Co se týče samotnýho učení, tak nejefektivnější varianta je učitel, nebo prostě kdokoliv, kdo to momentálně "umí líp".
Směle do toho, nikdy není pozdě začít. Ať to hraje!
už je to 2 a půl roku tak se pochlub jak si dopadlmartin w. píše:Nikdy jsem nehrál na žádný hudební nástroj. Je mi 28. Máte někdo představu, jak dlouho by mi asi tak trvalo, než bych se naučil zahrát pár písniček? Řekněme, že bych tomu věnoval 4 hodiny týdně.
Díky za rady

A můžeš teda začátečníkovi něco doporučit? Otřepanej boj klasický kniha × e-book&net nikoho nezajímá.Jimmy2 píše:Bych se trochu zastal knih...Z meho pohledu: k youtubu bych se moc nedonutil (nutnost neco dobreho hledat, spatna citelnost, dostupnost).. kdezto knizka (rozumej papir) me preklene tyhle zacatecnicke vyhovorky a tvrde vyzaduje splnene etudy..
I tak tomu zdaleka nedavam, kolik bych chtel, ale je pro me o hodne jednodussi proste otevrit na zalozene strane a hrat, nez neco kutit a zobrazovat na PC... PC je navic jen "krabice", ale kdyz jdu kolem skrinky, na ktere mam trsa, metronom a knizecku, tak se stydim ze jsem necvicil a svadi me to k tomu
Ale po knize nebolí hlava a těžko tě někdo najde pod vlivem knihy sedět v otevřené kabince opřeného o držák hajzlpapíru a s louží natráveného chlastu před sebouKamahl píše:Štefl by byl eventuelně dobrej, ale za ty prachy radši vezmu kytaru a v hospodě se toho za jeden večer přiučim víc.
Doporučit asi ne, protože na elektriku znám jen jednu. Tuším že se to jmenuje Elektrická kytara, nevím přesně od koho, ale má polodlouhé vlasy a cernobilyho les paula na obalce tusim...Kamahl píše:Jimmy2 píše:A můžeš teda začátečníkovi něco doporučit?

martin w. píše:Nikdy jsem nehrál na žádný hudební nástroj. Je mi 28. Máte někdo představu, jak dlouho by mi asi tak trvalo, než bych se naučil zahrát pár písniček? Řekněme, že bych tomu věnoval 4 hodiny týdně.
Díky za rady
No snad už začal, za 2,5 roku se snad naučil nějaký songypupack píše:martin w. píše:Nikdy jsem nehrál na žádný hudební nástroj. Je mi 28. Máte někdo představu, jak dlouho by mi asi tak trvalo, než bych se naučil zahrát pár písniček? Řekněme, že bych tomu věnoval 4 hodiny týdně.
Díky za rady
já začal hrát ve 26 letech a pár písniček umímna věku nezáleží, kup si kytaru a prostě se uč, nejhorší je přetrpět první rok, chce to jen trpělivost a nezvdát to - ale to platí u všeho
takže bych ukončil "fórumování" o tom jestli hrát či né, a začal
Zdar, snad Tě nasměruji zase správným směrem. S tím, že učení má mít nějaký řád, máš rozhodně pravdu. Nicméně. Jako úplný samouk (snad jsem pochopil správně, že v tom jedeš totálně "na vlastní pěst") si prostě chca nechca projdeš tím, že budeš muset přijít na to, jakým způsobem se v tom pohybovat. A až potom se začneš trochu efektivně někam ubírat. Nikdo Ti prostě neřekne:"Tady máš akord XY, takhle se drží, ty to držíš jak Žižka telefon. Teď si deset minut tady přehazuj akordy XY a YZ."MirdaPr. píše:...
PodepisujiDL píše: I cesta může být cíl.

Poslušně hlásím,že jsem opět zde.No já jsem z Frenštátu pod Radh.Jinak ještě se chci zeptat.Učit se oblíbené písně a motivy z nich a nebo drtit nějákou školu což zrovna zábavné není.A nebo kombinace obojího.Mám doma Štefla a internetové školy mi příjdou těžké a ještě neumím anglicky.DL píše:Mirda: Tak nám napiš, kde bydlíš. Třeba někde blízko najdeš kytaristu tady z fóra.
Kombinace. Na začátek chvilku trénovat jen prsty (třeba podle Henycha na YouTube, link - viz výše) a pak zkoušet oblíbeného songy.MirdaPr. píše:Učit se oblíbené písně a motivy z nich a nebo drtit nějákou školu což zrovna zábavné není.A nebo kombinace obojího.Mám doma Štefla a internetové školy mi příjdou těžké a ještě neumím anglicky.