a noty, ty prý na kytaru ani moc nepotřebuju... Osobně se mi tam taky moc nechce... Co vy na to??? Jste samouci nebo studovaní kytaristi??? Poraďte PLS
Samouk nebo škola???
Pravidla fóra
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
Samouk nebo škola???
Nazdar, potřebuju poradit, na akustiku hraju asi rok, teď mám dva dny elektriku, babička (varhanice) mi pořád říká "ty máš chodit do lidovky" a mamka (umí na keyboard) mi to zase rozmluvuje, prý to zažila, samá klasika
a noty, ty prý na kytaru ani moc nepotřebuju... Osobně se mi tam taky moc nechce... Co vy na to??? Jste samouci nebo studovaní kytaristi??? Poraďte PLS
-
kůl v plotě
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu..???Například..??To vůbec nevím. . !!!venca.k píše:ja jsem taky samouk. A kdyz o tom tak premejslim, tak skoro kazdej slavnej kytarista je samouk.
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

-
kůl v plotě
-
kůl v plotě
HAHAHAHAHAMetallistic píše:Opravdu..???Například..??To vůbec nevím. . !!!venca.k píše:ja jsem taky samouk. A kdyz o tom tak premejslim, tak skoro kazdej slavnej kytarista je samouk.
Tak například ...Jimi Hendrix?
No a určitě samouk jestli se ti tam nechce. Kámoš takhle chodil na kytaru do nějakýho "kroužku" nebo co a za rok ho to přestalo bavit. Teď hraje v kapele ale mezitim než na kytaru zas našel chuť mu to docela trvalo.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
liduška je jedna možnost, jsou i další - soukromej učitel, různý kurzy a podobně.
docela jsem pro se ten základ naučit "pod dozorem" (aby ses nenaučil zlozvyky, který se strašně blbě přeučujou), pak budeš mít na čem stavět dál i sám. žádný video z youtube tě neseřve, že to blbě držíš a omezuješ tak svoje možnosti...
docela jsem pro se ten základ naučit "pod dozorem" (aby ses nenaučil zlozvyky, který se strašně blbě přeučujou), pak budeš mít na čem stavět dál i sám. žádný video z youtube tě neseřve, že to blbě držíš a omezuješ tak svoje možnosti...

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Ja si myslim, ze je lepsi hrat nakou dobu sam a potom si treba najmout soukromeho ucitele, ktery te nauci stupnice, neco z teorie a nakou tu techniku. ZUŠka je podle meho nejkratsi cesta, jak prestat hrat; budou ti do hlavy vtloukat teorii, noty, a hrat budes ze vseho nejmene ...
A co se samouku tyce: Jimi Hendrix, Eric Clapton, John Frusciante, Tom Morello ... Ten seznam je dost dlouhej ...

