Ukulele
Pravidla fóra
-
kristynatrochtova
Re: Ukulele
Ahoj, chci začít hrát na ukulele a chci se zeptat jaké je ladění na sopránové uke? ukulele je super nástroj a Jake Shimabukuro nemá konkurenci 
Standardní jako pro všechny ukulele (kromě barytonového uke): GCEA s Géčkem o oktávu výš. Ale fantazii se meze nekladou, viz moje mandolína s momentálním open G laděním.kristynatrochtova píše:Ahoj, chci začít hrát na ukulele a chci se zeptat jaké je ladění na sopránové uke? ukulele je super nástroj a Jake Shimabukuro nemá konkurenci
Díky moc. Snažím se jak se dá tento úžasný malý nástroj u nás propagovat a když nás bude víc bude to krásné.tonsillitis píše:Ukulele!
To je nejúžasnější nástroj) hrála jsem na děckém táboře s kamarádem, který hrál na dvanáctistrunku a chudáci děti nemohly pochopit, že ani jeden nemáme šest strun
A ukulele už bych za nic neměnila
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
To je "C" ladění, které je asi původní, protože pochází z portugalské braghuiny.Kamahl píše:Standardní jako pro všechny ukulele (kromě barytonového uke): GCEA s Géčkem o oktávu výš. Ale fantazii se meze nekladou, viz moje mandolína s momentálním open G laděním.kristynatrochtova píše:Ahoj, chci začít hrát na ukulele a chci se zeptat jaké je ladění na sopránové uke? ukulele je super nástroj a Jake Shimabukuro nemá konkurenci
A nebo je také "D" ladění A,D,Fis,H. Kvůli silnějšímu zvuku o tón výše. Ale myslím, že se v současnosti nejvíce používá "C".
-
kristynatrochtova
Ahoj, tak už mám svoje první ukulele. Sice mi trvalo dlouho, než jsem tuhle prokletou věc naladila (Stagg US10), ale nakonec se to podařilo... no dost mě překvapilo, že je to až tak malé...
no je to skoro to samé jako kytara, ale dá se to vzít kamkoli s sebou a má to moc pěkný hawajský zvuk
našla už jsem si i taby pro uke, takže pohodička! 
-
JUMPING_FLEA
ahoj, chtěla bych si koupit sopran ukulele, hrát neumím, ani na kytaru, ale chtěla bych něco normálního. nic úžasného ale zase ne nejakou hračku, nebo neco nekvalitního, ale předraženého, poradíte?
jsem začátečník, ale chtěla bych nástroj, se kterym se dá pracovat, a aby šel apoň naladit
diky
jsem začátečník, ale chtěla bych nástroj, se kterym se dá pracovat, a aby šel apoň naladit
-
kristynatrochtova
Ahoj, já mám teď svoje první ukulele a je to Stagg US-10. Na obrázcích to možná jako hračka vypadá, ale jde i v pohodě naladit a kvalita určitě není tak špatná. Pokud ale nechceš vsázet na takový levný nástroj a riskovat, tak si myslím, že Lanikai LU11 by nebylo k zahození. To je taky levný nástroj, ale asi má trochu lepší úroveň než ten můj Stagg..JUMPING_FLEA píše:ahoj, chtěla bych si koupit sopran ukulele, hrát neumím, ani na kytaru, ale chtěla bych něco normálního. nic úžasného ale zase ne nejakou hračku, nebo neco nekvalitního, ale předraženého, poradíte?
jsem začátečník, ale chtěla bych nástroj, se kterym se dá pracovat, a aby šel apoň naladitdiky
-
kristynatrochtova
Nechci spamovat, ale můžete se podívat na novou stránku o ukulele: http://ukulele.tk/ časem se to rozroste, zatím tam skoro nic není.
Výborný začátek!kristynatrochtova píše:http://ukulele.tk/
A doufám, že vydržíš.
Už několik takových stránek na netu krátce po úvodu zeje prázdnotou místo dalších pokračování.
-
kristynatrochtova
Díky, od tebe si toho cenímkiki2 píše:Výborný začátek!kristynatrochtova píše:http://ukulele.tk/![]()
A doufám, že vydržíš.
Už několik takových stránek na netu krátce po úvodu zeje prázdnotou místo dalších pokračování.
