Soucasna hudba
Re: Soucasna hudba
Tak starej tady na fóru nikdo být ani nemůže
ty si myslíš, že někdo ví kdy byl začátek muzicírování ? Možná, že už tehdy kdysi, když honili mamuty tak už někdo začal pískat nebo do něčeho bušit a dál už se to rozvíjelo a rozvíjelo a rozvíjelo do dnešní podoby, opravdu si myslím, že nikdo takovou hyperrevoluci nedokáže udělat, protože všechno vychází z dřívějška, proto jsem psal, že aby někdo stvořil naprosto nový styl musel by udělat něco silně revolučního, zbytek už bude jen evoluce toho co známe.
Existují revoluce v hudebním průmyslu, existují revoluce v technice atd.. Ale čistě hudební revoluce není. A považte, že slovo revoluce je slovo spíše znepokojivého významu a znamená zpravidla naprostý obrat/rozvrat něčeho.
Proto tam mám slova EVOLUCE a REVOLUCE slova podobná význam jiný.
Flajtr: myslím si, že jsi v tom hodně naivní. Vývoj je vždycky od něčeho odvozen, v tom se shodneme zřejmě uplně všichni. Já osobně mám problém i se slovem "evoluce", protože ten pojem do hudby nepatří.
Dobře ten pojem evoluce třeba do hudby nepatří, nevěděl jsem jakej tam dát, však na to se snažím poukázat, že každý vývoj je z něčeho odvozen ! a že kdyby měla být nějaká velká revoluce musely by se změnit všechny znaky naší hudby a vytvořit zcela jiný druh, čemuž nevěřím.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Přesně moje řeč. Jako příklad budu mluvit o metalu neboť jej znám nejvíce. Nejdříve byl blues a z toho všeho se to začlo odvíjet. Když přeskočíme uplné začátky. Nejdříve přišel heavy metal a všichi byli odvaření. Pak někdo přišel stím, že do něj dá dvě solové kytary (Judas Priest) a začla tzv. vlna Britského Heavy metalu (Iron Maidein a jim podobní), Metallica to pak zrychlyla a vznikl Thrash. Ale vždy když to vzniklo, byl to velký boom a vždy to vzniklo z něčeho. Musel by jsi asi stvořit uplně nový hudební nástroj, nové noty na něj nové stupnice a pak až by jsi hrál novou muziku bez jakékoliv inspirace jinde.wikxzen píše:Flajtr: myslím si, že jsi v tom hodně naivní. Vývoj je vždycky od něčeho odvozen, v tom se shodneme zřejmě uplně všichni. Já osobně mám problém i se slovem "evoluce", protože ten pojem do hudby nepatří.
Já jen tvrdím, že dnešní kapely (metalové) se už nijak extra nevyvíjejí, už jen kombinují více odvětví do jednoho. A nelíbí se mi ta "novodobá" muzika. Ovšem také netvrdím, že všechna.
- Mightning
- last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
- Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
- Kontaktovat uživatele:
vsak ja jsem nenapsal, ze neni mozny aby vznikl nejakej novej hudebni zanr. Ja napsal, ze neverim ze by vznikl novej hudebni zanr, kterej se mi bude libit... kdyz je pro me vrcholem prave thrash, potazmo groove metal, tak nevim, jestli se na tom da neco radikalne zmenit, aby to bylo jeste lepsi
ale to je osobni vec, jasny ze nekomu muze prijit sigur ros lepsi hudba nez to co posloucham ja, pro me to proste neni 
http://bandzone.cz/backslider
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se nikoho dotknout ani urazit, ale já si myslím, že v dnešní době jediné co možná vznikne bude spojení toho přeelektronizovaného techna, hip hopu a diska ( nebo to co zanej dnes považují) a my se z toho pak tak akorád ***** 
Proč ne, každý má právo na to, aby se pokusil spojit i tyto žánry dohromady, ať už násilnou formou nebo promýšleným projektem. Jenže máme rok 2010 a tyhle styly se už dlouho navzájem propojují/ovlivňují.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl jsem, že právo nemají. Jen jsem konstatoval jaký na to mám názor. Prostě nemá soucasnou hudbu moc vlásce. Ale nikomu ji neberu.wikxzen píše:Proč ne, každý má právo na to, aby se pokusil spojit i tyto žánry dohromady, ať už násilnou formou nebo promýšleným projektem. Jenže máme rok 2010 a tyhle styly se už dlouho navzájem propojují/ovlivňují.
