v rámci reogranizace pedalboardu jsem zauvažoval i o výměnně Boss DD-7 za něco jinčího. Hlavně s lepším inteligentnějším tapováním (nechce se mi tahat šlapka zvlášť). Ten EHX vypadá celkem zajímavě, dokázal bych někdo tyhle krabky srovnat? Popř. nějaká jinčí alternativa v téhle cenové kategorii. Thx
BOSS delaye vs. EHX MM with Hazarai
Pravidla fóra
BOSS delaye vs. EHX MM with Hazarai
Ahoj,
v rámci reogranizace pedalboardu jsem zauvažoval i o výměnně Boss DD-7 za něco jinčího. Hlavně s lepším inteligentnějším tapováním (nechce se mi tahat šlapka zvlášť). Ten EHX vypadá celkem zajímavě, dokázal bych někdo tyhle krabky srovnat? Popř. nějaká jinčí alternativa v téhle cenové kategorii. Thx
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112
kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112
kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: BOSS delaye vs. EHX MM with Hazarai
co se týče alternativy - Boss DD20 z bazaru
je ovladatelnější nohou, má větší zvukové možnosti - simulaci analogu, páskového echa... navíc výhodu displaye a možnosti přiřazení různých not na tap
má ovšem méně presetů, je větší a navíc se snaží o co nejvíce zvuků za pomoci simulací...
oproti tom u ten SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje. Má podle mně lepší reverse delay, větší možnosti looperu, dá se tam podle mně natočit více experimentálních zvuků. Přepínání presetů nohou je bohužel problematické, oproti DD-20 nemá trails (pokud si správně pamatuju, DD-20 je má) a nedá se k němu bohužel vyvést externí ftsw - nahrávání a tap je tedy na jednom tlačítku a při nahrávání je třeba ho držet
u DD-20 je na jedné šlapce tap a přepínání presetů, ale dá se vyvést externí ftsw na tap
oba delaye jsem měl/stále mám a ačkoliv mi občas pochybí širkoé zvukové možnosti DD20, stále trvám na tom, že SMMH je nejlepší delay, jaký jsem měl a na jaký jsem zatím hrál
má ovšem méně presetů, je větší a navíc se snaží o co nejvíce zvuků za pomoci simulací...
oproti tom u ten SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje. Má podle mně lepší reverse delay, větší možnosti looperu, dá se tam podle mně natočit více experimentálních zvuků. Přepínání presetů nohou je bohužel problematické, oproti DD-20 nemá trails (pokud si správně pamatuju, DD-20 je má) a nedá se k němu bohužel vyvést externí ftsw - nahrávání a tap je tedy na jednom tlačítku a při nahrávání je třeba ho držet
u DD-20 je na jedné šlapce tap a přepínání presetů, ale dá se vyvést externí ftsw na tap
oba delaye jsem měl/stále mám a ačkoliv mi občas pochybí širkoé zvukové možnosti DD20, stále trvám na tom, že SMMH je nejlepší delay, jaký jsem měl a na jaký jsem zatím hrál
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ale to přece neDark Axel píše:...SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje...
(jen blbá poznámka - samo, že je to digitál jak poleno
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
co se vzhledem?Skiner píše:Ale to přece neDark Axel píše:...SMMH je čistý digitál a na nic jiného si ani nehraje...![]()
-> co třeba vzhled, módy Echo a ten modulovanej delay (vlastnosti relevantní v daném pořadí)
(jen blbá poznámka - samo, že je to digitál jak poleno)
mód echo má hlavní výhodu v tom přimíchávání reverbu, jinak v módu Multi-tap nastavíš velmi podobné, ne li stejné dozvuky, když víš jak s tím zacházet
a modulovaný delay... to snad není výsadou analogů, ne?
nechci nějak flejmit, to vůbec
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, vyloženě digitál jak poleno to není (to je třeba Nova Delay / Repeater od TCE), ale digitální to je dost. Má to sice nějaké features, co se většinou objevují u analogů, ale pořád zní digitálně a nesnaží se hrát jako analog - to echo pořád zní jako digi. (Jinak tu modulaci chorus / vibrato má i ten TCE RPT.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vyzkoušej, co sedne
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.