Hraní perkusivního úhozu
Pravidla fóra
Hraní perkusivního úhozu
Mám opravdu hloupý, ale zásadní dotaz. Když hraju perkusivní úhoz směrem dolů, hraju ho trsátkem a ztluím "podmalíkovou částí" ruky, že?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Hraní perkusivního úhozu
Ano. Jde o skoro současný úder trsátkem a malíkovou hranou do strun. Poloha ruky a přesné "načasování" se musí vyzkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Děkuju Nero, koupil jsem si nakonec LAG 4S100 a snažím se ve třiceti dohnat, co jsem v mládí zameškal:)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak hodně štěstí a rychlé pokroky - na hraní není nikdy pozdě. A s LAGem to jistě půjde dobře 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ještě pro upřesnění, není to zahrání dolů a potom ztlumení úderu, ale zahrání dolů a jakoby současné bouchnutí, že?
že se do toho tayk vložim...Je to "skoro" současně, musí na chvilinku zaznít tón (úhoz trsátkem) a hned potom ho zatlumit malíkovou hranou s tím, že to musí udělat ten perkusivní zvuk takže to je docela razantní...to přesný načasování si musíš vyladit sám
BTW máš můj velkej obdiv, že máš vůli se učit v tomhle věku
BTW máš můj velkej obdiv, že máš vůli se učit v tomhle věku
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Simtě, 30 není žádnej věk

věk i jeden rokSadam.S píše:Simtě, 30 není žádnej věk![]()
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Na, und?Jsem učitel:)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Z toho si nic nedělej, nemusíš se za to stydět.Atterdag píše:Jsem učitel:)
Podle mě je, pokud nemluvíme opravdu o raném věku, kdy je to poznat (dejme tomu do 10 let), případně o extrému (70-80 let, kdy už přeci jen hlava není to, co bývala, pořádně neslyšíš (což ale může bejt výhoda
) a ruce už můžou bejt taky "míň šikovný", pokud nejsou trénovaný), prakticky jedno, kdy začneš. Záleží to spíš na tom, kolik tomu jsi ochoten věnovat času a snahy 
Souhlas, já začal v 28Sadam.S píše:Podle mě je, pokud nemluvíme opravdu o raném věku, kdy je to poznat (dejme tomu do 10 let), případně o extrému (70-80 let, kdy už přeci jen hlava není to, co bývala, pořádně neslyšíš (což ale může bejt výhoda) a ruce už můžou bejt taky "míň šikovný", pokud nejsou trénovaný), prakticky jedno, kdy začneš. Záleží to spíš na tom, kolik tomu jsi ochoten věnovat času a snahy
Poznámkou, že jsem učitel, jsem reagoval na to, že se nebojím učit ve třiceti. V učení se na kytaru jsem zastydl v patnácti a teď se snažím dohnat skluz patnácti let
Hlavu mám celkem ještě v pořádku
když už jsem tak OT tak ještě dodám, že mi nepřijde 30 let jako stáří nebo tak
... spíš jsem to myslel tak, že já ve svejch 18 letech mám dost koníčků a a povinností na to abych měl občas problémy je stíhat, a je mi jasný, že až mi bude 30 tak budu mít víc těch povinností než koníčků a určitě nebudu mít čas rozjíždět něco novýho nebo se k něčemu vracet 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No, to teď rozhodně nemůžeš vědět.že až mi bude 30 tak budu mít víc těch povinností než koníčků a určitě nebudu mít čas rozjíždět něco novýho nebo se k něčemu vracet
Učitel, tak učit se učit se, jak vás to učil Lenin, nebo Lenon?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
taky pravdaAtkins píše:No, to teď rozhodně nemůžeš vědět.že až mi bude 30 tak budu mít víc těch povinností než koníčků a určitě nebudu mít čas rozjíždět něco novýho nebo se k něčemu vracet![]()
![]()
Učitel, tak učit se učit se, jak vás to učil Lenin, nebo Lenon?![]()
Mýmu nejstaršímu žákovi je 62.
Jsem ráda, že jsem nrazila na tohle téma. Ptřebuju se naučit perkusivní úhoz, nikdy jsem ho nehrála, hraju prsty. Je to možné při hře prsty ? Díky za každou radu
Možná to bude znít jako blbej dotaz ale je perkusivní úhoz to samý jako palm muting? (jestli se jedná jen o český název nebo jde o uplně odlišnou techniku)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Je to jiná technika. Palm muting je v klasice pizzicato. Hraješ a máš opřenou malíkovou hranu pravé ruky o kobylku.AntaresX9 píše:Možná to bude znít jako blbej dotaz ale je perkusivní úhoz to samý jako palm muting? (jestli se jedná jen o český název nebo jde o uplně odlišnou techniku)
Ten perkusivní úder zní nějak takhle:
Mně to taky moc nejde. Taky hraju prstama. Daleko lépe se mi mlátí do strun palcem pravé ruky. Zkus si pročíst následující téma:MAMÁ píše:Jsem ráda, že jsem nrazila na tohle téma. Ptřebuju se naučit perkusivní úhoz, nikdy jsem ho nehrála, hraju prsty. Je to možné při hře prsty ? Díky za každou radu
hrani-na-kytaru-tabulatury/flicking-tec ... 24265.html