Blues, Rock'n'Roll
Pravidla fóra
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blues, Rock'n'Roll
Jedna pololubovka se mi tu potuluje, kdybys byl někde z okolí, není problém na ni sáhnout
Tvarově je to volná variace na LP, 2x f otvor, po seřízení u kytaráře.

-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
To mi nabízíš pordej ? (nevim jestli jsem to dobře pochopil, jestli jo, cena?
)
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Asi ji budu dávat pryč, pokud bys chtěl víc info, pls SZ.
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Rád byhc ti SZ poslal, ale píše mi to, že někteří uživatelé (ty) mají zakázané přijímat SZ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To si CzechJoker musel nastavit sám...Pepe.killer píše:Rád byhc ti SZ poslal, ale píše mi to, že někteří uživatelé (ty) mají zakázané přijímat SZ
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, jo. Je to tak, kdysi jsem to kvůli jakémusi spamu zakázal. Takže to zase povolím.
Edit: povoleno.
Edit: povoleno.
- 60'Rock_N'_Roll
Kamahl píše:Ale prd. Už první krok je pochybnej. Blues? Cokoliv. Strat, tele, LP... To není jazz, že potřebuješ tón kulatej jak ta kulička...
Chlape, zahraj si někdy dvou hodinovej bluesovej koncert. A zjistíš, jaká je lubovka výhra. A to se nebavím o zvuku.
Bez tý omáčky, prosím. K věci. Já vím, co lubovka znamená, ale blues nejsou jen dutý kejtry...60'Rock_N'_Roll píše:Chlape, zahraj si někdy dvou hodinovej bluesovej koncert. A zjistíš, jaká je lubovka výhra. A to se nebavím o zvuku.Kamahl píše:Ale prd. Už první krok je pochybnej. Blues? Cokoliv. Strat, tele, LP... To není jazz, že potřebuješ tón kulatej jak ta kulička...
- 60'Rock_N'_Roll
Zase se bavíš o zvuku. Zvuk at si má kazdej jakej se mu líbí. Já ti jen ríkám, ze lubovka nebo polo je v bluesu prostě výhra. Na plný čáre. Pokud tohle nechápeš, tak nevíš, co to je lubovka...
Bez omáčky..? To nejde. To je na tom to kouzlo.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Otázka zněla proč je to výhra?60'Rock_N'_Roll píše:Zase se bavíš o zvuku. Zvuk at si má kazdej jakej se mu líbí. Já ti jen ríkám, ze lubovka nebo polo je v bluesu prostě výhra. Na plný čáre. Pokud tohle nechápeš, tak nevíš, co to je lubovka...
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- 60'Rock_N'_Roll
To je jako kdyz se zeptáš fetáka na pocit pri heroinu. Jinej princip.
A ani nějak nechci tady popisovat, co já sem pri tom cítil. At ten koho to zajímá si na to príjde sám. Bud to cítíte a nebo ne. Je to prostě něco v tý kytare.
A ani nějak nechci tady popisovat, co já sem pri tom cítil. At ten koho to zajímá si na to príjde sám. Bud to cítíte a nebo ne. Je to prostě něco v tý kytare.
60'Rock_N'_Roll: radši sklapni hřebínek, takovou aroganci jsem tu už dlouho nečetl, minimálně by ses měl chovat jinak než jako sobec vůči jiným. Přispěješ nic neříkajícím žvástem a pak to odmítáš rozebrat. Nejsi jediný na foru, kdo držel pololubovku a lubovku, tak tu nedělej z lidí blbce.
- 60'Rock_N'_Roll
O to sem se ani nikdy nesnazil. Ani nechtěl. Jen, kdyz je na téma blues, tak ani jeden nevíme, co to vlastně je, protoze pochybuju, ze je tu nějaký černoch. A všichni se tu snazíme mluvit o věcech, který jsou bělochovi na míle vzdálený. Pro mne je lubovka výhra. A at si na to kazdej po čase príjde sám.
Abych to nejak cizojazycne shrnul, jelikoz me k tomuhle nenapada trefnejsi komentar: "Oh jeez, not this shi* again"
Skvele si podotknul ze pro tebe je lubovka vyhra, tak uz tady prosimte nehazej obecny "bluesovy rozumy", a to jestli to hraje cernej, modrej nebo zelenej sem prosim nemotej uz vubec 
- ...EDGE...
Inu, tema se jmenuje blues a rock'n'roll, takze snad to uplne OT neni...
