Jednosložkovej je jasnej to jocore88 píše: jedmosložkovej lak to je snad jasnya dvouslozkovej je lak a tuzidlo bez neho ti to proste nezaschne . musi se tam davat v urcitym pomeru kdyz ho tam das moc tak to schne rychle a kdyz malo tak to schne pomalu nebo vubec. ty dvouslozkovy by meli bejt odolnejsi Ale. zalezi na kvalite toho laku
lakování kytary
Re: lakování kytary
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Existujou i trojsložkový:) Třeba různý ty epoxidový pryskyřice. Dvojsložkový bejvaj polyuretany. Jak říká core88, přidáváš do něj tužidlo, který jednak způsobí, že to vůbec zatvrdneaivn86 píše:Může mi to někdo vysvětlit hlavní rozdíl mezi dvou a jedno složkovými laky? Já to totiž pořád nějak nepochopil. Jako teda je mi jasný, že ten dvou složkový je ze dvou složekAle jaké to jsou?
Jaké se používají na co, jaké mají výhody atd.
Protože mě se vždycky někde zepatají jaký lak jsem použil na toto a toto. Jestli dvou složkový nebo ne. A já vím kůlový co po mě chtějí. Já vím, že mám v ruce pixlu laku a to je všechno
V tomhle oboru jsem fakt hroznej amatér.
Zdravím,
můžu se zeptat, nevíte náhodou, co by cca stálo přelakování kytary stratovýho tvaru? Kupuju ojetou kytaru, ale do budoucna bych jí chtěl mít v jiný barvě (a taky v laku mít nějakej obrázek (blesk)). Takže..sundat lak, udělat kresbu, nalakovat.
můžu se zeptat, nevíte náhodou, co by cca stálo přelakování kytary stratovýho tvaru? Kupuju ojetou kytaru, ale do budoucna bych jí chtěl mít v jiný barvě (a taky v laku mít nějakej obrázek (blesk)). Takže..sundat lak, udělat kresbu, nalakovat.
Dean Icon ftw.
Nějakej kámoš ti to v garáži udělá za 500,- , ale profesionální lakování i s airbrushem bude za pár tisíc. Tím neříkám 5tis. :Ale počítal bych tak 1000-2000,-. Ale je to jenom můj odhad.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Já teď psal pár airbrusherům a za blesky chtěli 4-5 tisíc, což jsem řekl, že teda ne, já jsem taky chtěl blesky...ale nejlíp človšk udělá, když si to zjistí sám, ve svým kraji.
Tak to jsem trochu podcenil 
5 táců za blbej obrázek blesku??? no to mě *****
hm, zkusím obepsat kytaráře v okolí a uvidím no....to mě přijde strašně přemrštěný ta cena..
hm, zkusím obepsat kytaráře v okolí a uvidím no....to mě přijde strašně přemrštěný ta cena..
Dean Icon ftw.
Hoši já taky valil bulvy, abyste nemysleli, že kecám : Dobrý den. Pro kalkulaci potřebuji vidět předlohu , tzn. složitost malby. malba je prováděna velice kvalitními barvami Standox, které zaručují vysokou škálu barevnosti, a barvostálosti. Malba je prováděna barvou bez laku - takzvanými bázemi a zafixována vícevrstvým lakováním čirým akrylátovým lakem, který pak několikanásobně zajišťuje životnost malby a chrání ji před poškozením. Pokud se jedná pouze o tělo kytary bez krku, tak se ceny pohybují od 4,5 ticíc korun . Čím je malba složitější, tím je samozřejmě úměrně i vyšší cena. Aby byla práce se zárukou, tak vrchní lakování provádím sám. Pokud Vás mé informace neodradily, prosím o zaslání fota kytary a návrhu malby, který jste zmiňoval.
Ale měl jsem nabídku od uživatele mm-art, co sem chodí a ten mi dal nabídku mezi 1000-1400, s tím, že by to zalakoval 3mi vrstvami kvalitního laku, sám by si obrousil podklad ( stačilo by jen zmatnint povrch ) , takže pokud jsi z jižních čech, tak by ti to udělal když mu napíšeš
tohle mi napsal : Čau, jsem z Milevska (jižní Čechy) . Ceny jsou dle požadavku-času-podkladu.
Pokud máš kytaru v černém laku ( kvalitní podklad), tak po odstrojení si jí srovnám jemnym papírem a rovnou mohu fouknout "blesky"... to vidím celkem na cca 3 hodinky práce + náklady a poté jí zalakuji alespoň 3mi vrstvami kvalitního laku PPG = cca 1.000 až 1.400,- celkem. Není problém v ceně i nějaký nápisy...
Je to muj koníček-přivýdělek. Dělám převážně motorky a helmy, ale el.kytara není žádnej rozdíl.
Ale měl jsem nabídku od uživatele mm-art, co sem chodí a ten mi dal nabídku mezi 1000-1400, s tím, že by to zalakoval 3mi vrstvami kvalitního laku, sám by si obrousil podklad ( stačilo by jen zmatnint povrch ) , takže pokud jsi z jižních čech, tak by ti to udělal když mu napíšeš
Pokud máš kytaru v černém laku ( kvalitní podklad), tak po odstrojení si jí srovnám jemnym papírem a rovnou mohu fouknout "blesky"... to vidím celkem na cca 3 hodinky práce + náklady a poté jí zalakuji alespoň 3mi vrstvami kvalitního laku PPG = cca 1.000 až 1.400,- celkem. Není problém v ceně i nějaký nápisy...
Je to muj koníček-přivýdělek. Dělám převážně motorky a helmy, ale el.kytara není žádnej rozdíl.
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
jo sorry, plácnul jsem:) Polyestery jsou trojsložkovýworo90-1 píše:Epoxy jsou zásadně dvojsložkové.
