Samouk nebo škola???

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Samouk nebo škola???

Příspěvek od brazdil.radek »

Nazdar, potřebuju poradit, na akustiku hraju asi rok, teď mám dva dny elektriku, babička (varhanice) mi pořád říká "ty máš chodit do lidovky" a mamka (umí na keyboard) mi to zase rozmluvuje, prý to zažila, samá klasika
a noty, ty prý na kytaru ani moc nepotřebuju... Osobně se mi tam taky moc nechce... Co vy na to??? Jste samouci nebo studovaní kytaristi??? Poraďte PLS :idea:
kůl v plotě

Příspěvek od kůl v plotě »

já sem samouk,hraju punk,grunge a noty sem ještě nepotřeboval,hraju podle akordů a tabů
venca.k

Příspěvek od venca.k »

ja jsem taky samouk. A kdyz o tom tak premejslim, tak skoro kazdej slavnej kytarista je samouk.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

venca.k píše:ja jsem taky samouk. A kdyz o tom tak premejslim, tak skoro kazdej slavnej kytarista je samouk.
Opravdu..???Například..??To vůbec nevím. . !!!
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
kůl v plotě

Metallistic píše:
venca.k píše:ja jsem taky samouk. A kdyz o tom tak premejslim, tak skoro kazdej slavnej kytarista je samouk.
například sid vicious,sice to byl basák ale toje fuk
matteo010
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matteo010 »

Sid vicious byl taky nejhorsi slavnej basak vsech dob..
epiphone SG G-400►guyatone microchorus MC-2►ibanez distotion charger DS-10►Marshall JTM60,kopie JCM-800+1960B
kůl v plotě

matteo010 píše:Sid vicious byl taky nejhorsi slavnej basak vsech dob..
ale slavnej byl
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Metallistic píše:
HAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak například ...Jimi Hendrix? :lol: :lol:

No a určitě samouk jestli se ti tam nechce. Kámoš takhle chodil na kytaru do nějakýho "kroužku" nebo co a za rok ho to přestalo bavit. Teď hraje v kapele ale mezitim než na kytaru zas našel chuť mu to docela trvalo. :wink: :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

liduška je jedna možnost, jsou i další - soukromej učitel, různý kurzy a podobně.

docela jsem pro se ten základ naučit "pod dozorem" (aby ses nenaučil zlozvyky, který se strašně blbě přeučujou), pak budeš mít na čem stavět dál i sám. žádný video z youtube tě neseřve, že to blbě držíš a omezuješ tak svoje možnosti... :wink:

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Ja si myslim, ze je lepsi hrat nakou dobu sam a potom si treba najmout soukromeho ucitele, ktery te nauci stupnice, neco z teorie a nakou tu techniku. ZUŠka je podle meho nejkratsi cesta, jak prestat hrat; budou ti do hlavy vtloukat teorii, noty, a hrat budes ze vseho nejmene ... :roll: :D

A co se samouku tyce: Jimi Hendrix, Eric Clapton, John Frusciante, Tom Morello ... Ten seznam je dost dlouhej ... 8) :D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ja bych do zusky nechodil, sel bych k soukromymu ucitelovi kterej by te neucil noty, noty jsou mozna dobra vec, ale rekl bych ze pro ty keri je odjakziva umi, a aby ses ucil v zusce stupnice, a takovy blbosti ze to je zbytecne
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Caggan píše:ja bych do zusky nechodil, sel bych k soukromymu ucitelovi kterej by te neucil noty, noty jsou mozna dobra vec, ale rekl bych ze pro ty keri je odjakziva umi, a aby ses ucil v zusce stupnice, a takovy blbosti ze to je zbytecne
A podle ceho soudis, ze stupnice jsou blbosti?! :roll: Po jejich nauceni (nerikam odrikat jake tony jsou v jake) vis presne, ktery ton je kde na hmatniku a naucis se poradne techniku prave ruky :roll: :D
Brousitch

Příspěvek od Brousitch »

Kamarádka chodí do soukromé Hudební školy Y****A. A výuka probíhá prý následovně: 45minut je výuka z toho 30 minut procvičuješ nějaký známý písničky a 15 minu se učíš další. Učitel na to ale stejně zapomíná takže se každou hodinu učíš něco jinýho a vůbec ne pořádně. Takže se za rok naučíš tak dvě písně pořádně.

Takže doporučuju spíš nějakýho učitele.
Nebo je spousta lekcí na internetu a nemusíš bejt super angličtinář.

