Hraní perkusivního úhozu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Atterdag

Hraní perkusivního úhozu

Příspěvek od Atterdag »

Mám opravdu hloupý, ale zásadní dotaz. Když hraju perkusivní úhoz směrem dolů, hraju ho trsátkem a ztluím "podmalíkovou částí" ruky, že?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Hraní perkusivního úhozu

Příspěvek od Nero »

Ano. Jde o skoro současný úder trsátkem a malíkovou hranou do strun. Poloha ruky a přesné "načasování" se musí vyzkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atterdag

Příspěvek od Atterdag »

Děkuju Nero, koupil jsem si nakonec LAG 4S100 a snažím se ve třiceti dohnat, co jsem v mládí zameškal:)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak hodně štěstí a rychlé pokroky - na hraní není nikdy pozdě. A s LAGem to jistě půjde dobře :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atterdag

Příspěvek od Atterdag »

Ještě pro upřesnění, není to zahrání dolů a potom ztlumení úderu, ale zahrání dolů a jakoby současné bouchnutí, že?
loos

Příspěvek od loos »

že se do toho tayk vložim...Je to "skoro" současně, musí na chvilinku zaznít tón (úhoz trsátkem) a hned potom ho zatlumit malíkovou hranou s tím, že to musí udělat ten perkusivní zvuk takže to je docela razantní...to přesný načasování si musíš vyladit sám :idea:
BTW máš můj velkej obdiv, že máš vůli se učit v tomhle věku :twisted:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Simtě, 30 není žádnej věk ;) 8)
Atterdag

Příspěvek od Atterdag »

Jsem učitel:)
loos

Příspěvek od loos »

Sadam.S píše:Simtě, 30 není žádnej věk ;) 8)
věk i jeden rok :mrgreen:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jsem učitel:)
Na, und?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Atterdag píše:Jsem učitel:)
Z toho si nic nedělej, nemusíš se za to stydět.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Podle mě je, pokud nemluvíme opravdu o raném věku, kdy je to poznat (dejme tomu do 10 let), případně o extrému (70-80 let, kdy už přeci jen hlava není to, co bývala, pořádně neslyšíš (což ale může bejt výhoda :D) a ruce už můžou bejt taky "míň šikovný", pokud nejsou trénovaný), prakticky jedno, kdy začneš. Záleží to spíš na tom, kolik tomu jsi ochoten věnovat času a snahy ;)
NHK

Příspěvek od NHK »

Sadam.S píše:Podle mě je, pokud nemluvíme opravdu o raném věku, kdy je to poznat (dejme tomu do 10 let), případně o extrému (70-80 let, kdy už přeci jen hlava není to, co bývala, pořádně neslyšíš (což ale může bejt výhoda :D) a ruce už můžou bejt taky "míň šikovný", pokud nejsou trénovaný), prakticky jedno, kdy začneš. Záleží to spíš na tom, kolik tomu jsi ochoten věnovat času a snahy ;)
Souhlas, já začal v 28 :twisted:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Atterdag

Příspěvek od Atterdag »

Poznámkou, že jsem učitel, jsem reagoval na to, že se nebojím učit ve třiceti. V učení se na kytaru jsem zastydl v patnácti a teď se snažím dohnat skluz patnácti let :D Hlavu mám celkem ještě v pořádku
loos

Příspěvek od loos »

když už jsem tak OT tak ještě dodám, že mi nepřijde 30 let jako stáří nebo tak :mrgreen: ... spíš jsem to myslel tak, že já ve svejch 18 letech mám dost koníčků a a povinností na to abych měl občas problémy je stíhat, a je mi jasný, že až mi bude 30 tak budu mít víc těch povinností než koníčků a určitě nebudu mít čas rozjíždět něco novýho nebo se k něčemu vracet :evil:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

že až mi bude 30 tak budu mít víc těch povinností než koníčků a určitě nebudu mít čas rozjíždět něco novýho nebo se k něčemu vracet
No, to teď rozhodně nemůžeš vědět. :lol: :lol:
Učitel, tak učit se učit se, jak vás to učil Lenin, nebo Lenon? :lol: :lol: Mýmu nejstaršímu žákovi je 62.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
loos

Příspěvek od loos »

Atkins píše:
že až mi bude 30 tak budu mít víc těch povinností než koníčků a určitě nebudu mít čas rozjíždět něco novýho nebo se k něčemu vracet
No, to teď rozhodně nemůžeš vědět. :lol: :lol:
Učitel, tak učit se učit se, jak vás to učil Lenin, nebo Lenon? :lol: :lol: Mýmu nejstaršímu žákovi je 62.
taky pravda :oops:
MAMÁ

Příspěvek od MAMÁ »

Jsem ráda, že jsem nrazila na tohle téma. Ptřebuju se naučit perkusivní úhoz, nikdy jsem ho nehrála, hraju prsty. Je to možné při hře prsty ? Díky za každou radu
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Možná to bude znít jako blbej dotaz ale je perkusivní úhoz to samý jako palm muting? (jestli se jedná jen o český název nebo jde o uplně odlišnou techniku)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

AntaresX9 píše:Možná to bude znít jako blbej dotaz ale je perkusivní úhoz to samý jako palm muting? (jestli se jedná jen o český název nebo jde o uplně odlišnou techniku)
Je to jiná technika. Palm muting je v klasice pizzicato. Hraješ a máš opřenou malíkovou hranu pravé ruky o kobylku.
Ten perkusivní úder zní nějak takhle:
MAMÁ píše:Jsem ráda, že jsem nrazila na tohle téma. Ptřebuju se naučit perkusivní úhoz, nikdy jsem ho nehrála, hraju prsty. Je to možné při hře prsty ? Díky za každou radu
Mně to taky moc nejde. Taky hraju prstama. Daleko lépe se mi mlátí do strun palcem pravé ruky. Zkus si pročíst následující téma:
hrani-na-kytaru-tabulatury/flicking-tec ... 24265.html
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“