Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
kristynatrochtova

Re: Ukulele

Příspěvek od kristynatrochtova »

Ahoj, chci začít hrát na ukulele a chci se zeptat jaké je ladění na sopránové uke? ukulele je super nástroj a Jake Shimabukuro nemá konkurenci :-)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

kristynatrochtova píše:Ahoj, chci začít hrát na ukulele a chci se zeptat jaké je ladění na sopránové uke? ukulele je super nástroj a Jake Shimabukuro nemá konkurenci :-)
Standardní jako pro všechny ukulele (kromě barytonového uke): GCEA s Géčkem o oktávu výš. Ale fantazii se meze nekladou, viz moje mandolína s momentálním open G laděním. :D
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

tonsillitis píše:Ukulele!
To je nejúžasnější nástroj :o) hrála jsem na děckém táboře s kamarádem, který hrál na dvanáctistrunku a chudáci děti nemohly pochopit, že ani jeden nemáme šest strun :D
A ukulele už bych za nic neměnila :)
Díky moc. Snažím se jak se dá tento úžasný malý nástroj u nás propagovat a když nás bude víc bude to krásné. :D
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Kamahl píše:
kristynatrochtova píše:Ahoj, chci začít hrát na ukulele a chci se zeptat jaké je ladění na sopránové uke? ukulele je super nástroj a Jake Shimabukuro nemá konkurenci :-)
Standardní jako pro všechny ukulele (kromě barytonového uke): GCEA s Géčkem o oktávu výš. Ale fantazii se meze nekladou, viz moje mandolína s momentálním open G laděním. :D
To je "C" ladění, které je asi původní, protože pochází z portugalské braghuiny.

A nebo je také "D" ladění A,D,Fis,H. Kvůli silnějšímu zvuku o tón výše. Ale myslím, že se v současnosti nejvíce používá "C". :shock:
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
kristynatrochtova

Ahoj, tak už mám svoje první ukulele. Sice mi trvalo dlouho, než jsem tuhle prokletou věc naladila (Stagg US10), ale nakonec se to podařilo... no dost mě překvapilo, že je to až tak malé... :D no je to skoro to samé jako kytara, ale dá se to vzít kamkoli s sebou a má to moc pěkný hawajský zvuk :-) našla už jsem si i taby pro uke, takže pohodička! :-)
JUMPING_FLEA

Příspěvek od JUMPING_FLEA »

ahoj, chtěla bych si koupit sopran ukulele, hrát neumím, ani na kytaru, ale chtěla bych něco normálního. nic úžasného ale zase ne nejakou hračku, nebo neco nekvalitního, ale předraženého, poradíte?

jsem začátečník, ale chtěla bych nástroj, se kterym se dá pracovat, a aby šel apoň naladit :D diky
kristynatrochtova

JUMPING_FLEA píše:ahoj, chtěla bych si koupit sopran ukulele, hrát neumím, ani na kytaru, ale chtěla bych něco normálního. nic úžasného ale zase ne nejakou hračku, nebo neco nekvalitního, ale předraženého, poradíte?

jsem začátečník, ale chtěla bych nástroj, se kterym se dá pracovat, a aby šel apoň naladit :D diky
Ahoj, já mám teď svoje první ukulele a je to Stagg US-10. Na obrázcích to možná jako hračka vypadá, ale jde i v pohodě naladit a kvalita určitě není tak špatná. Pokud ale nechceš vsázet na takový levný nástroj a riskovat, tak si myslím, že Lanikai LU11 by nebylo k zahození. To je taky levný nástroj, ale asi má trochu lepší úroveň než ten můj Stagg.. :)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

A ještě lépe Lanikai LU21...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
kristynatrochtova

Nechci spamovat, ale můžete se podívat na novou stránku o ukulele: http://ukulele.tk/ časem se to rozroste, zatím tam skoro nic není.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

kristynatrochtova píše:http://ukulele.tk/
Výborný začátek! :)
A doufám, že vydržíš.
Už několik takových stránek na netu krátce po úvodu zeje prázdnotou místo dalších pokračování. :(
kristynatrochtova

kiki2 píše:
kristynatrochtova píše:http://ukulele.tk/
Výborný začátek! :)
A doufám, že vydržíš.
Už několik takových stránek na netu krátce po úvodu zeje prázdnotou místo dalších pokračování. :(
Díky, od tebe si toho cením :-) .. a já taky doufám, že s tím webem vydržím. Budu se snažit to co nejvíce obohacovat :-)
hahagen

