Tanglewood / Recording King

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
er.nest

Tanglewood / Recording King

Příspěvek od er.nest »

Zdravim,...
prosim o vase nazory na tyto dve kytary ..

Recording King RD-06 ..................... cca 5890
Tanglewood TW28 CSN (nebo CSG) ...... cca 5900 (internet rika i nizsi cisla - vsak mimoprazske obchody)

Obe tyto kytary me prekvapily, celomasiv Smrk (Sitka) u RK a celmosiv Cedr u TW. Obe maji prijemne hluboky a presto vyvazeny zvuk ... jedine vhodne slovo je "hutny". TW mela lehce cinkavejsi, vyrovnanejsi zvuk a i zpracovani bylo lepsi. Nicmene nemel sem moznost kytary slyset vedle sebe ... a snad mi date za pravdu, ze obcas je porovnani slozite, kdyz mate prebihat mezi obchody.

Budu vdecny za kazde doporuceni, dekuji :-)

A pokud by tu nekdo mel tu zkusenost s KG RD-06 a RD-16 .. a zkusil mi rict zdali v jejich zvuku slysel nejaky rozdil, rad si o tom prectu .. osobne sem nebyl schopny v obchode mezi jejich zvukem rozlisit.
...EDGE...

Re: Tanglewood / Recording King

Příspěvek od ...EDGE... »

S Tanglewoodem TW115AS mam neprimou avsak katastrofalni zkusenost....jednou reklamovana, trikrat servisovana, na celomasivu za 13.000 typu vypadly prazec, kroutici se a bortici se deska pod 12kama strunama, kroutici se krk...takze hraje dobre a skvele vypada, ale po nejake dobe teda nic moc. Pak jsem si zahral v obchode pri vyberu s jednim ze zdejsich clenu na RD16ku a ta mi znela moc hezky, zvlast na to ze tehdy stala 5 litru..
er.nest

Příspěvek od er.nest »

Mam za to ze RD-16 prave stoji 6990,- ... bohuzel je v tom trosku zmatek, protoze od RD-06 se lisi vykladanim a trosku jinou barvou - dle kousku kombinace na kterou clovek narazi (klasicky kytary.cz)... stran zvuku jak sem rikal, sem uplne neodhadl rozdil, snad z rukou nekoho jineho by byl rozdil slyste lepe (clovek se i lepe soustredi)

Jinak nestastna saga zkazy drahe TW me samozrejme lehce desi, protoze sem z ni mel opravdu dobre dojmy a zvuk mi opravdu sedl zatim v dane cene nejvice (nemluve o tom ze liberecti ji mohou mit i o tisicovku levneji nez prazaci z bluesu) ... ze se masiv muze kroutit, to je samozrejme neprijemne riziko - o to vic pokud k tomu ma sklony cela kytara :-(

Zkusim to jeste zitra obehnout a promyslet, uvidime jestli neco prozradi i kontrolni nahravka ...
Diky za informace a za varovani!
...EDGE...

Ten Tanglewood, je to kytara meho draheho bluesoveho kolegy, takze jsem s ni pomerne casto v kontaktu, ted na ni ma jedenactky a zvhlcuje ji pomerancovymi slupkami a uz nejaky cas zadny problem nebyl...ale kvuli problemum ktere uz s ni byly bych rozhodne byl ostrazity.
er.nest

Příspěvek od er.nest »

Prosel sem dneska asi pet kytarovych obchodu, poslechl jsem si nekym vychvalovane Corty - me osobne zvukove nezaujali, sic verim ze Cort 200 s dvojici masivnich desek a s lepsi strunou muze dozrat v opravdu pekny nastroj, poslechl sem si nekolik kousku Recording Kinga RD-16 a i dva kousky RD-06 - konecne jsem zaslechl naznak slabsiho zvuku u jednohou kousku RD-06, druhy byl vsak lepsi (tedy asi bych odvodil, ze je dobre u tohoto modelu opravdu projit dostupne kousky) .... a v neposledni rade jsem si poslechl Tanglewooda TW28 a to v provedeni CSN a jestli se nepletu i SSN (cedr a smrk) - prijemny zvonivy zvuk, dobre vyvazene a v opravdu prijemnem provedeni na dotyk a na pohled (oproti extravagantnimu americkemu RK jsou anglicke TW opravdu jemne a pekne kytary).

