Má cenu kupovat přípravky na struny?
Pravidla fóra
Re: Má cenu kupovat přípravky na struny?
No to jsem postřehl právě proto jsem se ptal jinak by mě ani nenapadlo že by mohlo nevadit, je to přeci jen dřevo.
To by nemělo pracovat, nenabobtna to 
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Neboj dřevo není papír, to by ses divil co snese obyčejná kytara ! Ale i tak s ní každý zachází co nejpečlivěji což je dobře, nic nenabobtná neboj.
-
woro90-1
Palisandr se ti impregnací povrchu ani nehne.
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem nic na struny nepoužíval, jenom jsem z nich zespodu utíral to bahýnko, jinak jsem to vůbec neřešil:) Nějak mě to za ty léta ani nenapadlo, dkyž je to takový spotřební zboží. Až teďka jsem šel do Fast Fretu, párkrát tejdně po hraní to máznu a kromě toho, že dvoutýdenní Adaria nejeví nejmenší známky rezu, což považuju za naprosto neuvěřitelný
tak je hraní i mnohem příjemnější. Aspoň teda zezačátku, když je fast fret ještě čerstvej a struna relativně čistá, po nějaký době hraní to příjemný klouzání po strunách vymizí. Ale i tak to za ten pocit stojí:) Akorát teda ta aplikace je dost user unfriendly:) Ještě jsem zvědavej, jak dlouho vydrží, než vyschne.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Co ti na aplikaci přijde unfriendly? Vytáhneš, přejedeš tím struny, stáhneš to hadříkem a vyřešeno 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
No ale já bych strunu rád přejel i zespoda a to se s tim válečkem dělá dost špatně. Nechci je pokaždý podlaďovat abych se pod ně dostal, takže je jednou rukou taham nahoru a druhou se snažim aspoň ze stran je natřít. Nebo se to dělat nemusí? Dělam něco špatně? 
Zespod nemusíš
tam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak se tam nejdřív podívej. Bordel zespodu je to nejhorší co právě na strunách je, protože to tlumí zvuk a struny díky tomu oxidují.Flajtr píše:Zespod nemusíštam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tak to sorry, mě nikdy struny nezrezly ani jsem v nich neměl bordel a to o prázdninách dostaly šponu, ruce se mi moc nepotí a když jdu hrát tak jedině s opláchlýma nebo čistýma rukama. V tomhle mám asi výhodu...ani na hmatníku se mi nedělají ty hnusný flekance jak plno lidem...
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Spodek struny je jediný místo, kde ten bordel vždycky mam. A nezáleží na tom, jak moc mam ty ruce umytý, protože kůže se obrušuje i tak, míchá se s potem a na spodku struny se mi tvoří nový Himaláje:) Ty Himaláje jdou snadno seškrábnout třeba nehtem, nebo hadříkem, ale když už, tak bych to zespoda rád potřel i tim Fast Fretem a to jde dost špatně:)Flajtr píše:Zespod nemusíštam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor
Nevím, ale mě se většinou rozpatlá ten přípravek i zespoda, když to potom otírám hadříkem 
(Dunlop 65)
A když už sem píšu, odpovím na úvodní otázku
Cenu to má, což jsem si vyzkoušel dneska - dříve jsem buďto nepoužíval ten dunlop vůbec, nebo chvíli pravidelně.. teď jsem na to zase asi měsíc kašlal a dneska to očistil a ty struny najednou chytly "druhou mízu" a mají podobně kovový zvůk, jako když jsem je nově natáhnul... (Rotosound roto yellows r10)
(Dunlop 65)
A když už sem píšu, odpovím na úvodní otázku
Cenu to má, což jsem si vyzkoušel dneska - dříve jsem buďto nepoužíval ten dunlop vůbec, nebo chvíli pravidelně.. teď jsem na to zase asi měsíc kašlal a dneska to očistil a ty struny najednou chytly "druhou mízu" a mají podobně kovový zvůk, jako když jsem je nově natáhnul... (Rotosound roto yellows r10)
Hele jako můžete mi to věřit nebo ne, ale já fakt nikdy neměl na strunách bordel nebo rez, a už vůbec ne takovej, aby šel sloupnout nehtem, a to jsem hrál fakt každý den a ne málo...takže pro mě tyhle přípravky smysl nemají, možná jen kvůli tomu "namazání" strun, pro ostatní si myslím, že se to vyplatí, ty struny po vyčistění musí i logicky vydržet víc. A třeba fast fret mi příjde lepší a šikovnější jak ty dunlop lahvičky.Plumm píše:Spodek struny je jediný místo, kde ten bordel vždycky mam. A nezáleží na tom, jak moc mam ty ruce umytý, protože kůže se obrušuje i tak, míchá se s potem a na spodku struny se mi tvoří nový Himaláje:) Ty Himaláje jdou snadno seškrábnout třeba nehtem, nebo hadříkem, ale když už, tak bych to zespoda rád potřel i tim Fast Fretem a to jde dost špatně:)Flajtr píše:Zespod nemusíštam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Já ti věřim, proč bych nevěřil. Buď za ty svoje šetrný prsty rádFlajtr píše: Hele jako můžete mi to věřit nebo ne, ale já fakt nikdy neměl na strunách bordel nebo rez, a už vůbec ne takovej, aby šel sloupnout nehtem, a to jsem hrál fakt každý den a ne málo...takže pro mě tyhle přípravky smysl nemají, možná jen kvůli tomu "namazání" strun, pro ostatní si myslím, že se to vyplatí, ty struny po vyčistění musí i logicky vydržet víc. A třeba fast fret mi příjde lepší a šikovnější jak ty dunlop lahvičky.
To jsem, sám vidím jak kamarádovi struny reznou, a já tohle vůbec neřeším, ikdyž je pravda, že zazačátku když jsem dostal akustiku jsem na ni nebyl po pár minutách schopný hrát, proste ten pot dřel a nešlo to, ale tělo jak kdyby si samo poručilo a teď se potím úplně minimálně 
- Nero
- Rádce
Hele, když to pomatlám tak, že tlačím (a tedy se opatlá i hmatník), pak přejedu hadrem zeshora, pak protáhnu hadřík pod struny a protáhnu zespoda, tak jsem úplně v pohodě.Plumm píše:No ale já bych strunu rád přejel i zespoda a to se s tim válečkem dělá dost špatně. Nechci je pokaždý podlaďovat abych se pod ně dostal, takže je jednou rukou taham nahoru a druhou se snažim aspoň ze stran je natřít. Nebo se to dělat nemusí? Dělam něco špatně?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý, funguje to. Když je potřu pod tlakem, tak se to pomatlá hezky i ze spoda. Díky za odbornou raduNero píše: Hele, když to pomatlám tak, že tlačím (a tedy se opatlá i hmatník), pak přejedu hadrem zeshora, pak protáhnu hadřík pod struny a protáhnu zespoda, tak jsem úplně v pohodě.
- Nero
- Rádce
Rádo se stalo. Je to jak se vším - občas prostě pomůže hrubá síla 
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:Rádo se stalo. Je to jak se vším - občas prostě pomůže hrubá síla

:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hele, přidám svou trošku do mlýna
od chvíle, co jsem začal hrát v kapele jsem si ten Dunlop 65 pořídil, jelikož struny dostávaly nesrovnatelně více zabrat. Přecejen - člověk se na zkouškách zapotí apod. Dunlop krásně voní, čili si nemám na co stěžovat
aplikace je vážně primitivní...
neříkám, že se mi prodloužila životnost, struny prostě občas prasknou, ale hraní na ně je pak příjemnější a zdá se mi, že jim i déle vydrží poslouchatelný zvuk
od chvíle, co jsem začal hrát v kapele jsem si ten Dunlop 65 pořídil, jelikož struny dostávaly nesrovnatelně více zabrat. Přecejen - člověk se na zkouškách zapotí apod. Dunlop krásně voní, čili si nemám na co stěžovat
neříkám, že se mi prodloužila životnost, struny prostě občas prasknou, ale hraní na ně je pak příjemnější a zdá se mi, že jim i déle vydrží poslouchatelný zvuk
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"