Blues, Rock'n'Roll

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Re: Blues, Rock'n'Roll

Příspěvek od Pepe.killer »

Bral bych ho hned, ale ty peníze nemám :D :cry:
Obrázek
Obrázek
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Jedna pololubovka se mi tu potuluje, kdybys byl někde z okolí, není problém na ni sáhnout ;) Tvarově je to volná variace na LP, 2x f otvor, po seřízení u kytaráře.
Obrázek
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

To mi nabízíš pordej ? (nevim jestli jsem to dobře pochopil, jestli jo, cena? :D )
Obrázek
Obrázek
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Asi ji budu dávat pryč, pokud bys chtěl víc info, pls SZ.
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Rád byhc ti SZ poslal, ale píše mi to, že někteří uživatelé (ty) mají zakázané přijímat SZ
Obrázek
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pepe.killer píše:Rád byhc ti SZ poslal, ale píše mi to, že někteří uživatelé (ty) mají zakázané přijímat SZ
To si CzechJoker musel nastavit sám...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Hehe, jo. Je to tak, kdysi jsem to kvůli jakémusi spamu zakázal. Takže to zase povolím.
Edit: povoleno.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Kamahl píše:Ale prd. Už první krok je pochybnej. Blues? Cokoliv. Strat, tele, LP... To není jazz, že potřebuješ tón kulatej jak ta kulička...

Chlape, zahraj si někdy dvou hodinovej bluesovej koncert. A zjistíš, jaká je lubovka výhra. A to se nebavím o zvuku.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

60'Rock_N'_Roll píše:
Kamahl píše:Ale prd. Už první krok je pochybnej. Blues? Cokoliv. Strat, tele, LP... To není jazz, že potřebuješ tón kulatej jak ta kulička...
Chlape, zahraj si někdy dvou hodinovej bluesovej koncert. A zjistíš, jaká je lubovka výhra. A to se nebavím o zvuku.
Bez tý omáčky, prosím. K věci. Já vím, co lubovka znamená, ale blues nejsou jen dutý kejtry... :roll: Pleteš do toho jazz.
60'Rock_N'_Roll

Zase se bavíš o zvuku. Zvuk at si má kazdej jakej se mu líbí. Já ti jen ríkám, ze lubovka nebo polo je v bluesu prostě výhra. Na plný čáre. Pokud tohle nechápeš, tak nevíš, co to je lubovka...

Bez omáčky..? To nejde. To je na tom to kouzlo.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

60'Rock_N'_Roll píše:Zase se bavíš o zvuku. Zvuk at si má kazdej jakej se mu líbí. Já ti jen ríkám, ze lubovka nebo polo je v bluesu prostě výhra. Na plný čáre. Pokud tohle nechápeš, tak nevíš, co to je lubovka...

Bez omáčky..? To nejde. To je na tom to kouzlo.
Otázka zněla proč je to výhra? :) Určitě to dokážeš vysvětlit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
60'Rock_N'_Roll

To je jako kdyz se zeptáš fetáka na pocit pri heroinu. Jinej princip.

A ani nějak nechci tady popisovat, co já sem pri tom cítil. At ten koho to zajímá si na to príjde sám. Bud to cítíte a nebo ne. Je to prostě něco v tý kytare.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

60'Rock_N'_Roll: radši sklapni hřebínek, takovou aroganci jsem tu už dlouho nečetl, minimálně by ses měl chovat jinak než jako sobec vůči jiným. Přispěješ nic neříkajícím žvástem a pak to odmítáš rozebrat. Nejsi jediný na foru, kdo držel pololubovku a lubovku, tak tu nedělej z lidí blbce.
60'Rock_N'_Roll

