Hamu - tam je skoro nereálný se dostat, pokud se na to fakt nepřipravuješ ze základky od dětství...fakt musíš umět výborně hrát, prostě jako člověk, co vyleze z konzervy...plus ten extrem teorie, a plus, musíš vykázat talent v kompozici, a to vůbec neni pr*el...chápeš, to je něco jineho, než za sebe poskládat čtyři akordy, a v nich tvořit nějakou melodickou linku.....
Reálnější je dostat se na Famu na zvuk (ale jako taky je to šílený), kde sice budeš studovat zvuk k filmu, ale ke skladbě to má strašně blízko, a budeš mít i lepší uplatnění....a možná se ke psaní někdy dostaneš....
Taky je potřeba si spočítat, kolik se u nás točí za rok filmů, a kolik lidí každoročně z těhle škol vylejzá s titulama...a kolik lidí bez štemplu se timhle zabejvá....viz. třeba Kájínek, a V.N. Bárta

Taky věc, že kdo u nás píše k filmům, tak má strašně moc hudebních aktivit kolem......třeba z poslední doby mě napadá Matásek....
Pak si řekneš, tak půjdu psát do světa....
a pak je potřeba si poslechnout geniální filmový skladatele - Hans Zimmer, Alan Silvestri, Basil Poledouris, Ennio Morricone, James Newton Howard - nikdo další mě teď zrovna nenapadá - fakt si projeď jejich tvorbu, a uvědomíš si, jak je to do prdele těžký, a že jen málokdo dokáže něco takovehleho napsat pro daný momenty filmu
Já když třeba poslouchám zmiňovaneho Hanse Zimmera, tak jednoduše nechápu, kde se to v něm bere, nebo kam na to sakra chodí