A co se samouku tyce: Jimi Hendrix, Eric Clapton, John Frusciante, Tom Morello ... Ten seznam je dost dlouhej ...
ja bych do zusky nechodil, sel bych k soukromymu ucitelovi kterej by te neucil noty, noty jsou mozna dobra vec, ale rekl bych ze pro ty keri je odjakziva umi, a aby ses ucil v zusce stupnice, a takovy blbosti ze to je zbytecne
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
A podle ceho soudis, ze stupnice jsou blbosti?!Caggan píše:ja bych do zusky nechodil, sel bych k soukromymu ucitelovi kterej by te neucil noty, noty jsou mozna dobra vec, ale rekl bych ze pro ty keri je odjakziva umi, a aby ses ucil v zusce stupnice, a takovy blbosti ze to je zbytecne
Kamarádka chodí do soukromé Hudební školy Y****A. A výuka probíhá prý následovně: 45minut je výuka z toho 30 minut procvičuješ nějaký známý písničky a 15 minu se učíš další. Učitel na to ale stejně zapomíná takže se každou hodinu učíš něco jinýho a vůbec ne pořádně. Takže se za rok naučíš tak dvě písně pořádně.
Takže doporučuju spíš nějakýho učitele.
Nebo je spousta lekcí na internetu a nemusíš bejt super angličtinář.
Nebo buď samouk. Já jsem samouk. Kamaráda jsem přived ke kytaře a a taky je samouk...a je to pouze rozdíl jednoho roku a ten kámoš umí víc než já za tu dobu kdy jsem začínal.
Nebo buď samouk. Já jsem samouk. Kamaráda jsem přived ke kytaře a a taky je samouk...a je to pouze rozdíl jednoho roku a ten kámoš umí víc než já za tu dobu kdy jsem začínal.
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
Moje neter taky chodi do teto nezname skoly a za rok umi akordovy doprovod k cca 3 pisnickam, a to jenom proto, ze ji ten ucitel pokazde pochvali, ze hraje, jako by doma cvicila kazdy den.Brousitch píše:Kamarádka chodí do soukromé Hudební školy Y****A. A výuka probíhá prý následovně: 45minut je výuka z toho 30 minut procvičuješ nějaký známý písničky a 15 minu se učíš další. Učitel na to ale stejně zapomíná takže se každou hodinu učíš něco jinýho a vůbec ne pořádně. Takže se za rok naučíš tak dvě písně pořádně.
Sestra tam docházela od 6 let na keyboard, zní to asi blbě ale po těch 7-8 rocích hraní skončila..no nevim kdyby nebylo táty a dědy tak by toho asi moc neuměla. OK zná noty! , má naposloucháno takže ví co kam "hodit" na co máčknout, zná akordy! má nějaké zkušenosti s vystupováním, ale budoucnost v tom neni. Hraní jí dřív bavilo ale poslední dobou to byla prostě jen nuda. Prý "se to naučí i doma to co na hodině".dig_dag píše:Moje neter taky chodi do teto nezname skoly a za rok umi akordovy doprovod k cca 3 pisnickam, a to jenom proto, ze ji ten ucitel pokazde pochvali, ze hraje, jako by doma cvicila kazdy den.Brousitch píše:Kamarádka chodí do soukromé Hudební školy Y****A. A výuka probíhá prý následovně: 45minut je výuka z toho 30 minut procvičuješ nějaký známý písničky a 15 minu se učíš další. Učitel na to ale stejně zapomíná takže se každou hodinu učíš něco jinýho a vůbec ne pořádně. Takže se za rok naučíš tak dvě písně pořádně.
Jinak co se týče "koncertu" např. sekce el.kytary- tak co sem slyšel hrálo se Paranoid, Smell like teen spirit, a na další si nevzpomenu. ..kytary nebyly naladěné! a pokud je ve škole profesionál který si dovolí něco vyučovat nenaučí naladit kytary a ještě k tomu na koncert tak to si myslim že se to už vůbec nevyplatí..
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
Pokdu jde o kytaru an zušce, tak tomu mco nevěřím. Kamoška po dvou letech chození do zušky moc neumí a ani nedokáže zmáčknout barre...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Záleží nejvíc na učiteli. Já chodím do ZUŠ a nemůžu si naprosto stěžovat. A vím, že v tý naší škole jsou i naprosto supr učitele na elektriku a basu. Sám tam chodím na klasiku a vím, že jsem udělal dobře.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Ono je to možná taky o zájmu a toršku o nadání. Přece je n kté hudbě člověk musí mít vztah.
Jako jinej kamoš co chodí na tu samou žušku, akorát asi 9 let, tak je fakt machr...ajk říkám, když to baví, a trocha nadání.
Ono by mě v zušce taky nebavilo hrát ty klasiky a lidovky apod.
Jako jinej kamoš co chodí na tu samou žušku, akorát asi 9 let, tak je fakt machr...ajk říkám, když to baví, a trocha nadání.
Ono by mě v zušce taky nebavilo hrát ty klasiky a lidovky apod.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
dig_dag píše:A podle ceho soudis, ze stupnice jsou blbosti?!Caggan píše:ja bych do zusky nechodil, sel bych k soukromymu ucitelovi kterej by te neucil noty, noty jsou mozna dobra vec, ale rekl bych ze pro ty keri je odjakziva umi, a aby ses ucil v zusce stupnice, a takovy blbosti ze to je zbytecnePo jejich nauceni (nerikam odrikat jake tony jsou v jake) vis presne, ktery ton je kde na hmatniku a naucis se poradne techniku prave ruky
![]()
rekl jsem ze jsou to blbosti a za tim si stojim si rikej co chceš ale ja si myslim ze stupnice nejsou dulezite, respektuju to ze se je nekdo nauci a asi i ja sam se to budu muset nekdy naucit. ale myslim si ze je blbost chodit do zusky kde se uci veci jako stopnice a nedokazat zmacknout barre (nekdo to tu uz naznacil a ja sem slysel neco podobneho od kamosky co tam chodi) spis si doma hrat, podle akordu/tabu a az po case pokud to sam uznas za vhodne to je podle me hra. a ne se ucit veci ktere do tebe kopou ucitele v zusce
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black