O to sem se ani nikdy nesnazil. Ani nechtěl. Jen, kdyz je na téma blues, tak ani jeden nevíme, co to vlastně je, protoze pochybuju, ze je tu nějaký černoch. A všichni se tu snazíme mluvit o věcech, který jsou bělochovi na míle vzdálený. Pro mne je lubovka výhra. A at si na to kazdej po čase príjde sám.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Abych to nejak cizojazycne shrnul, jelikoz me k tomuhle nenapada trefnejsi komentar: "Oh jeez, not this shi* again" :lol: Skvele si podotknul ze pro tebe je lubovka vyhra, tak uz tady prosimte nehazej obecny "bluesovy rozumy", a to jestli to hraje cernej, modrej nebo zelenej sem prosim nemotej uz vubec :lol:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Inu, tema se jmenuje blues a rock'n'roll, takze snad to uplne OT neni...
Blues, stejne jako folk, je tzv. hudba obycejnych lidi ("folk music"), a myslet si ze jen proto, ze prvni bluesmani byli cernosi, ze jimi nemuzou dnes byt belosi, je divne, ne? Neni to o nejakem cernem feelingu v te hudbe, jde o to, ze psali o utrpeni a strastech zivota, o tom jake jim podminky ve vetsine dvacateho stoleti svet pripravil. Ted, kdyz otroctvi skoncilo, neni duvod rikat, ze belosi nemaji pravo na blues. A ze je (polo)lubovka vyhra? No prosim, kdyz ji mas tak rad, ale co by bluesmani sveho casu dali za Les Paula nebo Strata....To ze je lubovka stavena na blues neznamena ze je blues staveny na lubovku.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 14.08.2010 11:38, celkem upraveno 1 x.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

...EDGE... píše:Inu, tema se jmenuje blues a rock'n'roll, takze snad to uplne OT neni...
Blues, stejne jako folk, je tzv. hudba obycejnych lidi ("folk music"), a myslet si ze jen proto, ze prvni bluesmani byli cernosi, ze jimi nemuzou dnes byt belosi, je divne, ne? Neni to o nejakem cernem feelingu v te hudbe, jde o to, ze psali o utrpeni a strastech zivota, o tom jake jim podminky ve vetsine dvacateho stoleti svet pripravil. Ted, kdyz otroctvi skoncilo, neni duvod rikat, ze belosi nemaji pravo na blues. A ze je (polo)lubovka vyhra? No prosim, kdyz ji mas tak rad, ale co by bluesmani sveho casu dali za Les Paula nebo Strata....
OT to neni, ale at se z toho nestane mlaceni prazdny slamy - docela intenzivne jsme to kdysi probirali tady - skupiny-a-hudebnici/mate-radi-blues-t3219-140.html :)
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

A co říkáte na tuto? http://kytary.cz/cort-g210/HN102532/ :D
Obrázek
Obrázek
60'Rock_N'_Roll

Nemá cenu se tady dohadovat.

ke kytare: Našetri si. Tohle neni zrovna dobrá cena pro kytaru. Našetri pět a bude to pochopitelně o hodně lepší. A kdyz strat, tak kup Squier, klasickej strat vzhled...
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Kamahl píše:
Pepe.killer píše:A co říkáte na tuto? http://kytary.cz/cort-g210/HN102532/ :D
Co chceš slyšet? :D Poměrně spolehlivá značka, díky snímačům má univerzální využití... Když sedne do ruky, tak myslím není co řešit. :wink:
Volal jsem k Humlvo, doporučili mi tuhle že jí budou mít v akci příští týden a že jim ty cortky přijdou lepšší, takže už ty bullet straty moc neberou, takže tam jedu vyzkoušet.

60'Rock_N'_Roll píše:Nemá význam jaký člověk to hraje..? :shock:

Srovnej blues černej a bílej. Však jedinej bluesovej bílej hráč známej je snad jen Eric. A i ten jde poznat v duu Eric, B.B.

Blues je prostě černá hudba. To samý, jako kdyby se banda kluků z vesnice u slovensko-madarskejch hranic rozhodla, ze bude hrát čínskou lidovou hudbu. Taky se nikdy ani krokem nepriblízej.

Ano blues se dá hrát na všechno. Kdyz uz. Taky si ho po večerech nehraju jen na lubovku, ale i les paul, strat, tele, taky paráda a zní to fajn. Ale lubovka, na lubovku to u mne nikdy mít nebude.

Mylsim že to řekl sám Muddy Waters, něco ve smyslu: Bílý uměj hrát blues stejně dobře jako my, ale zpívat fakt neumí. (Samozřejmě si nepamatuju jak to přesně bylo, ale v tomhle smyslu)
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“