Prosel sem dneska asi pet kytarovych obchodu, poslechl jsem si nekym vychvalovane Corty - me osobne zvukove nezaujali, sic verim ze Cort 200 s dvojici masivnich desek a s lepsi strunou muze dozrat v opravdu pekny nastroj, poslechl sem si nekolik kousku Recording Kinga RD-16 a i dva kousky RD-06 - konecne jsem zaslechl naznak slabsiho zvuku u jednohou kousku RD-06, druhy byl vsak lepsi (tedy asi bych odvodil, ze je dobre u tohoto modelu opravdu projit dostupne kousky) .... a v neposledni rade jsem si poslechl Tanglewooda TW28 a to v provedeni CSN a jestli se nepletu i SSN (cedr a smrk) - prijemny zvonivy zvuk, dobre vyvazene a v opravdu prijemnem provedeni na dotyk a na pohled (oproti extravagantnimu americkemu RK jsou anglicke TW opravdu jemne a pekne kytary).
Par prodejcu sem zaskocil tim, ze sem zvuk kytar nejdrive nahral a pak porovnaval ve sluchatkach (sluchadla mam "super-dobry" ale ta mp3 neni az tak dobry nahravadlo

)
resume je jednoduche .. konecny vyber bohuzel uz tak ne
RK maji pekny hutny zvuk a do rusnejsiho prostredi by asi byla lepsi volbou, do cinkani ji vsak musi clovek trosku nutit - snad ne tolik pri pouziti lepsich strun (Elixir nebo tak neco).
TW ma vyvazeny "svetlejsi" zvuk, krasne detailni, cinkavy i s prevoznima D'adario strunama. Do basu ji clovek musi opet trosku nutit a opet sem si uzival spise pekneho detailu nez one elektrizujici neurvalosti co dokaze vyprodukovat RK nebo nektera drazsi Jumba.
Ac se mi dnes dostal do ruky velice slusny recorder marantz, asi uz nebudu pokouset trpelivost prodejcu

a v tuto chvili se klonim na stranu Tanglewood ... dostal sem na ni i vybornou referenci od cloveka, ktery dokaze verne reprodukovat takoveho kytaroveho velikana, jakym je Tommy Emanuel.