Blues, stejne jako folk, je tzv. hudba obycejnych lidi ("folk music"), a myslet si ze jen proto, ze prvni bluesmani byli cernosi, ze jimi nemuzou dnes byt belosi, je divne, ne? Neni to o nejakem cernem feelingu v te hudbe, jde o to, ze psali o utrpeni a strastech zivota, o tom jake jim podminky ve vetsine dvacateho stoleti svet pripravil. Ted, kdyz otroctvi skoncilo, neni duvod rikat, ze belosi nemaji pravo na blues. A ze je (polo)lubovka vyhra? No prosim, kdyz ji mas tak rad, ale co by bluesmani sveho casu dali za Les Paula nebo Strata....To ze je lubovka stavena na blues neznamena ze je blues staveny na lubovku.
Blues, stejne jako folk, je tzv. hudba obycejnych lidi ("folk music"), a myslet si ze jen proto, ze prvni bluesmani byli cernosi, ze jimi nemuzou dnes byt belosi, je divne, ne? Neni to o nejakem cernem feelingu v te hudbe, jde o to, ze psali o utrpeni a strastech zivota, o tom jake jim podminky ve vetsine dvacateho stoleti svet pripravil. Ted, kdyz otroctvi skoncilo, neni duvod rikat, ze belosi nemaji pravo na blues. A ze je (polo)lubovka vyhra? No prosim, kdyz ji mas tak rad, ale co by bluesmani sveho casu dali za Les Paula nebo Strata....To ze je lubovka stavena na blues neznamena ze je blues staveny na lubovku.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 14.08.2010 11:38, celkem upraveno 1 x.
OT to neni, ale at se z toho nestane mlaceni prazdny slamy - docela intenzivne jsme to kdysi probirali tady - skupiny-a-hudebnici/mate-radi-blues-t3219-140.html...EDGE... píše:Inu, tema se jmenuje blues a rock'n'roll, takze snad to uplne OT neni...
Blues, stejne jako folk, je tzv. hudba obycejnych lidi ("folk music"), a myslet si ze jen proto, ze prvni bluesmani byli cernosi, ze jimi nemuzou dnes byt belosi, je divne, ne? Neni to o nejakem cernem feelingu v te hudbe, jde o to, ze psali o utrpeni a strastech zivota, o tom jake jim podminky ve vetsine dvacateho stoleti svet pripravil. Ted, kdyz otroctvi skoncilo, neni duvod rikat, ze belosi nemaji pravo na blues. A ze je (polo)lubovka vyhra? No prosim, kdyz ji mas tak rad, ale co by bluesmani sveho casu dali za Les Paula nebo Strata....
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
Nemá cenu se tady dohadovat.
ke kytare: Našetri si. Tohle neni zrovna dobrá cena pro kytaru. Našetri pět a bude to pochopitelně o hodně lepší. A kdyz strat, tak kup Squier, klasickej strat vzhled...
ke kytare: Našetri si. Tohle neni zrovna dobrá cena pro kytaru. Našetri pět a bude to pochopitelně o hodně lepší. A kdyz strat, tak kup Squier, klasickej strat vzhled...
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Volal jsem k Humlvo, doporučili mi tuhle že jí budou mít v akci příští týden a že jim ty cortky přijdou lepšší, takže už ty bullet straty moc neberou, takže tam jedu vyzkoušet.Kamahl píše:Co chceš slyšet?Pepe.killer píše:A co říkáte na tuto? http://kytary.cz/cort-g210/HN102532/Poměrně spolehlivá značka, díky snímačům má univerzální využití... Když sedne do ruky, tak myslím není co řešit.
![]()
60'Rock_N'_Roll píše:Nemá význam jaký člověk to hraje..?![]()
Srovnej blues černej a bílej. Však jedinej bluesovej bílej hráč známej je snad jen Eric. A i ten jde poznat v duu Eric, B.B.
Blues je prostě černá hudba. To samý, jako kdyby se banda kluků z vesnice u slovensko-madarskejch hranic rozhodla, ze bude hrát čínskou lidovou hudbu. Taky se nikdy ani krokem nepriblízej.
Ano blues se dá hrát na všechno. Kdyz uz. Taky si ho po večerech nehraju jen na lubovku, ale i les paul, strat, tele, taky paráda a zní to fajn. Ale lubovka, na lubovku to u mne nikdy mít nebude.
Mylsim že to řekl sám Muddy Waters, něco ve smyslu: Bílý uměj hrát blues stejně dobře jako my, ale zpívat fakt neumí. (Samozřejmě si nepamatuju jak to přesně bylo, ale v tomhle smyslu)