No tak na druhou stranu zase vznikaji veci, ktery castecne cerpaji z retra ('starej dobrej rock"), ale ten smer vyrazne posunuji dal. Jeden priklad za vsechny muze byt treba White Stripes, ackoli na nich teoreticky neni nic velice prevratnyho, tak ten vysledek bych oznacil za velmi originalni (a to je zas nijak zvlast neposloucham). Samozrejme nejde o uplne novy zanr nebo nejakou prevratnou zmenu, ale chci tim ukazat, ze i relativne klasickymi postupy a i bez nejakych novych nastroju lze dosahnout neceho noveho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
nesmysl, nemáš vubec přehled. Nový projekty vznikají pořád napříč všemi žánry. Doporučuji změnit zdroje, pokud vubec nějaký máš. Poradím jeden - sleduj mGuide v Muzikusu a tohle co jsi napsal už nikdy neuděláš.Wocass píše:Nechci se nikoho dotknout ani urazit, ale já si myslím, že v dnešní době jediné co možná vznikne bude spojení toho přeelektronizovaného techna, hip hopu a diska ( nebo to co zanej dnes považují) a my se z toho pak tak akorád *****
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba já odebírám měsíčně Spark a to co tam považují za "novou" hudbu je chvílema opravdu děsivé. Já nikým nepohrdám nevysmívám se mu a tak, jen říkám svůj názor, který také nikomu necpu. Proto mě třeba vadí, když pak někdo odsuzuje 70. 80. léta říká, že to poslouchají jen **** atd.. 
Spark je o rocku a to je malý záběr k tematu současná hudba.
Chci jen říct že kdo chce tak si dobrou současnou muziku najde. Nejde předpovídat že se nic dobrýho už neudělá, to by byl konec všeho našeho snažení.
70. 80. léta to už je jiné tema , jsem rád že ho podle tebe neposlouchají jen **** atd..ale tohle je už jen o toleranci.
Chci jen říct že kdo chce tak si dobrou současnou muziku najde. Nejde předpovídat že se nic dobrýho už neudělá, to by byl konec všeho našeho snažení.
70. 80. léta to už je jiné tema , jsem rád že ho podle tebe neposlouchají jen **** atd..ale tohle je už jen o toleranci.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ano máš pravdu, prostě je to o tom co se komu líbí. Někdo si v nové muzice najde dobré kousky a někdo ne. PRostě mám rád klasikua i když je to nová muzika, ale je tvořená jako byla dříve prostě kalsický Heavy, Thrash a podobně tak mi nevadí.
Coz mi pripomina, ze jsem chtel nejaky doporuceni na cesky progres kapely z 60., 70. a 80. let, videl jsem par casti dokumentu Bigbit a nektery ukazky me tam docela zaujaly. Kdyby nekdo mohl doporucit, tak prosim piste SZ 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tohle je třeba pro mě novej hudební styl. Taková oddechovka, jen se někde rozvalit na louce...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
zebrak, to je dobree, stahuju na nakou akci 
No to si delas p***l?

Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
žebrák: 
Jestli je budoucnost taková, to si rychle pudu pronajmout místo v nějakým muzeu.
Obecně se ale neodvážím tvrdit, že je starší hudba lepší, i přestože to tak vnitřně cítím. Stačí se totiž zamyslet a představit si, že někdo miluje nějakýho DJe nebo rappera tak, jako já miluju některé věci ze "svého záběru" a tenhle argument zkrátka padá. A není to jenom o žánru. Zkrátka císaři, co císařovo jest, každý má to svoje a kdo zatracuje jedno nebo druhé, je podle mě krátkozraký. I přesto, že může v srdci "ono" nenávidět a pohrdat "tím".
Je ale škoda, když se sejdu s přáteli a nemůžu si s nimi popovídat o dobré muzice, protože většinou míříme jinými směry.

Jestli je budoucnost taková, to si rychle pudu pronajmout místo v nějakým muzeu.
Obecně se ale neodvážím tvrdit, že je starší hudba lepší, i přestože to tak vnitřně cítím. Stačí se totiž zamyslet a představit si, že někdo miluje nějakýho DJe nebo rappera tak, jako já miluju některé věci ze "svého záběru" a tenhle argument zkrátka padá. A není to jenom o žánru. Zkrátka císaři, co císařovo jest, každý má to svoje a kdo zatracuje jedno nebo druhé, je podle mě krátkozraký. I přesto, že může v srdci "ono" nenávidět a pohrdat "tím".
Je ale škoda, když se sejdu s přáteli a nemůžu si s nimi popovídat o dobré muzice, protože většinou míříme jinými směry.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY