Pocení rukou
Pravidla fóra
- ...EDGE...
Re: Pocení rukou
Me je teda zpocena levacka krajne neprijemna, s zivotnosti strun nemam problem, protoze se poceni snazim zamezit jakkoliv to jde- po par pisnickach umyt ruce, utirat do tricka, a trik s kridou vyzkousim co se k nejake dostanu.
Já před chvílí... při použití v míře, která byla pro "odpocení" ruky naprosto dostačující, nebyla ruka ani bílá a po otření o černý triko se nic nestalo. Potom jsem se rozhodnul, že když tady mám tortexy, tak bych moh zkusit rozdíl mezi zpocenou a nezpocenou... jenže i když jsem si ry ruce umyl, nepodařilo se mi znova zpotit 
EDIT: Je teda možný, že se někomu potěj ruce neporovnatelně víc a potřeboval by aspoň centimetrovou vrstvu křídy, takže by si opravdu zapatlal kytaru
EDIT: Je teda možný, že se někomu potěj ruce neporovnatelně víc a potřeboval by aspoň centimetrovou vrstvu křídy, takže by si opravdu zapatlal kytaru
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 23.08.2010 12:25, celkem upraveno 1 x.
+1Nero píše:Otřít ruce do kalhot, nic víc
Taky dobře, že tady vzniklo to co vzniklo, alespoň mám dobrej důvod sem přestat chodit, když je člověk co řekne svůj názor lynčovanej a to ještě sprostě tak to tu fakt nemá cenu, zato někdo kdo řekne nějakou chujovinu je ten dobrej, EDGE, já to zkusil a mimo zasraných strun, hmatníku a kytary jsem lepší "kluznost" pocítil jen lehce ( bude to i tím, že se nepotím ) takže jen tak neplkám. Nejsem zvědavej na to aby mi někdo vyhrožoval, říkal koloušku nebo jiný kecy. To, že je někomu 42, má něco odehráno, neznamené, že se může chovat sprostě a nadřazovat se nad někoho ! To Sadam, zkus tak hrát víckrát a uvidíš co ti bude zůstávat na hmatníku a na kytaře za hnus.
Zdar
Zdar
Šach - Mat.Flajtr píše:Taky dobře, že tady vzniklo to co vzniklo, alespoň mám dobrej důvod sem přestat chodit, když je člověk co řekne svůj názor lynčovanej a to ještě sprostě tak to tu fakt nemá cenu, zato někdo kdo řekne nějakou chujovinu je ten dobrej, EDGE, já to zkusil a mimo zasraných strun, hmatníku a kytary jsem lepší "kluznost" pocítil jen lehce ( bude to i tím, že se nepotím ) takže jen tak neplkám. Nejsem zvědavej na to aby mi někdo vyhrožoval, říkal koloušku nebo jiný kecy. To, že je někomu 42, má něco odehráno, neznamené, že se může chovat sprostě a nadřazovat se nad někoho ! To Sadam, zkus tak hrát víckrát a uvidíš co ti bude zůstávat na hmatníku a na kytaře za hnus.
Zdar
Mi ukaž kde se chovám sprostě a lynčuju tě.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
To All - s "hubenou" a tvrdou křídou - ta nová "tlustá" je na pykaču. a hlavně bílou bych proil,hlavně bílou...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- ...EDGE...
Flajtr: Kdyz se nepotis tak co resis, o tom to prece je...A jak jsi ten experiment zkousel to nevim takze nemuzu posoudit jak to probihalo..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tady to je jak v mateřský školce (nebo domově důchodců? ted nevím, ono to je skoro nastejno)... Každopádně se, pánové, račte uklidnit a zbytečně tu neviřte poklidné vody. Nemám náladu do toho zasahovat nějak ostřeji, tak doufám, že toho necháte a další posty v tomto threadu budou pouze on-topic.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
rucnicek a je to, otrit sebe, otrit kytaru a hrat dal.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Na co si myslíte, že má Slash za gatěma ten šátek? 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak, aby někdo neříkal, že jen plkám nevyzkoušené věci:
Dnes ráno mě zase popadl absťák, tak jsem vytáhl kytaru a začal hrát. Nikdo doma, takže jsem mohl nastavit hlasitost na líbivou normu. Ale jak už to bývá, člověk zažraném do hraní, začalo se smekat trsátko (Ibanez sandgrip) není to hrozné a díky tomuto trsátku mě to při hře neomezuje. Řekl jsem si, že tedy udělám testík.
Pokus 1) : Vzal jsem křídu, natřel jen palec a ukazováček (čistě aby se nesmekalo trsátko). Byla to sotva viditelná vrstvička – ejhle co by nikdo nečekal Ibanez RG 321 MH s matným lakem měla na sobě tečky od prstů. Ok moc silná vrstva!
Pokus 2) : Umyté ruce, vyčištěná kytara. Vzal jsem křídu, natřel zase dva prsty a jako kdyby to byl krém rozmasíroval jsem si ji aby se dočista ztratila. Triko čisté, kytara beze stop. Fajn. Písnička od Metallici Suicide & Redemption. Trsátko drželo jak přilepené. Ke konci písničku už ale pot vyhrál a trsátko se začalo chovat jako normálně. Koukám na kytaru a okolo snímačů bílý, jemný prach. Jak se ruka začala mírně potit křída začala pracovat a ten pot vysrážela, ale vylezla z ruky na povrch a jak trsátko dopadalo na struny, jakoby se „oklepala“ z prstů.
pokus 3) : nůžkami jsem nastrouhal prášek křídy. Dva prsty jím „posypal“ rozetřel jako v 2) případě a to celé otřel do hadru. Prsty byly vysušeny. Tentokrát Seek & Destroy. Trsátko zprvu drželo krásně, ale po chvilce se udělal mazlavý „film“. Ovšem stačilo otřít o kalhoty a prsty byly zase suché a zase sem cítil jako by tam ta křída stále byla.
Co z toho vyplývá?
Křída je opravdu dobrá věc ale jen na sporty a věci kde si ji člověk může dát více a nebojí se ušpinění. Neboť jakmile začne reagovat s potem, vysaje ho, jak každý ví. Při velmi malé míře (aby to nešpinilo kytaru a věci) je naprosto zbytečná, neboť je to jako by tam nebyla. Chvilku paráda ale pak pot zvítězí, neboť je ho více a křída už tolik potu nenasaje a nakonec musíme zase otřít ruku o „něco“ jiného.
Dnes ráno mě zase popadl absťák, tak jsem vytáhl kytaru a začal hrát. Nikdo doma, takže jsem mohl nastavit hlasitost na líbivou normu. Ale jak už to bývá, člověk zažraném do hraní, začalo se smekat trsátko (Ibanez sandgrip) není to hrozné a díky tomuto trsátku mě to při hře neomezuje. Řekl jsem si, že tedy udělám testík.
Pokus 1) : Vzal jsem křídu, natřel jen palec a ukazováček (čistě aby se nesmekalo trsátko). Byla to sotva viditelná vrstvička – ejhle co by nikdo nečekal Ibanez RG 321 MH s matným lakem měla na sobě tečky od prstů. Ok moc silná vrstva!
Pokus 2) : Umyté ruce, vyčištěná kytara. Vzal jsem křídu, natřel zase dva prsty a jako kdyby to byl krém rozmasíroval jsem si ji aby se dočista ztratila. Triko čisté, kytara beze stop. Fajn. Písnička od Metallici Suicide & Redemption. Trsátko drželo jak přilepené. Ke konci písničku už ale pot vyhrál a trsátko se začalo chovat jako normálně. Koukám na kytaru a okolo snímačů bílý, jemný prach. Jak se ruka začala mírně potit křída začala pracovat a ten pot vysrážela, ale vylezla z ruky na povrch a jak trsátko dopadalo na struny, jakoby se „oklepala“ z prstů.
pokus 3) : nůžkami jsem nastrouhal prášek křídy. Dva prsty jím „posypal“ rozetřel jako v 2) případě a to celé otřel do hadru. Prsty byly vysušeny. Tentokrát Seek & Destroy. Trsátko zprvu drželo krásně, ale po chvilce se udělal mazlavý „film“. Ovšem stačilo otřít o kalhoty a prsty byly zase suché a zase sem cítil jako by tam ta křída stále byla.
Co z toho vyplývá?
Křída je opravdu dobrá věc ale jen na sporty a věci kde si ji člověk může dát více a nebojí se ušpinění. Neboť jakmile začne reagovat s potem, vysaje ho, jak každý ví. Při velmi malé míře (aby to nešpinilo kytaru a věci) je naprosto zbytečná, neboť je to jako by tam nebyla. Chvilku paráda ale pak pot zvítězí, neboť je ho více a křída už tolik potu nenasaje a nakonec musíme zase otřít ruku o „něco“ jiného.
Naposledy upravil(a) Wocass dne 24.08.2010 18:08, celkem upraveno 1 x.
Mám takovej pocit, že teď příde někdo, kdo ti řekne že nééé to neni možný a že to děláš blběWocass píše:Tak, aby někdo neříkal, že jen plkám nevyzkoušené věci:
Hele, nesmíš hrát sedmiminutový S&D

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vzhledem k tomu, že si pravděpodobně neplival, ale spíš to nějak plynulo, tak to vyplynuloWocass píše: Co z toho vyplívá?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Všichni pryč, za chvili tu je Pavel 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
UpsNero píše:Vzhledem k tomu, že si pravděpodobně neplival, ale spíš to nějak plynulo, tak to vyplynuloWocass píše: Co z toho vyplívá?
PS: další tam raději nehledejte.
- Blizzy01
- last.fm: http://www.last.fm/user/Blizzy01
Já když mám zpocené prsty, tak mi někdy kloužou struny při vytahování.Amid píše: Jestli se jedná o hmatníkovou ruku, tak zde snad zpocené prsty ve hraní nijak neomezouju, nanejvýš zkracujou životnost strun.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
a neni lepsi proste si zvyknout ze to trsatko zacne klouzat?pochybuju ze bych nekde na koncerte kridoval si ruce.a navic tenhle problem jde jaksi mimo me, mam pogumovany trsatko a to drzi perfektne.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To tu tvrdím celou dobu a jaké jsou reakce... Neboj, zachvilku budeš nazván kolouškemDisasterpiece píše:a neni lepsi proste si zvyknout ze to trsatko zacne klouzat?pochybuju ze bych nekde na koncerte kridoval si ruce.a navic tenhle problem jde jaksi mimo me, mam pogumovany trsatko a to drzi perfektne.
Mě se to děje když mám neostříhané nehtyBlizzy01 píše: Já když mám zpocené prsty, tak mi někdy kloužou struny při vytahování.
Jo jo. dlouhé nehty bendovíní můžou docela znepřijemnit.
K té zpocené levačce: Jak vidím, tak je to teda hodně individuální.. Mně to teda nijak neomezuje když jí mám zpocenou, akorát tam po potu zůstává takový hnusný zeleno/hnědý bordel na strunách a na hmatníku, hlavně u pražců.
K té zpocené levačce: Jak vidím, tak je to teda hodně individuální.. Mně to teda nijak neomezuje když jí mám zpocenou, akorát tam po potu zůstává takový hnusný zeleno/hnědý bordel na strunách a na hmatníku, hlavně u pražců.