Ahoj, prosil bych o radu
Začal jsem se sopránovým ukulele, učím se teprve chviličku. Ladím jej do Ddur ( A, D, F#, H ) a chtěl bych si koupit náhradní (nilonové) struny. Mám jen ty co jsou na něm od začátku a od nich žádný obal. Když jsem se ptal u nás v hudebninách tak je vůbec neprodávají a když jsem je chtěl objednat z netu objevil se problém - všude uvádějí jen čísla (tloušťku) strun a já teď podle toho nepoznám, které jsou pro mé ladění ty správné. Poradil by prosím někdo?
Začal jsem se sopránovým ukulele, učím se teprve chviličku. Ladím jej do Ddur ( A, D, F#, H ) a chtěl bych si koupit náhradní (nilonové) struny. Mám jen ty co jsou na něm od začátku a od nich žádný obal. Když jsem se ptal u nás v hudebninách tak je vůbec neprodávají a když jsem je chtěl objednat z netu objevil se problém - všude uvádějí jen čísla (tloušťku) strun a já teď podle toho nepoznám, které jsou pro mé ladění ty správné. Poradil by prosím někdo?
Třeba tady.http://www.hudebnishop.cz/hudebni-nastr ... ulele.htmlhahagen píše:Ahoj, prosil bych o radu![]()
Chce to hledat a aby u toho bylo napsáno správné ladění.
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Respektive u toho může být i C ladění nic tím neskazíš 
Nó... zvláště u levných sopránů je to znát (z vlastní zkušenosti). Pokud máš tedy hudební sluch a vadí Ti i malá odchylka, což v ladění levného ukulele bývá problém. Tak proč ten problém zvětšovat?Jimm.ik píše:Respektive u toho může být i C ladění nic tím neskazíš
Dobrý den, chcem si zaobstarat svoje 1. ukulele a zatial som si vybrala toto http://www.totalmusic.sk/ostatne-struno ... dt-os-ou2/
a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
Na obrázku je koncertní ukulele.0aja píše: a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
Koncertní a sopránové ukulele se ladí stejně.
„C“ (G,C,E,A), resp.“D“(A,D,Fis,H)
Koncertní a sopránové ukulele mají stejné
Přeji hodně úspěchů a ať Ti to hraje!
kiki2 píše:Na obrázku je koncertní ukulele.0aja píše: a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
Koncertní a sopránové ukulele se ladí stejně.
„C“ (G,C,E,A), resp.“D“(A,D,Fis,H)
Koncertní a sopránové ukulele mají stejnéstruny, ale pozor
pro „C“ nebo “D“ ladění se prodávají různé struny.
Přeji hodně úspěchů a ať Ti to hraje!
dakujem za poradenie tak potom ktoré struny sú na C a ktoré na D ?? napr z týchto : http://www.totalmusic.sk/?page=search&p ... mNoJ3RydWU
Já kupoval ty fialivé. Ty mají napsáno concert a na zadní strane je AECG, průměr a napětí.
Ostatní jsem ani v obchodě neviděl. Ale když to zvětšíš, tak na jednom je napsáno tenor a na dalším baryton.
Ostatní jsem ani v obchodě neviděl. Ale když to zvětšíš, tak na jednom je napsáno tenor a na dalším baryton.
Zdravim.
Rád bych si koupil Lanikai ulu11 (nebo 21? Jaký je v nich rozdíl?). Problém je že v Brně ho prostě neseženu. Jak velké je zhruba riziko, že když si ho nechám poslat poštou tak dostanu neladící kus dřeva? Máte někdo nějaké zkušenosti, jaká by zhruba mohla být zmetkovost? Nikdy jsem nekupoval ani kytaru, takže nevim, jestli když člověk přijde do obchodu koupit si třeba tu kytaru tak jestli projde deset kytar a najde dve ladící nebo jsou neladící spíš vyjimky. Může mi prosím někdo nastínit situaci obchodu se strunými nástroji?
Rád bych si koupil Lanikai ulu11 (nebo 21? Jaký je v nich rozdíl?). Problém je že v Brně ho prostě neseženu. Jak velké je zhruba riziko, že když si ho nechám poslat poštou tak dostanu neladící kus dřeva? Máte někdo nějaké zkušenosti, jaká by zhruba mohla být zmetkovost? Nikdy jsem nekupoval ani kytaru, takže nevim, jestli když člověk přijde do obchodu koupit si třeba tu kytaru tak jestli projde deset kytar a najde dve ladící nebo jsou neladící spíš vyjimky. Může mi prosím někdo nastínit situaci obchodu se strunými nástroji?