Nebo buď samouk. Já jsem samouk. Kamaráda jsem přived ke kytaře a a taky je samouk...a je to pouze rozdíl jednoho roku a ten kámoš umí víc než já za tu dobu kdy jsem začínal.
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! ;-)
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Brousitch píše:Kamarádka chodí do soukromé Hudební školy Y****A. A výuka probíhá prý následovně: 45minut je výuka z toho 30 minut procvičuješ nějaký známý písničky a 15 minu se učíš další. Učitel na to ale stejně zapomíná takže se každou hodinu učíš něco jinýho a vůbec ne pořádně. Takže se za rok naučíš tak dvě písně pořádně.

Nebo buď samouk. Já jsem samouk. Kamaráda jsem přived ke kytaře a a taky je samouk...a je to pouze rozdíl jednoho roku a ten kámoš umí víc než já za tu dobu kdy jsem začínal.
Moje neter taky chodi do teto nezname skoly a za rok umi akordovy doprovod k cca 3 pisnickam, a to jenom proto, ze ji ten ucitel pokazde pochvali, ze hraje, jako by doma cvicila kazdy den. :roll:
Brousitch

Příspěvek od Brousitch »

dig_dag píše:
Brousitch píše:Kamarádka chodí do soukromé Hudební školy Y****A. A výuka probíhá prý následovně: 45minut je výuka z toho 30 minut procvičuješ nějaký známý písničky a 15 minu se učíš další. Učitel na to ale stejně zapomíná takže se každou hodinu učíš něco jinýho a vůbec ne pořádně. Takže se za rok naučíš tak dvě písně pořádně.

Moje neter taky chodi do teto nezname skoly a za rok umi akordovy doprovod k cca 3 pisnickam, a to jenom proto, ze ji ten ucitel pokazde pochvali, ze hraje, jako by doma cvicila kazdy den. :roll:
Sestra tam docházela od 6 let na keyboard, zní to asi blbě ale po těch 7-8 rocích hraní skončila..no nevim kdyby nebylo táty a dědy tak by toho asi moc neuměla. OK zná noty! , má naposloucháno takže ví co kam "hodit" na co máčknout, zná akordy! má nějaké zkušenosti s vystupováním, ale budoucnost v tom neni. Hraní jí dřív bavilo ale poslední dobou to byla prostě jen nuda. Prý "se to naučí i doma to co na hodině".

Jinak co se týče "koncertu" např. sekce el.kytary- tak co sem slyšel hrálo se Paranoid, Smell like teen spirit, a na další si nevzpomenu. ..kytary nebyly naladěné! a pokud je ve škole profesionál který si dovolí něco vyučovat nenaučí naladit kytary a ještě k tomu na koncert tak to si myslim že se to už vůbec nevyplatí.. :roll:
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! ;-)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pokdu jde o kytaru an zušce, tak tomu mco nevěřím. Kamoška po dvou letech chození do zušky moc neumí a ani nedokáže zmáčknout barre...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

KIWI píše:Pokdu jde o kytaru an zušce, tak tomu mco nevěřím. Kamoška po dvou letech chození do zušky moc neumí a ani nedokáže zmáčknout barre...
Da se to prirovnat k soukrome stredni skole nebo advokatu ex-ofo; uci a haji te jenom aby se nereklo :?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Záleží nejvíc na učiteli. Já chodím do ZUŠ a nemůžu si naprosto stěžovat. A vím, že v tý naší škole jsou i naprosto supr učitele na elektriku a basu. Sám tam chodím na klasiku a vím, že jsem udělal dobře.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ono je to možná taky o zájmu a toršku o nadání. Přece je n kté hudbě člověk musí mít vztah.
Jako jinej kamoš co chodí na tu samou žušku, akorát asi 9 let, tak je fakt machr...ajk říkám, když to baví, a trocha nadání.
Ono by mě v zušce taky nebavilo hrát ty klasiky a lidovky apod.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

dig_dag píše:
Caggan píše:ja bych do zusky nechodil, sel bych k soukromymu ucitelovi kterej by te neucil noty, noty jsou mozna dobra vec, ale rekl bych ze pro ty keri je odjakziva umi, a aby ses ucil v zusce stupnice, a takovy blbosti ze to je zbytecne
A podle ceho soudis, ze stupnice jsou blbosti?! :roll: Po jejich nauceni (nerikam odrikat jake tony jsou v jake) vis presne, ktery ton je kde na hmatniku a naucis se poradne techniku prave ruky :roll: :D

rekl jsem ze jsou to blbosti a za tim si stojim si rikej co chceš ale ja si myslim ze stupnice nejsou dulezite, respektuju to ze se je nekdo nauci a asi i ja sam se to budu muset nekdy naucit. ale myslim si ze je blbost chodit do zusky kde se uci veci jako stopnice a nedokazat zmacknout barre (nekdo to tu uz naznacil a ja sem slysel neco podobneho od kamosky co tam chodi) spis si doma hrat, podle akordu/tabu a az po case pokud to sam uznas za vhodne to je podle me hra. a ne se ucit veci ktere do tebe kopou ucitele v zusce
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“