Příspěvek od hahagen »

Ahoj, prosil bych o radu :)
Začal jsem se sopránovým ukulele, učím se teprve chviličku. Ladím jej do Ddur ( A, D, F#, H ) a chtěl bych si koupit náhradní (nilonové) struny. Mám jen ty co jsou na něm od začátku a od nich žádný obal. Když jsem se ptal u nás v hudebninách tak je vůbec neprodávají a když jsem je chtěl objednat z netu objevil se problém - všude uvádějí jen čísla (tloušťku) strun a já teď podle toho nepoznám, které jsou pro mé ladění ty správné. Poradil by prosím někdo? :)
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

hahagen píše:Ahoj, prosil bych o radu :)
Začal jsem se sopránovým ukulele, učím se teprve chviličku. Ladím jej do Ddur ( A, D, F#, H ) a chtěl bych si koupit náhradní (nilonové) struny. Mám jen ty co jsou na něm od začátku a od nich žádný obal. Když jsem se ptal u nás v hudebninách tak je vůbec neprodávají a když jsem je chtěl objednat z netu objevil se problém - všude uvádějí jen čísla (tloušťku) strun a já teď podle toho nepoznám, které jsou pro mé ladění ty správné. Poradil by prosím někdo? :)
Třeba tady.http://www.hudebnishop.cz/hudebni-nastr ... ulele.html
Chce to hledat a aby u toho bylo napsáno správné ladění. :P
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Respektive u toho může být i C ladění nic tím neskazíš :)
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Jimm.ik píše:Respektive u toho může být i C ladění nic tím neskazíš :)
Nó... zvláště u levných sopránů je to znát (z vlastní zkušenosti). Pokud máš tedy hudební sluch a vadí Ti i malá odchylka, což v ladění levného ukulele bývá problém. Tak proč ten problém zvětšovat? :P
0aja

Příspěvek od 0aja »

Dobrý den, chcem si zaobstarat svoje 1. ukulele a zatial som si vybrala toto http://www.totalmusic.sk/ostatne-struno ... dt-os-ou2/
a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

0aja píše: a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
Na obrázku je koncertní ukulele.
Koncertní a sopránové ukulele se ladí stejně.
„C“ (G,C,E,A), resp.“D“(A,D,Fis,H)
Koncertní a sopránové ukulele mají stejné :idea: struny, ale pozor :!: pro „C“ nebo “D“ ladění se prodávají různé struny.
Přeji hodně úspěchů a ať Ti to hraje! :D
0aja

Příspěvek od 0aja »

kiki2 píše:
0aja píše: a chcela by som sa opítat či sa ladi tak isto ako sopranove alebo ake, kedze je to koncertné
diki
Na obrázku je koncertní ukulele.
Koncertní a sopránové ukulele se ladí stejně.
„C“ (G,C,E,A), resp.“D“(A,D,Fis,H)
Koncertní a sopránové ukulele mají stejné :idea: struny, ale pozor :!: pro „C“ nebo “D“ ladění se prodávají různé struny.
Přeji hodně úspěchů a ať Ti to hraje! :D

dakujem za poradenie tak potom ktoré struny sú na C a ktoré na D ?? napr z týchto : http://www.totalmusic.sk/?page=search&p ... mNoJ3RydWU
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Já kupoval ty fialivé. Ty mají napsáno concert a na zadní strane je AECG, průměr a napětí.
Ostatní jsem ani v obchodě neviděl. Ale když to zvětšíš, tak na jednom je napsáno tenor a na dalším baryton.
Vocko

Příspěvek od Vocko »

Zdravim.
Rád bych si koupil Lanikai ulu11 (nebo 21? Jaký je v nich rozdíl?). Problém je že v Brně ho prostě neseženu. Jak velké je zhruba riziko, že když si ho nechám poslat poštou tak dostanu neladící kus dřeva? Máte někdo nějaké zkušenosti, jaká by zhruba mohla být zmetkovost? Nikdy jsem nekupoval ani kytaru, takže nevim, jestli když člověk přijde do obchodu koupit si třeba tu kytaru tak jestli projde deset kytar a najde dve ladící nebo jsou neladící spíš vyjimky. Může mi prosím někdo nastínit situaci obchodu se strunými nástroji? :)
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“