 2000 TSL 100

musím říct, že mě Ronald trochu zklamal, protože ještě před rokem žhavil taky Mesinu, ale tahle změna Sestrám prospěla;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

tak sem se zamyslel a tu ej seznam kapela kde j jedna MESA a 2x marshall (spíš naoprak - přece nedovólíme těm higainům vyfouknout 1. místo):

Anti-Flag
Rancid
Sum 41 (deksa Chuck)

a už si na nc nezvzpomínám

Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

V takové Metallice tam se hrajou zesilovače Messa/Boogie ale třeba i Marshall (DSL ,TSL). Nevím jak je na tom Hetfield ale Kirk Hammett používá Marshall i Messu. :)
afektband

Příspěvek od afektband »

Náš kytarista-tranďák Crate (hlava 120W Flex Wave), dost středovej zvuk, mě co nevidět dorazí valveking (hlava), takže budem mít naprosto odlišnej zvuk.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband

Příspěvek od afektband »

Jo a ještě kytaristi ABBandu (AB=Aleš Brichta). Jedne stálej-Engel 50/50, Hughes Kettner ATAX a dva se střádaj-první Rivera Knucle Head, druhje ESH serie 2000 (6l6 lampy)

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

My máme Marshall JCm 900 4100 100W (5881)
a Marshall AVT 150HX
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Pank Floidi mají Mesu a Marshalla a Behringera :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Joey píše:Pank Floidi mají Mesu a Marshalla a Behringera :D
punk :wink:
jo ta mesa jim vyloženě kazí sound (spíš bych přežil behringera :lol: )
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

turbo_MaCk píše:
Pozn. Aut.: Ten Behr. je bassový :P a ta mesa mi tam též nesedí :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
afektband

Příspěvek od afektband »

Joey píše:
turbo_MaCk píše:
Pozn. Aut.: Ten Behr. je bassový :P a ta mesa mi tam též nesedí :)
My máme taky basovýho behringera, myslim, že to není nejhorší zesík...Řek bych že tam mesa tam sedí jak p***l na hrnec. Dopře se s tim marshallem doplňuje...

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

no ona slabina behringeru (hlavní) je reprák... Na basu sou behringery lepší, ale hraj strašně tiše.... no řekl bych že stejně to zůstane furt behringerem. Jedinej soud s mesou se mi líbí na albech RANCID a na sólové desce TIMA ARMSTRONGa, ale on v randcidech to má oproti tý JCM900 ztišený a na sólovce to jede furt přez clean (SKAčko)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
krade

Příspěvek od krade »

jo, taky se mi líbí, když maj kytaristi různý aparáty. nejlepší kombinaci zvuku, s jakou jsem se setkal, byla na jednom koncertě v Americe. na pódiu byly Marshall 800 a Fender Twin Amp. skvělej zvuk. při revivalu ac/dc jsem byl v sedmym nebi...zajímavý je, že my v kapele máme oba kytaristi stejný zesilovače - ESH i skoro stejný kytary Gibson SG, a každýmu to zní úplně jinak. řek bych, že je to boxama - já mám marshall, kterej je hodně do vejšek, a "druhej" kytarista má bednu ESH - to je takovej hodně basovej, dunivej zvuk.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Joey píše:
turbo_MaCk píše:
ta mesa mi tam též nesedí :)
A tom i se to zrovna líbí,jak nam na JCM800 mydlí ty beklajty a do toho jede na single recta šeljaký vyhrávky a sólíčka.....
A zase na opak konflikt, tam jede mesa beklajty a přes IMG(čili ten maršálovitější) jede sóla..
Líbí se mě to bojí stejně..i když to img je takový živější možná :-/ Navštívim pár koncertů a zaměřim se na to,ono na tom možná něco bude :-) Ale rozhodně nemůžu říct,že by se mě ta kombinace nelíbila,jak v jedný tak v druhý kapele..
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Onlouvám se, ale nerozumim tomu, co tady řešíte - jako že - plácnu - mesa boogie XY zvukově neladí s Marshallem XYZ? Pro mě je to teda absurdní představa, aby mi někdo na koncertě hlásil, že mi např. můj Randall zvukově nesedí s aparátem druhýho kytaristy... i ta představa, že mi na kocert přijde muzikant poslouchat, jestli náhodou mu tam něco nesedí.. nebo jsem vám skočil na špek a vy si z tohoto tématu děláte srandu? :wink:
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Ale tady vůbec nikdo neřeší, že nějakej aparát s jinym neladí, spíš jak se díváme na to, když 2 kytaristi v kapele maj stejnej cajk.

No a teď k tématu, taky by mi to přišlo divný mít úplně stejný aparáty, i když jak už bylo řečeno, i na stejný aparáty můžou různí lidi hrát různě. Nevim ještě, jestli budeme s kámoškou páchat nějakou kapelu, ale ona má Marshalla Valvestata a já už pomalu šetřim na Valvekinga, snad se to bude zdravě doplňovat a nebudu ji moc přeřvávat (což by bylo škoda, když hraje dýl a líp než já)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“