Par prodejcu sem zaskocil tim, ze sem zvuk kytar nejdrive nahral a pak porovnaval ve sluchatkach (sluchadla mam "super-dobry" ale ta mp3 neni az tak dobry nahravadlo :-D )

resume je jednoduche .. konecny vyber bohuzel uz tak ne

RK maji pekny hutny zvuk a do rusnejsiho prostredi by asi byla lepsi volbou, do cinkani ji vsak musi clovek trosku nutit - snad ne tolik pri pouziti lepsich strun (Elixir nebo tak neco).

TW ma vyvazeny "svetlejsi" zvuk, krasne detailni, cinkavy i s prevoznima D'adario strunama. Do basu ji clovek musi opet trosku nutit a opet sem si uzival spise pekneho detailu nez one elektrizujici neurvalosti co dokaze vyprodukovat RK nebo nektera drazsi Jumba.

Ac se mi dnes dostal do ruky velice slusny recorder marantz, asi uz nebudu pokouset trpelivost prodejcu :-) a v tuto chvili se klonim na stranu Tanglewood ... dostal sem na ni i vybornou referenci od cloveka, ktery dokaze verne reprodukovat takoveho kytaroveho velikana, jakym je Tommy Emanuel.
er.nest

Příspěvek od er.nest »

Nakonec jsem ustoupil pred mohutnym zvukem a zvolil ten vyvazenejsi ....

Struny sem tomu poskytl Elixiry a to pouze desitky - neb chci aby je uhrali i ostatni. Presto se tomu zvuk samozrejme zlepsil, je jeste vyraznejsi, doznal i nejakych basu a pokud bude cas, zkusim z toho vyloudit nejakou nahravku.

V tuto chvili muzu znacku Tanglewood doporucit, protoze za relativne slusne penize clovek dostane vicemene kopii Martinky. V matnem provedeni je pak jeste k tomu velice prijemna do ruky.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

er.nest píše:TW ma vyvazeny "svetlejsi" zvuk, krasne detailni, cinkavy i s prevoznima D'adario strunama. Do basu ji clovek musi opet trosku nutit...
BTW jak se taková kytara nutí do basů?
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
...EDGE...

Vic se do toho reze...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ol'Dawg píše:jak se taková kytara nutí do basů?
Hraní dál od kobylky a vhodný výběr strun.
er.nest

Příspěvek od er.nest »

No ac to je hloupe receno, s tim "Proste se do toho vice reze" by to docela sedelo :-) Alespon u one kytary a Elixirek strun staci palcem pritlacit (pri vybrnkavani skrtam casto i nehtem palce) a objevi se pekne hutne basy - samozrejme to ma tu drobnou nevyhodu, ze to prehlusi vejsky ... a tak clovek musi zase pridat jinde aby to hezky a vyvazene znelo (kdyz hraje briskama nic moc)... a tak stale dokola :-)
fingerstyle

Příspěvek od fingerstyle »

Máte někdo zkušenosti s e-shopem gear4music.com.Koukám po téhle Tanglewoodce http://www.gear4music.cz/cs/Kytara-bask ... irodni/FNQ Do ČR se vůbec nedováží.Ptal jsem se u Thomanna:tam by ji obědnali ale:přišla by tak za 3-4 měsíce a pladba předem bez možnosti vrácení zboží do 30 dní. Funguje ten gear4music stejně pohodlně jak Thomann? To jest platba v KČ klasickým bankovním převodem?Máte někdo zkušenost...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

No píšou že je možné platit kartou nebo pay palem tudíž stačí mít kartu s korunovým účtem. Jiné zkušenosti s tímto shopem nemám. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Mojda334

Příspěvek od Mojda334 »

Tanglewood TW40OANE orchestr elektro akustické, přírodní
— Tanglewoodje nástroje odrážejí dokonalou směs mezi starobylá návrhových aspektů a moderní výrobní metody. Navrhl některé z Evropy nejoslavovanější Luthiers, každý přístroj je projevem některé z nejlepších lesích tón dostupné, vyrobených s pečlivou pozornost jejich továrny na detail.

Další podrobnosti:
Každý nástroj je kontrolována kvalita a nastavení pro optimální hratelnost, zajistí pohodlné a konzistentní herní zážitek hned od první akord strummed.

Omlouvám se za strašný OT, ale takhle vypustit Google-překlad na veřejnost je podle mě .... no, přinejmenším neúcta k zákazníkům ( neboli česky, pěkná prasárna ). :evil:
Yamaha FG700MS
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“