Vliv pickguardu na zvuk(a jiné)
Pravidla fóra
Vliv pickguardu na zvuk(a jiné)
Ahoj
mám nadosah USA Standart strata, kompletně bílého, a rád bych na něm vyměnil pickguard, jednak abz líp vypadal a předevšim proto, že budu předělávat elektroniku a nechci tam mít díru po potu. Nakonec by to mělo vypadat nějak takhle:
http://www.thomann.de/gb/fender_america ... rw_oly.htm
originál Fender pickguard však stojí 1000, navíc bych asi těžko sháněl bez děr. Takže otázka je, jestli to něco ovlivní, když koupím nějakej levnější. Popř. lze si ho nechat udělat u kytaráře a na kolik to tak vyjde?
Díky
mám nadosah USA Standart strata, kompletně bílého, a rád bych na něm vyměnil pickguard, jednak abz líp vypadal a předevšim proto, že budu předělávat elektroniku a nechci tam mít díru po potu. Nakonec by to mělo vypadat nějak takhle:
http://www.thomann.de/gb/fender_america ... rw_oly.htm
originál Fender pickguard však stojí 1000, navíc bych asi těžko sháněl bez děr. Takže otázka je, jestli to něco ovlivní, když koupím nějakej levnější. Popř. lze si ho nechat udělat u kytaráře a na kolik to tak vyjde?
Díky
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Re: Vliv pikguardu na zvuk(a jiné)
No zvuk to neovlivni.myslim ze kytarar by ti neaky sesmolil..ale neakou dirku po potaku bych taky vubec neresil 
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Otázka je, co si máme představit pod pojmem: "předělávat elektroniku"(???). A pak si říci, co to udělá se zvukem. A co asi tak jiný pickguard udělá se zvukem - když je to jen jiný kus plastu(!!!) ...
Elektronika bude mít kapku složitější zapojení.
Mě jde jen o to, jestli si mám koupit origo čtyřvrstvý Fender,nebo je to jedno.
Mě jde jen o to, jestli si mám koupit origo čtyřvrstvý Fender,nebo je to jedno.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
To je tvoje věc, co si chceš koupit za pickguard. Proč chceš mít u kytary za 20 klacků složitější elektroniku (a v čem to ma plusy)? Inspiraci jsi pobral kde?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Jestli koupíš origoš nebo ne je jen na tvém pocituAsanoth píše:Mě jde jen o to, jestli si mám koupit origo čtyřvrstvý Fender,nebo je to jedno.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Už zbývá jen dořešit jakou čepici musíš mít při hraní na hlavě, aby ti to nekazilo zvuk v tvém dětském pokojíčku.... Sory ale už mě fakt tvoje pitomé nápady a dotazy se*ou.
Podepisujirain píše:Už zbývá jen dořešit jakou čepici musíš mít při hraní na hlavě, aby ti to nekazilo zvuk v tvém dětském pokojíčku.... Sory ale už mě fakt tvoje pitomé nápady a dotazy se*ou.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
No tak pickguard má jistě v přeneseném smyslu velký význam, zejména díky zabudovaným snímačům. Pokud sháníš nový pickguard, asi k tomu máš důvod (což osobně nechápu, já bych asi do MIA nevrtal). Ale budiž, každý svého štěstí strůjce. Abych nefilozofoval, zde je link na shop, kde můžeš koupit pickguardy ve všech možných kombinacích (SSS, HSS, HH, H...) Když klikneš na Wired pickguard, tak je můžeš mít i osazené.
http://yhst-50206111187217.stores.yahoo ... uards.html
PS: jediný případ bych pochopil, a to instalaci pickguardu se zabudovaným midi převodníkem...
http://yhst-50206111187217.stores.yahoo ... uards.html
PS: jediný případ bych pochopil, a to instalaci pickguardu se zabudovaným midi převodníkem...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
promin ale to mě dostaloCzechJoker píše:No tak pickguard má jistě v přeneseném smyslu velký význam, zejména díky zabudovaným snímačům. Pokud sháníš nový piskguard, asi k tomu máš důvod (což osobně nechápu, já bych asi do MIA nevrtal). Ale budiž, každý svého štěstí strůjce. Abych nefilozofoval, zde je link na shop, kde můžeš koupit pickguardy ve všech možných kombinacích (SSS, HSS, HH, H...) Když klikneš na Wired pickguard, tak je můžeš mít i osazené.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi stihnul dřív, než jsem to opravil. Já totiž hlavně zapomněl vložit ten link...
Pořád lepší, než ten pik(aču)guard v nadpisu 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Vliv pickguardu na zvuk(a jiné)
Opraveno
Jinak jsem se do téhle diskuze nechtěl pouštět, ale řešit vliv PG na zvuk? To je jedno z nejzajímavějších témat, na které jsem tu narazil
Jinak jsem se do téhle diskuze nechtěl pouštět, ale řešit vliv PG na zvuk? To je jedno z nejzajímavějších témat, na které jsem tu narazil
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No vidiš to, člověk si myslí, že ho nic nezaskočí a ejhleNero píše:Opraveno![]()
Nezapomeň, kde je hodně lidí je možné naprosto všechno
[ot] Hele, nero, bude vás moderátory hodně s*at, když budu hlásit (tím myslim pomocí nahlásit příspěvek
) chyby v nadpisech?
[/ot]
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby si někdo udělal pickguard z plechu, mohl by možná teoreticky ovlivňovat rozkmit strun i snímače.Wocass píše:Nero píše:...ale řešit vliv PG na zvuk?
-
woro90-1
CzechJoker píše:Kdyby si někdo udělal pickguard z plechu, mohl by možná teoreticky ovlivňovat rozkmit strun
-
charliealpha
Na elektrice mám ocelovej pickguard a ačkoliv je kov od snímače lehce zmagnetizován, tak zvuk kytary nijak neovlivnil.woro90-1 píše:CzechJoker píše:Kdyby si někdo udělal pickguard z plechu, mohl by možná teoreticky ovlivňovat rozkmit strun![]()
![]()
Jinak bych to viděl na akustice, ze který sem nedávno pickguard odstranil úplně a na zvuku jí to jednoznačně prospělo. Basy zmohutněly a sustain se prodloužil.
Prej jsou lidi, kteří uchem poznají jednovrstvý pickguard od třívrstvého, a v humbuckeru javorový špalíček od plastového. Ale nikdo je zatím neviděl. Říkají tomu golden ears.
A já myslel, že jsou to "placebofisté".