robo.n.x12 píše:Zkusil jsem to udělat jak píšeš , je to správně?? Zrovna mám rozmontovanou kobylku a nemám na kytaře struny, tak nemůžu vyzkoušet, jestli to hraje.
kytara 001.jpg
EDIT:Tak jsem složil kobylku, natáhl jednu strunu a potenciometr funguje, humbucker ale po tom co jsi řekl abych udělal ne (nebo jsem to špatně pochopil a udělal jinak

)
Zajímavé, ačkoli jsi to špatně pochopil, neměl by ti fungovat jeden singláč. Jak s tím HB, na to jsem v té změti zatím nepřišel, jeden drát musí na přepínač snímačů, druhý na rozpínání a třetí na plášť poťáku. Nechápu ale která packa toho pětipolohového je která - tenhle typ neznám. Od každého singlu vedou dva dráty. Jeden přijde na příslušnou packu pětipolohového a druhý na plášť poťáku. Na tvém místě bych odpájel snímače a zapojil je všechny tři znovu, to ostatní máš správně.
edit: Teď na to koukám znova a vypadá to, že jsi jen nepochopil který bílý kablík kam přepojit. Volume máš správně, ale přepájet jsi měl ten bílý kablík co leze z šedivé bužírky, jak jsou tam tři (černý, červený a bílý). Bílý ti vede na plášť poťáku, má jít na vršek toho dvoupolohového přepínače - tam, kam jsi připájel ten bílý co původně vedl k pětipolohovému. Takže přesný postup:
1. Odpájej bílý kablík z dvoupolohového přepínače.
2. Připájej ho zpátky na třetí packu pětipolohového přepínače.
3. Odpájej druhý bílý kablík z pláště volume poťáku.
4. Připájej ho na dvoupolohový přepínač; tam, kde jsi předtím měl ten druhý bílý.
5. Přepni dvoupolohový přepínač do rozpojené polohy, pětipolohový na humbucker. Zkus to. Mělo by to hrát.
6. Přepni dvoupolohový přepínač do spojené polohy, pětipolohový nech. Mělo by to znít jinak.
Pokud ti to nehraje už v kroku 5, máš tam někde špatný spoj nebo sis to zase špatně přečetl, případně je něco s humbuckerem. Pokud ti to nehraje v kroku 6, prohoď v té trojici od HB červený a bílý. Zopakuj to. Mělo by to hrát. Pak můžeš časem laborovat s mezipolohami, obracet polarity tak, aby to v mezipolohách, kdy jsou singly paralelně, nechytalo brum.
Jo a sorry že mi to trvalo tak dlouho, musel jsem během toho řešit ještě hromadu věcí a navíc jsem už byl dost ospalý když mi přišla SZ - tady je o šest hodin víc...