-
woro90-1
Pokud vím, minimálně laminační polyestery jsou také dvojsložkové, ale často se používají urychlovačePlumm píše:jo sorry, plácnul jsem:) Polyestery jsou trojsložkovýworo90-1 píše:Epoxy jsou zásadně dvojsložkové.
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Stejně jako existujou trojsložkový epoxidy a jednosložkový polyuretany, existujou dvojsložkový polyesteryworo90-1 píše:Pokud vím, minimálně laminační polyestery jsou také dvojsložkové, ale často se používají urychlovačePlumm píše:jo sorry, plácnul jsem:) Polyestery jsou trojsložkovýworo90-1 píše:Epoxy jsou zásadně dvojsložkové.
-
woro90-1
Jojo, a jakožto modelář se s výjimkou dvojsložkového polyesteru setkávám běžně
Tak mě napadlo: Nevíte někdo o nějakém jednoduchém receptu na houslový lak nebo něco podobného, aspoň náhražku? Kalafunu, lněný olej, terpentýn a líh buď mám nebo jsem schopen si opatřit, ale nevím jaké mají být poměry složek a kudy do toho nejlépe...
Tak mě napadlo: Nevíte někdo o nějakém jednoduchém receptu na houslový lak nebo něco podobného, aspoň náhražku? Kalafunu, lněný olej, terpentýn a líh buď mám nebo jsem schopen si opatřit, ale nevím jaké mají být poměry složek a kudy do toho nejlépe...
http://sandragon-sandragon.blogspot.com ... chive.html zkus tady jestli něco nenajdeš...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
nebo se zkus kouknout na tdpri.com - tam se takovýhle věci v homemade sekci řeší každou chvíly...woro90-1 píše:Samá damara a kopály
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Taky se na něco zeptám... Budu lakovat svoje tele a až do teď jsem myslel, že to bude OK, ale vyskytl se menší problém
Usmyslel jsem si, že bude v růžový barvě (Shell pink
) jenže netušim kde jí sehnat. Kdyby jste třeba měli nápady tak bych byl rád.
Hodlám použít nitro, ale samotná barevná vrstva by se dala provést i něčim jinym a pak zalakovat kdyby nebylo zbytí
To s sebou ale nese úskalí laků spolu nepěkně reagujících (třeba nitro s akrylátem se perou - ale to mám jen z doslechu)
Usmyslel jsem si, že bude v růžový barvě (Shell pink
Hodlám použít nitro, ale samotná barevná vrstva by se dala provést i něčim jinym a pak zalakovat kdyby nebylo zbytí
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
-
woro90-1
Nitro s akrylovým sprejem skutečně nejde dohromady. Ozkoušeno. Jako nejjednodušší možnost bych viděl sehnat si pigment a růžovou si natónovat sám. Nitrocelulózovou. Protože bílý nitroemail není takový problém sehnat.
dík za radu...asi to bude fakt nejjednoduššíworo90-1 píše:Nitro s akrylovým sprejem skutečně nejde dohromady. Ozkoušeno. Jako nejjednodušší možnost bych viděl sehnat si pigment a růžovou si natónovat sám. Nitrocelulózovou. Protože bílý nitroemail není takový problém sehnat.
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Pokud chceš lakovat housle tak je nejlepší šelak. Nic jiného se na drahý housle nepoužívá. Tahle věc se dá koupit normálně v prodejně barvy laky, pokud teda za něco stojí. U nás to mají. Prodává se to na váhu a je to zatraceně drahý. Ovšem v množství které je potřeba na nástroj to není zase tak hrozný. Jsou to takové lístečky jakoby pryskyřice nebo něco takového. Ty se rozpustí v lihu a poté se to např. hadrem nanáší na tělo nástroje.woro90-1 píše: Tak mě napadlo: Nevíte někdo o nějakém jednoduchém receptu na houslový lak nebo něco podobného, aspoň náhražku? Kalafunu, lněný olej, terpentýn a líh buď mám nebo jsem schopen si opatřit, ale nevím jaké mají být poměry složek a kudy do toho nejlépe...
Cituji Guitar-makers.com:
Šelak (Francouzská politura, lihový lak): tradiční lak (pryskyřice tvořená samičkami červce lakového - Indie, Thajsko - která se rozpouští v lihu, popřípadě se míchá s dalšími pryskyřicemi, které dodávají laku požadované vlastnosti), používaný po staletí na hudební nástroje. Dodnes se používá na smyčcové nástroje, ale i na ostatní kvalitní strunné nástroje.
Jeho mechanické vlastnosti ho řadí mezi nejvhodnější materiály - poměrně tvrdý a odolný, hůře odolává otěru, laková vrstva je velmi tenká, snadno opravitelný, po celou dobu životnosti, výborné rezonanční vlastnosti. Hmatový vjem je velmi příjemný i při vysokém lesku.
Nelze jej stříkat, nanáší se pouze ručně, a to buď štětcem - nižší estetická kvalita výsledného povrchu - nebo klasicky, tedy polnou - smotek vlněné látky, překrytý lněnou nebo jinou přírodní látkou - krouživými pohyby. Denně lze přidat pouze několik tenkých vrstviček, aby nedošlo k poškození předchozích vrstev.
Časová náročnost na akustické kytaře se pohybuje okolo měsíce práce, pokud má výsledek vypadat dlouhodobě dobře. Urychlením tohoto procesu dochází k propadání laku do pórů dřeva, práskání lakové vrstvy a k jejímu zmatnění.
U akustických nástrojů jednoznačně přispívá ke kvalitě zvuku nástroje. U elektrických nástrojů se cení spíše jeho estetické vlastnosti.
Vyžaduje občasnou údržbu či obnovu.