jak na pískání zesilovače
Pravidla fóra
jak na pískání zesilovače
ahojte mám takový problém,v moha témnatech si lide stěžují,že jim pískání vadí a je na obtíž,ale sranda je že já to mám na opak,skouším mít gain naplno nechávám struny prázdné aniž bych zeslabil kytaru,prostě pískání ne a ne,někteří si řeknete bud rád ale já bych to chtěl vyskoušet,mám kytarovou sadu http://kytary.cz/stagg-e-surf-surfstar/HN089748/
"Synku, při kažké sportovní akci není důležité jestli vyhraješ nebo prohraješ, ale jak moc se opiješ." 
Re: jak na pískání zesilovače
Na vině budou slabé snímače a kombo co nehraje nahlas ani naplno.
(Myšleno se vší slušností - ono to kombo vážně hraje ve srovnání s dražšími aparátky dost potichu; schválně ho zkus dát na plno s plným gainem a kytaru dej strunami blízko k reproduktoru - to by bylo, abys z toho alespoň trochu vazby nedostal)
(Myšleno se vší slušností - ono to kombo vážně hraje ve srovnání s dražšími aparátky dost potichu; schválně ho zkus dát na plno s plným gainem a kytaru dej strunami blízko k reproduktoru - to by bylo, abys z toho alespoň trochu vazby nedostal)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
děkuju skoušel jsem to a de to ale máš pravdu moji rodiče kytary vybírat neumí a taky šli potom nejlevnějším
ale už si šetřím na silnější kombo a ne šunku od stagg
edit:chtěl jsem se zeptat hraju 2 roky na kytaru a něco už zvládnu taks em se chtěl zeptat nějaký dobrý kombo asi do 5 nebo 6000 KČ
ale už si šetřím na silnější kombo a ne šunku od stagg
edit:chtěl jsem se zeptat hraju 2 roky na kytaru a něco už zvládnu taks em se chtěl zeptat nějaký dobrý kombo asi do 5 nebo 6000 KČ
"Synku, při kažké sportovní akci není důležité jestli vyhraješ nebo prohraješ, ale jak moc se opiješ." 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
k dosažení chtěné vazby obvykle lidi využívají držení jednoho tónu a zatlumení ostatních strun. napomáhá to prodloužení onoho tónu vazbou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ještě lehce pomáhá vibrato. Dost kytaristů na to má vlastní recept. Někdo zas například rád tluče do kytary kousek za kobylkou (nevím... mě to nepomohlo
).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
taky zalezi na uhlu, ktery je mezi kytarou a reproduktorem - s tim se daji delat docela zajimave zvukove efekty a pokud ma jeste k tomu clovek na kytare floyda, tak to je potom o to vetsi zabava
.
(treba satriani - flying in the blue dream)
taky docela pomuze pred jiz vybuzeny zesik prihodit treba overdrive ... to to potom muze vazbit i na pokojove hlasitosti. Ale jak uz tu bylo zmineno, hodne pomuzou kvalitnejsi silnejsi snimace.
(treba satriani - flying in the blue dream)
taky docela pomuze pred jiz vybuzeny zesik prihodit treba overdrive ... to to potom muze vazbit i na pokojove hlasitosti. Ale jak uz tu bylo zmineno, hodne pomuzou kvalitnejsi silnejsi snimace.
Jasně overdrive jakýkoliv booster: nebo sustainor kompresor a tak. Slabé kombo se dá rospískat i s wahem a to dělá teprv efekty 
promin co je to wah ?
wah-wah = kvákadlo
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mohlo pomoct, kdyz by ses dotknul komba. Pokud to telo trosku rezonuje, tak se to rozhejbe....
Hodně budem někde...
Ono hodne záleží na tom, čo si predstavuješ pod pojmom pískanie, či ti ide o chytenie spätnej väzby (tu stačí viac gainu do skreslenia, vhodná poloha gitary voči repráku, a pekne sa to rozväzbí) alebo ti ide o napísknuté tóny, ktoré najľahšie zahraješ pomocou umelých flažoletov (ľavou rukou normálne držíš prst na strune a pravou udrieš po strune na vhodnom mieste tak, aby sa pri údere dotkol struny aj prst, nielen hrana trsátka).
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
-
woro90-1
Jen doplním že při relativně nízké hlasitosti je možné získat dostatečnou zpětnou vazbu opřením hlavy kytary o aparát.
... spise o bednu nebo kombo, aby se tam prenasely vibrace z reproduktoru ...
Fakt slabé kombo kytaru nerozpíská aní na blízko.
Predator: no ta druhá možnost to né ta zpětná vazba nebo jak se to muříká
Dalabo: to by ses divil dal jsem hlasitost naplno a gainy taky šel jsem k zesilovači a pískalo to o stošest,ale to slábe kombo to máš pravdu protože má jen 10W
Dalabo: to by ses divil dal jsem hlasitost naplno a gainy taky šel jsem k zesilovači a pískalo to o stošest,ale to slábe kombo to máš pravdu protože má jen 10W
No taky závisí jestli píská struna nebo piští snímač který není impregnovaný :-/
-
woro90-1
Samozřejmě. Jen "bednu nebo kombo" je trochu delší než "aparát", a by jsem líný psátlunchie píše:... spise o bednu nebo kombo, aby se tam prenasely vibrace z reproduktoru ...
a woro ím že sem to nepatří ale nějaký dobrý zesík silnější neš tet co mám a by šel na něm dobře feedback?
ne dělám si srandu nějaký už lepší zesík do 5000 KČ nevěděl bys o něčem?
ne dělám si srandu nějaký už lepší zesík do 5000 KČ nevěděl bys o něčem?
Jakýkoliv (se zkreslením).
A věz, že tě to jednou začne s**t a stejně budeš koumat, jak to udělat, abys tu vazbu nechytal.
do cela mě zaujal zesilovač Randall RX25RM
http://kytary.cz/randall-rx25rm/HN099981/
FENDER Frontman F15R
http://kytary.cz/fender-frontman-f15r/HN000962/
http://kytary.cz/randall-rx25rm/HN099981/
FENDER Frontman F15R
http://kytary.cz/fender-frontman-f15r/HN000962/
Naposledy upravil(a) jailon dne 6.08.2010 19:51, celkem upraveno 1 x.